Zdanie teorii na prawko kat. A
• Strona 1 z 1
jw
zdawałem z podobnym odstępem czasowym - może teoria aż tak wiele się nie zmieniła ale sposób egzaminu tak - ograniczony czas na odpowiedź raczej nie pozwala na zbyt długie zastanowienie, na pytaniach z filmikami trzeba się dobrze skupić bo często można coś przeoczyć, z "biegu" raczej trudno będzie zdać
zdawałem z podobnym odstępem czasowym - może teoria aż tak wiele się nie zmieniła ale sposób egzaminu tak - ograniczony czas na odpowiedź raczej nie pozwala na zbyt długie zastanowienie, na pytaniach z filmikami trzeba się dobrze skupić bo często można coś przeoczyć, z "biegu" raczej trudno będzie zdać
- coolmen77
- Świeżak
Re: Zdanie teorii na prawko kat. A
m_jawor napisał(a): czy bez nauki można pójść i zdać (od 14 lat mam prawko na B).
Gora po pol roku pamietasz moze 10 %
Po 14 latach to nie pametasz generalnie NIC !

| | https://www.youtube.com/channel/UCIhJl1 ... TGw/videoskuluem123 napisał(a):...Nie da się zrobić przekrętu w urzędzie ?
- andy7
- Moderator
Kiedyś teorię, kiedy było 20 pytań można było zdać z zamkniętymi oczami. Teraz nie dość, że jest więcej pytań, to losowane są z puli ponad 1500. Niektóre są tak pokręcone, że bez przerobienia kilkukrotnego wszystkich pytań, prawie napewno nie zdasz. Pytania są wielokrotnego wyboru, co dodatkowo utrudnia. W sumie za 32 pytania, możesz zdobyć 74 pkt. Na stronie ministerstwa od infrastruktuy są pytania, ale bez odpowiedzi. Są też serwisy jak Ltesty na których możesz za kilkanaście zesta wykupić miesięczny dostęp. Chyba najwygodniejsze.
- jaaks
- Świeżak
Miałem podobnie, nie zdasz
Jest sporo pytań o rzeczy których nacodzień nie spotykasz na drodze i tutaj polegniesz. Ja wykupiłem sobie 3 miesięczny dostęp do egzaminu teoretycznego za 20 zł na jednej ze stron (nie wiem czy można podlinkować) ale jak wpiszesz w wujku google "Testy na Prawo Jazdy 2017" to znajdziesz.
Jest ponad 1500 pytań (wszystkie możliwe), prawie codziennie robiłem po kilka testów, po miesiącu obróciłem każdym pytaniem min. 3x i egzamin zrobiony na 100%.
Nie opłaca się wertować ustawy lub tych książek. Test przy 1500 pytaniach zawiera wszystko najważniejsze i potrzebne do zapoznania się z "nowymi"przepisami (dla tych co zdawali prawko 20 lat temu
). Przy każdym pytaniu masz wyjaśnione co i jak, szczególnie dobrze opisane jak dokonasz błędnej odpowiedzi.

Jest sporo pytań o rzeczy których nacodzień nie spotykasz na drodze i tutaj polegniesz. Ja wykupiłem sobie 3 miesięczny dostęp do egzaminu teoretycznego za 20 zł na jednej ze stron (nie wiem czy można podlinkować) ale jak wpiszesz w wujku google "Testy na Prawo Jazdy 2017" to znajdziesz.
Jest ponad 1500 pytań (wszystkie możliwe), prawie codziennie robiłem po kilka testów, po miesiącu obróciłem każdym pytaniem min. 3x i egzamin zrobiony na 100%.
Nie opłaca się wertować ustawy lub tych książek. Test przy 1500 pytaniach zawiera wszystko najważniejsze i potrzebne do zapoznania się z "nowymi"przepisami (dla tych co zdawali prawko 20 lat temu

Czasem na trasie spotykam prawdziwych szaleńców...
Pędzą na złamanie karku i wbrew rozsądkowi...
Czasem naprawdę ciężko ich wyprzedzić...
Pędzą na złamanie karku i wbrew rozsądkowi...
Czasem naprawdę ciężko ich wyprzedzić...
- DawcaNerek
- Świeżak
Przede wszystkim jest kilka pytań charakterystycznych tylko dla motocykli, więc teoria jest troszkę inna niż na kategorię B. Zdawałem 2 lata temu, wcześniej majać B od 10 lat - bez robienia testów i przysposobienia kilku informacji motocyklowych bym nie zdał.
Np tematy przyczepki motocyklowej, temat wożenia pasażera na motocyklu, przeciwskręt, kojarzę jakieś pytania o ubiór.
Np tematy przyczepki motocyklowej, temat wożenia pasażera na motocyklu, przeciwskręt, kojarzę jakieś pytania o ubiór.
- Jarod
- Świeżak
Mi osobiście bardzo pomógł podręcznik na kategorię A z wydawnictwa SPS: https://fotomyk.pl/images/inbook/big/77 ... 1c7464.png
Jeśli wykujesz wszystko, co jest w tej książce to spokojnie zdasz, są nawet takie same obrazki czy filmiki z płyty na egzaminie. Zauważyłam, że na swoim egzaminie teoretycznym nie miałam niczego, co wykraczało poza wiadomości z tego podręcznika.
Jedyne co pamiętam, to pytanie jak się powinno jeździć przez kopny piach (odpowiedź była wstając na podnóżki). Na to pytanie trafiłam za każdym podejściem do egzaminu - do kat. A1 i kat. A2. I było jeszcze coś o tym, gdzie powinieneś kierować wzrok na zakręcie.
Jeśli wykujesz wszystko, co jest w tej książce to spokojnie zdasz, są nawet takie same obrazki czy filmiki z płyty na egzaminie. Zauważyłam, że na swoim egzaminie teoretycznym nie miałam niczego, co wykraczało poza wiadomości z tego podręcznika.
Jedyne co pamiętam, to pytanie jak się powinno jeździć przez kopny piach (odpowiedź była wstając na podnóżki). Na to pytanie trafiłam za każdym podejściem do egzaminu - do kat. A1 i kat. A2. I było jeszcze coś o tym, gdzie powinieneś kierować wzrok na zakręcie.
-
proxones - Świeżak
Majac 10lat prawko kat B. zabralem sie za testy i mialem jakies 70-80% poprawnie, a "wtedy" trzeba bylo miec 90%. Po dwoch tygodniach po kilka godzin dziennie dalem rade, nawet bez wertowania podrecznikow. Jak byles na kursie, to testy, testy i jeszcze raz testy. Inaczej zagna Cie na pytaniu np. "jaka jest dopuszczalna predkosc maksymalna motocykla na drodze ekspresowej, jesli pasazerem jest szescioletnie dziecko?"
BMW -> KTM. Mogę mieć spaczenie zawodowe.
-
jasnoksieznik - Stały bywalec
• Strona 1 z 1
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 16 gości