Honda trx 400 4x4 nie pali ze startera
• Strona 1 z 1
Honda trx 400 4x4 nie pali ze startera
Witam ostatnimi czasy Honda trx 400 FA nie odpala ze startera słychać tylko cykanie jak się próbuje takie (tykk) ale odpala z szarpaka co może być nie tak coś z rozrusznikiem?
- erix858
- Świeżak
Re: Honda trx 400 4x4 nie pali ze startera
opcje takie :
nie ma masowania prądu na grubych przewodach - czyli z aku do masy czarny, albo z aku czerwony do przekaźnika a z przekaźniak do rozrusznika - cos nie łączy po prostu.
opcja 2 - uszkodzony akumulator
opcja 3 - uszkodzony przekaźnik - cyka ( bo to jego słychac ) ale nie zwiera w srodku dobrze i nie puszcza prądu na rozrusznik
opcja 4 - uszkodzony sam rozrusznik
w sumie jest i opcja 5 - ale nie wiem czy mozliwa akurat w tym modelu. czasem cos moze sie zaklinowac/ wozwalic w układzie przeniesienia napędu rozrusznika np bendix, moze sie ułamał zab i wpadł miedzy rozrusznik a bendix, i blokuje - ale to tylk gdybanie i małe szanse bo rozrusznik ma duzą siłe i takie cos pewnie by przemielił
pozatym nie wiem czy jest tam taka opcja, bo zwykle to jest dosyc bezposrednie przeniesienie takiego napędu
nie ma masowania prądu na grubych przewodach - czyli z aku do masy czarny, albo z aku czerwony do przekaźnika a z przekaźniak do rozrusznika - cos nie łączy po prostu.
opcja 2 - uszkodzony akumulator
opcja 3 - uszkodzony przekaźnik - cyka ( bo to jego słychac ) ale nie zwiera w srodku dobrze i nie puszcza prądu na rozrusznik
opcja 4 - uszkodzony sam rozrusznik
w sumie jest i opcja 5 - ale nie wiem czy mozliwa akurat w tym modelu. czasem cos moze sie zaklinowac/ wozwalic w układzie przeniesienia napędu rozrusznika np bendix, moze sie ułamał zab i wpadł miedzy rozrusznik a bendix, i blokuje - ale to tylk gdybanie i małe szanse bo rozrusznik ma duzą siłe i takie cos pewnie by przemielił

KTM 300 EXC
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Częsci do motocykli, serwis, tuning.. PW
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Częsci do motocykli, serwis, tuning.. PW
-
henio12323 - Moderator
Re: Honda trx 400 4x4 nie pali ze startera
Dzięki za pomoc w takim razie mogę wykluczyć akumulator oraz przekaźnik bo obydqie części wymieniłem pozostały chyba te droższe a ta hondy rocznik 07.
- erix858
- Świeżak
• Strona 1 z 1
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 2 gości