Trudne sprawy [18+]
Dodam, że w ten czwartek w Warszawie przy -6C widziałem 3 skutery i ani jednego motocykla, co świadczy na korzyść tych pierwszych. Raz że jest większa przestrzeń ładunkowa, lepsza osłona z przodu i od spodu, niektóre skutery mają nawiew ciepłego powietrza na kolana i można założyć motokoc, a na koniec są nawet opony zimowe do skuterów czego nie uświadczysz do motocykla. A raz na autostradzie Grudziądź-Gdańsk goniłem samochodem jeden skuter (chyba ok 300ccm) i miałem kłopot dotrzymać mu kroku.
Moto Guzzi V7 - szkoda życia na brzydkie motocykle.
-
Zimny72 - Zimny Drań
motoluka napisał(a):Hahaha, pochwal się
piaggio mp3 yourban 300 lt
Akurat jest taka pogoda teraz, ze na drodze to ja sie ze wszystkich smieje, zwlaszcza z sportow na rondach i zakretach. Ma swoje wady ale zima jest nie do pobicia.
Tysiąc serc jedno bicie one direction ponad życie
-
rosiboj - Moderator
-
motoluka - VIP Åšcigacz.pl
Pany problem jest. Pacjent diabelski. Opel Astra I. Sedan oczywiście nie tam żadna wieś w heczbegu. Sprzęgło działa, biegi wchodzą. Wbijam 1 nic, stoi w miejscu. Ze wszystkimi biegami to samo. Na jednej półosi spory luz. I teraz pytanie. Czy jakby te frezy na jednej półośce obróciło (bo zima to wiecie baty trochę dostawała pod lidlem
) to czy mechanizm różnicowy nie zakręciłby drugą półośką?

Simson s51 jest, Jawa 350 typ.632 jest
-
cioracz - Mieszkaniec forum
cioracz napisał(a):Pany problem jest. Pacjent diabelski. Opel Astra I. Sedan oczywiście nie tam żadna wieś w heczbegu. Sprzęgło działa, biegi wchodzą. Wbijam 1 nic, stoi w miejscu. Ze wszystkimi biegami to samo. Na jednej półosi spory luz. I teraz pytanie. Czy jakby te frezy na jednej półośce obróciło (bo zima to wiecie baty trochę dostawała pod lidlem) to czy mechanizm różnicowy nie zakręciłby drugą półośką?
Nie, mechanizm różnicowy, jeżeli nie ma blokady, zawsze przekazuje moc na koło, które stawia mniejszy opór. Tak więc, jeżeli ukręcisz półoś, przegub czy inszy element, to jesteś w dupie

Raz motór byl chory i leżał w łóżeczku.
I przyszedł pan doktor "Co jest motóreczku?"
"Ach lagi mam krzywe i ogon złamany
i wgniotkę na baku i przód rozje..ny"
-
Glenroy - Moderator
cioracz napisał(a):No pisząc półoś chodziło mi też o przegub. Glenroy spróbuję. Jak zadziała to jadę do tego, gdziekolwiek to jest, LPU z kratą browarów
A zapraszam, w sumie z Kielc do Puław to jak rzut beretem

-
Glenroy - Moderator
Tak, sprzedalem moto suhy i gosc je wystawil za 16, teraz chyba za 14500 haha. Wsystko skopiowal, otomoto nie reaguje na moje zgloszenia z tymi zdjeciami, a nie chce mi sie pieprzyc z tym, wiec to olalem
Nie mialem ostatnio czasu zagladac na forumaa

-
Krmtzzz - VIP Åšcigacz.pl
cioracz napisał(a):Pany problem jest. Pacjent diabelski. Opel Astra I. Sedan oczywiście nie tam żadna wieś w heczbegu. Sprzęgło działa, biegi wchodzą. Wbijam 1 nic, stoi w miejscu. Ze wszystkimi biegami to samo. Na jednej półosi spory luz. I teraz pytanie. Czy jakby te frezy na jednej półośce obróciło (bo zima to wiecie baty trochę dostawała pod lidlem) to czy mechanizm różnicowy nie zakręciłby drugą półośką?
Półośka ukręcona szwagier miał tak w Audi A4B5 i wcale nie katował jechał i koniec żadnego biegu widocznie wcześniej musiała dostać w d... i puściła

Honda CBR 125R ---> Yamaha FZS 600 02r
-
Devil 125 - Bywalec
Devil 125 napisał(a):Półośka ukręcona szwagier miał tak w Audi A4B5 i wcale nie katował jechał i koniec żadnego biegu widocznie wcześniej musiała dostać w d... i puściła
Bankowo półoś, a nie przegub? Dzisiaj robiłem oględziny napędu, bo wał złapał delikatne luzy na podporze, patrząc na półosie, poważnie trzeba mieć albo w chuj pecha, albo wybitne umiejętności, żeby półośka puściła wcześniej niż przegub

PS. Też mam A4B5, tylko czterołapa

-
Glenroy - Moderator
Kiedyś w maluchu ukręciło mi właśnie półoś a nie przegub. Na dodatek nie podczas jazdy. Dojechałem pod blok do kumpla, posiedziałem trochę u niego, wychodzę, wsiadam do malucha, wrzucam wsteczny i nic. Wrzucam jedynkę i to samo. Każdy inny bieg podobnie. Po zaholowaniu na warsztat okazało się, że to urwana półoś.
Ogólnie to miałem jeszcze kilka dziwnych przypadków z pękaniem różnych elementów w autach podczas postoju.
Ogólnie to miałem jeszcze kilka dziwnych przypadków z pękaniem różnych elementów w autach podczas postoju.
Wypadki chodzÄ… po ludziach, ludzie po wypadkach nie zawsze.
-
Czester - Administrator
No Czester mi też się to stało podczas postoju. Od mojej luby wyjeżdżałem, wycofac, wycofałem ale żeby ruszyc to ni chooy. Na samym początku to myślałem że taka szklanka bo dźwięk podobny ale jak już z 5 nic nie chciało pójśc zostało mi tylko go zepchac 

Simson s51 jest, Jawa 350 typ.632 jest
-
cioracz - Mieszkaniec forum
Widzieliście nową Ninje 250 za niecałe 10 kafli?
https://www.kawasakisklep.pl/pl/pojazdy/motocykle.html
Szkoda tylko, że nigdzie nie ma informacji, że te przecenione modele nie mają ABS-u i ni chujec, od początku roku nie idzie ich zarejestrować
. Ale taka mała zielona, do zabawy na jakieś kartingi, nówka za 10 kafli, myślę że spoko
.

https://www.kawasakisklep.pl/pl/pojazdy/motocykle.html
Szkoda tylko, że nigdzie nie ma informacji, że te przecenione modele nie mają ABS-u i ni chujec, od początku roku nie idzie ich zarejestrować

-
Glenroy - Moderator
Myślę, że dealerzy dawno już je zarejestrowali na siebie i będą sprzedawali jako "używane praktycznie nowe z zerowym przebiegiem" w okazyjnej cenie. Bo przecież nie będą zwracać tych sprzętów do producenta, a kasę na te sprzęty już wyłożyli. I wszystko pójdzie jak ciepłe bułeczki z początkiem tego roku, bo nie wszyscy muszą mieć ABS (np. ci co kupują leciwe używki), a kupno nowego sprzętu z takim upustem jest zawsze bardzo atrakcyjne. Ja tak kupiłem moją V7-kę: zarejestrowaną na dealera do jakiejś akcji reklamowej autoryzowanej przez producenta - stała kilka miesięcy w jakimś markecie na podeście za barierkami jako obiekt reklamowy. Producent wyraził zgodę na sprzedaż tego motocykla jako używanego ze znaczną obniżką, a ja tę okazję upolowałem. To były ostatnie V7-ki bez ABS-u (a już wchodziła wersja z ABS-em), a że ja się uczyłem jeszcze na sprzętach bez tych systemów, to nie odczuwałem jakiejś nieodpartej potrzeby ich posiadania. Wręcz wolałem mieć sprzęt, który bardziej zależy ode mnie i moich umiejętności. Zresztą podobnie kupiłem samochód, który był modelem prezentacyjnym dealera (stal na sali w salonie) z zerowym przebiegiem.
Moto Guzzi V7 - szkoda życia na brzydkie motocykle.
-
Zimny72 - Zimny Drań
Nie są zarejestrowane, to funkiel salonowe nówki.
-
Glenroy - Moderator
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 10 gości