Pomoc w wyborze pierwszego - Chopper czy Naked?
• Strona 2 z 2 • 1, 2
Re: Pomoc w wyborze pierwszego - Chopper czy Naked?
malomowny napisał(a):Dziękuje Wam za pomoc, liczę, że ktoś jeszcze coś napisze.
Myslałem, że Junaki to coś lepszego, bo "Polskie"
A takiego Horneta cięzko jest okiełznąć? Pytam, bo z wyglądu ładniejszy szerszeń od bandytyAle jednak jeśli ma być to kosztem bezpieczeństwa, to zdecyduję się na Banditka.
Bandit będzie przyjemniejszy w spokojnej jeździe po mieście, bardziej liniowo oddaje moc. Co w jeździe po mieście i dla początkującego jest lepsze. Hornet będzie bardziej narwany, trzeb go pokręcić aby jechał.
Z motocyklem nie bierze się ślubu, więc jak już oblatasz to sobie zmienisz.
-
setup - Świeżak
Rozumiem, dziękuje raz jeszcze 
W jakich "najmniejszych" pieniądzach można dostać zadbanego bandita??

W jakich "najmniejszych" pieniądzach można dostać zadbanego bandita??
- malomowny
- Świeżak
Zerknij sobie kiedy i jakie lift były robione. W górnej granicy kwoty jaką podałeś sa już modele po lifcie który był w 2005 roku (cena od 6500 w góre). Poznasz min. po zmienionym tyle i boczkach oraz po zegarach na których jest teraz wyświetlacz ze wskaźnikiem paliwa oraz po pojemności która teraz wynosi 650. Ale jak chcesz wydać mniej kasy to poszukaj w rocznikach 2001-2004. Są to bandit 600 po lifcie który był w 2000 roku.
Instruktor nauki jazdy A,B - Poznańhttp://szkola-motocyklowa.blogspot.com/ - Twoje kompendium wiedzy
- adam_tomasz
- Moderator
Rozumiem, tak popatrzÄ™.
A co myślicie o Hondzie VT600?
Do customowania jak znalazł ;D
A co myślicie o Hondzie VT600?
- malomowny
- Świeżak
Nie napisałeś nic o ciuchach, więc pamiętaj, że też trzeba mieć. Jeszcze się na tym forum nie znalazł taki, który by kupił rozsądny (nowy) zestaw poniżej 1000PLN, a raczej 2-3k warto wydać.
Jeśli nie możesz się zdecydować, a szukasz i tak bez ABSu, to zerknij na Kawę ER-5. To najbardziej klasyczny z moto dla początkujących, z racji wieku zacnie się wpisze w budżet, a poza autostradą da radę.
Zawieszenie i hamulec z tyłu to najbardziej znane słabostki - sprawdź, czy Ci wystarczą do hamowania i podjeżdżania pod krawężniki.
Nowsze wersje (np. Twister) majÄ… kontrolkÄ™ paliwa, a starsze - niekoniecznie.
Sam miałem na pierwsze moto i to jest proste w ogarnięciu, niezniszczalne moto.
Jeśli nie możesz się zdecydować, a szukasz i tak bez ABSu, to zerknij na Kawę ER-5. To najbardziej klasyczny z moto dla początkujących, z racji wieku zacnie się wpisze w budżet, a poza autostradą da radę.
Zawieszenie i hamulec z tyłu to najbardziej znane słabostki - sprawdź, czy Ci wystarczą do hamowania i podjeżdżania pod krawężniki.
Nowsze wersje (np. Twister) majÄ… kontrolkÄ™ paliwa, a starsze - niekoniecznie.
Sam miałem na pierwsze moto i to jest proste w ogarnięciu, niezniszczalne moto.
BMW -> KTM. Mogę mieć spaczenie zawodowe.
-
jasnoksieznik - Stały bywalec
malomowny napisał(a):A co myślicie o Hondzie VT600?
Oj... ciągnie Kolegę do cruiserów...

Moto Guzzi V7 - szkoda życia na brzydkie motocykle.
-
Zimny72 - Zimny Drań
Kawę Er5 sobie odpuszczam, podobnie jak GS500, bo chciałbym kupić coś na kilka dobrych sezonów.
No ciągnie do chopperów / customów, ale skoro mówicie że do miasta (głównie) i czasem na trasy, ale przede wszystkim do wyuczenia się podstawowych nawyków lepszy będzie naked, to celuję w niego.
Co do ubioru to wiem, że takie minimum to ok. 2000 zł, bo nie ma co oszczędzać na tym.
Do tej pory w grÄ™ wchodzÄ…:
- Bandit
- Hornet
- CBF 600n
- Fazer?
- Seven Fifty
No ciągnie do chopperów / customów, ale skoro mówicie że do miasta (głównie) i czasem na trasy, ale przede wszystkim do wyuczenia się podstawowych nawyków lepszy będzie naked, to celuję w niego.
Co do ubioru to wiem, że takie minimum to ok. 2000 zł, bo nie ma co oszczędzać na tym.
Do tej pory w grÄ™ wchodzÄ…:
- Bandit
- Hornet
- CBF 600n
- Fazer?
- Seven Fifty
- malomowny
- Świeżak
• Strona 2 z 2 • 1, 2
Powrót do Chcę kupić motocykl - kat A
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 0 gości