Zobacz wÄ…tek - Kaski ICON
NAS Analytics TAG

Kaski ICON

Jakie rękawice, kask, gmole?
_________

Kaski ICON

Postprzez motoluka » 3/1/2017, 11:01

Koledzy, posiada ktoś kask ICON-a? Interesują mnie wszelkie opinie, których mało w Europie.
motoluka
VIP Åšcigacz.pl

Postprzez Caligator » 23/1/2017, 07:53

do mnie leci Airframe Pro... Jak przyjdzie to napisze jak toto wyglÄ…da:)
Honda CBR600RR Hannspree Edition // Alpinestars Atem 2PC Suit // Alpinestars SP-2 Gloves // ICON Airframe Pro BROZAK // SIDI Mag-1
Caligator
Świeżak

Postprzez Glenroy » 23/1/2017, 18:33

Ja słyszałem samo dobro o garnkach ICON-a, znajomy jeździ w Airmadzie i muszę przyznać, że jest spoko...tylko trzeba mieć łepetynę pod niego, bo ma strasznie dziwny profil, Airframe wygląda już na trochę lepiej wyprofilowany garnek. No i nie wiem ilu modeli się to tyczy, ale Airmada mógł by mieć jednak lepszy kompozyt.
Jedno co mnie na pewno w ICON-ach jara, to genialne fabryczne malowania :) .
Raz motór byl chory i leżał w łóżeczku.
I przyszedł pan doktor "Co jest motóreczku?"
"Ach lagi mam krzywe i ogon złamany
i wgniotkę na baku i przód rozje..ny"
Glenroy
Moderator

Postprzez Automasa » 25/1/2017, 12:32

Też jestem zainteresowany bo słyszałem same pozytywy, w Polsce jednak mało popularne, ale są przecież fora anglojęzyczne, gdzie ludzie nie narzekają na te garnki, pytanie gdzie można w Polsce centralnej lub północnej je przymierzyć?
Automasa
Świeżak

Postprzez Zimny72 » 25/1/2017, 17:44

Ostatnio widziałem w MotoX przy Prymasa Tysiąclecia w Warszawie.
Moto Guzzi V7 - szkoda życia na brzydkie motocykle.
Zimny72
Zimny Drań

Postprzez Caligator » 27/1/2017, 18:42

Przyszedł kask... Wykonanie extra:) w zestawie miałem ciemna szybe - wymiana szybki meega łatwa... malowanie Brozak na żywo wyglada lepiej niż na zdjęciach:) co do dopasowania to mierzyłem dużo kasków - mam obwód 59cm (pod wzgledem wygody najlepiej odpowiadal mi Schuberth S2 ale cena nie ta)... Zamówiłem rozmiar L i jest ciasno... wszystkie inne ktore mierzylem mialy wiecej miejsca a ten przez to ze zweza sie przy policzkach w tym tez kiejscu najbardziej uciska ale tragedii nie ma... po jezdzie bede mogl sie wypowiedziec jak sie sprawdza:)
Honda CBR600RR Hannspree Edition // Alpinestars Atem 2PC Suit // Alpinestars SP-2 Gloves // ICON Airframe Pro BROZAK // SIDI Mag-1
Caligator
Świeżak

Postprzez kravec » 30/1/2017, 21:48

Na policzkach ok. Ważne żeby w czoło, potylicę itd. nie cisnął.
kravec
Administrator

Postprzez Zimny72 » 30/1/2017, 22:15

Nie kupuje się w ciemno. ;) Trzeba uprzednio przymierzyć.
Moto Guzzi V7 - szkoda życia na brzydkie motocykle.
Zimny72
Zimny Drań

Postprzez Caligator » 31/1/2017, 08:19

Z Iconem jest o tyle dobrze że mozna w kazdej chwili dokupic zestaw mniejszych pianek do środka... jednak w kwestii dopasowania to po prostu kask bardziej otula głowę niż inne - jak dla mnie to plus bo inne kaski poruszały się lekko w prawo-lewo przy szybkim kołysaniu głowy (jak mierzyłem w sklepie) a ten nie... na razie zakłądam w domu od czasu do czasu i rozbijam czekając na wiosnę...

Odnośnie jakości to jest to jedyny kask obok Shubertha S2 z których mierzyłem, w którym mam wrażenie jakby moja głowa czuła się jak w domu:) może to przez ten materiał w środku bo jest niedość żę bardzo wypukły i gąbczasty to jeszcze ma fajną fakturę i jest miły w dotyku...
Caligator
Świeżak

Powrót do Akcesoria motocyklowe

Kto przeglÄ…da forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 4 gości

na górê