Kaski ICON
• Strona 1 z 1
Kaski ICON
Koledzy, posiada ktoś kask ICON-a? Interesują mnie wszelkie opinie, których mało w Europie.
-
motoluka - VIP Åšcigacz.pl
Ja słyszałem samo dobro o garnkach ICON-a, znajomy jeździ w Airmadzie i muszę przyznać, że jest spoko...tylko trzeba mieć łepetynę pod niego, bo ma strasznie dziwny profil, Airframe wygląda już na trochę lepiej wyprofilowany garnek. No i nie wiem ilu modeli się to tyczy, ale Airmada mógł by mieć jednak lepszy kompozyt.
Jedno co mnie na pewno w ICON-ach jara, to genialne fabryczne malowania
.
Jedno co mnie na pewno w ICON-ach jara, to genialne fabryczne malowania

Raz motór byl chory i leżał w łóżeczku.
I przyszedł pan doktor "Co jest motóreczku?"
"Ach lagi mam krzywe i ogon złamany
i wgniotkę na baku i przód rozje..ny"
I przyszedł pan doktor "Co jest motóreczku?"
"Ach lagi mam krzywe i ogon złamany
i wgniotkę na baku i przód rozje..ny"
-
Glenroy - Moderator
Też jestem zainteresowany bo słyszałem same pozytywy, w Polsce jednak mało popularne, ale są przecież fora anglojęzyczne, gdzie ludzie nie narzekają na te garnki, pytanie gdzie można w Polsce centralnej lub północnej je przymierzyć?
- Automasa
- Świeżak
Przyszedł kask... Wykonanie extra:) w zestawie miałem ciemna szybe - wymiana szybki meega łatwa... malowanie Brozak na żywo wyglada lepiej niż na zdjęciach:) co do dopasowania to mierzyłem dużo kasków - mam obwód 59cm (pod wzgledem wygody najlepiej odpowiadal mi Schuberth S2 ale cena nie ta)... Zamówiłem rozmiar L i jest ciasno... wszystkie inne ktore mierzylem mialy wiecej miejsca a ten przez to ze zweza sie przy policzkach w tym tez kiejscu najbardziej uciska ale tragedii nie ma... po jezdzie bede mogl sie wypowiedziec jak sie sprawdza:)
Honda CBR600RR Hannspree Edition // Alpinestars Atem 2PC Suit // Alpinestars SP-2 Gloves // ICON Airframe Pro BROZAK // SIDI Mag-1
-
Caligator - Świeżak
Z Iconem jest o tyle dobrze że mozna w kazdej chwili dokupic zestaw mniejszych pianek do środka... jednak w kwestii dopasowania to po prostu kask bardziej otula głowę niż inne - jak dla mnie to plus bo inne kaski poruszały się lekko w prawo-lewo przy szybkim kołysaniu głowy (jak mierzyłem w sklepie) a ten nie... na razie zakłądam w domu od czasu do czasu i rozbijam czekając na wiosnę...
Odnośnie jakości to jest to jedyny kask obok Shubertha S2 z których mierzyłem, w którym mam wrażenie jakby moja głowa czuła się jak w domu:) może to przez ten materiał w środku bo jest niedość żę bardzo wypukły i gąbczasty to jeszcze ma fajną fakturę i jest miły w dotyku...
Odnośnie jakości to jest to jedyny kask obok Shubertha S2 z których mierzyłem, w którym mam wrażenie jakby moja głowa czuła się jak w domu:) może to przez ten materiał w środku bo jest niedość żę bardzo wypukły i gąbczasty to jeszcze ma fajną fakturę i jest miły w dotyku...
-
Caligator - Świeżak
• Strona 1 z 1
Powrót do Akcesoria motocyklowe
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 4 gości