moto na wtrysku
			 • Strona 1 z 1

moto na wtrysku
pytanie krotkie - dostane jakies moto na wtrysku najlepiej czterogarowa 600 do ok. 8 tys? mam dosyc gaznikow - czyszczenia, regulacje, synchro, a to jakas uszczelka do wymiany, a to zaworki iglicowe do wymiany (nie wspominajac o kosztach), jak juz poskladasz to sie okazuje ze znowu trzeba rozbierac do korekty regulacji... mam tego dosc szczerze mowiac dlatego zastanawiam sie ciagle nad wtryskiem - generalnie jestem nawet zdecydowany tylko pytanie czy mnie na to stac  rodzaj moto to najelpiej jakis naked
 rodzaj moto to najelpiej jakis naked

rodzaj moto to najelpiej jakis naked
 rodzaj moto to najelpiej jakis naked- apiro
- Świeżak
sv 650, bandit 650 na wtrysku to ceny rzędu 9 +/- 1000, ale trzeba się liczyć z tym że jak znajdziesz moto na wtrysku w tej cenie to trzeba coś włożyć, jeśli znajdziesz coś w okolicy 8 000 to bardzo prawdopodobne że gruz albo opony, napęd i połowa motocykla do wymiany

- 

stolaris
- Świeżak
Oczywiście z de przywiezie konia gratis i kupi po serwisie i nic nie będzie musiał wkładać...
Nie stać gościa. Jeżeli robi rzeźbę w gaźnikach zamiast raz a porządnie je zrobić i zapomnieć na kilka lat, to rzeźbi w kupie i nagle wtrysk ma wszystko naprawić.
				Nie stać gościa. Jeżeli robi rzeźbę w gaźnikach zamiast raz a porządnie je zrobić i zapomnieć na kilka lat, to rzeźbi w kupie i nagle wtrysk ma wszystko naprawić.
Daytona, MW, GT... byle latało  .
.
			 .
.- Rura
- Świeżak
Rura napisał(a):Nie stać gościa. Jeżeli robi rzeźbę w gaźnikach zamiast raz a porządnie je zrobić i zapomnieć na kilka lat, to rzeźbi w kupie i nagle wtrysk ma wszystko naprawić.
gazniki raz na kilka lat? przy naszej jakosci paliwa co sezon to standard
a ten bandit 650 to ciekawa opcja. od poczatku byly na wtrysku?
- apiro
- Świeżak
Fugu napisał(a):Oczywiście z de przywiezie konia gratis i kupi po serwisie i nic nie będzie musiał wkładać...
Jak sie zakreci to czemu nie.....
Na wtrysku?
Za półtoraka jurków z przywozem?
Biorę dwa...No proszę Cię...
Do Kolegi od gaźników który co roku wymienia uszczelki i zaworki iglicowe - nie rzeźbij w kupie... Nawet w ruskim, badziewnym sprzęcie tego nie muszę robić i zapomniałem kiedy w tym dłubałem... a było to ze 4 lata temu... I jeszcze nie muszę i nic ne cieknie...
Daytona, MW, GT... byle latało  .
.
			 .
.- Rura
- Świeżak
No to jest jednak demonizowanie :/ miałem bandita 600 2 lata i jedyne co z gaźnikami to synchro po zakupie i to samo po 12 000 km, nic się z nimi nie waliło. Także ta awaryjność to może kwestia paliwa albo gaźniki same są złomem.

- 

stolaris
- Świeżak
Ostatnio też się rozglądam za nakedem ale wtrysk biorę pod uwagę jako atut a nie wyznacznik. Za tą kasę mógłbyś szukać SV650 na "kanciastej" ramie. Z tego co czytam bardzo udane motocykle, charakterystyka chyba nawet fajniejsza niż r4. Mi wpadała w oko Honda x11 ale to blackbird bez owiewek więc jest szybszy i cięższy od typowej 600. Za 8 tyś też spokojnie znajdziesz, pali rozsądnie a z wad to ma regulator napięcia który lub paść i napinacz rozrządu. Zużycie opon i zestawu napędowego większe niż w 600tkach. 
Uważam jednak podobnie jak koledzy. Jak nie możesz ogarnąć gaźników to idź z tym do specjalisty a jak to nie pomoże to kup inne. Synchro raz w roku albo nawet na 2 lata to nie jest jakaś duża uciążliwość, po prostu albo nie umiesz albo masz je zepsute.
				Uważam jednak podobnie jak koledzy. Jak nie możesz ogarnąć gaźników to idź z tym do specjalisty a jak to nie pomoże to kup inne. Synchro raz w roku albo nawet na 2 lata to nie jest jakaś duża uciążliwość, po prostu albo nie umiesz albo masz je zepsute.
Triumph Speed Triple 955i 2002
			- 

ded
- Świeżak
			 • Strona 1 z 1

Powrót do Chcę kupić motocykl - kat A