Czy warto z Wielkiej Brytanii
• Strona 1 z 1
Czy warto z Wielkiej Brytanii
Ostatnio szukam sobie rękawic, kasku itp.
Znalazłem na ebay z Wielkiej Brytanii które są troszkę tańsze od tych dostępnych w polskich sklepach
I tu nasuwa się pytanie. Czy warto się w to pchać czy lepiej już w sklepach polskich kupić?
Znalazłem na ebay z Wielkiej Brytanii które są troszkę tańsze od tych dostępnych w polskich sklepach
I tu nasuwa się pytanie. Czy warto się w to pchać czy lepiej już w sklepach polskich kupić?

- Ecio
- Świeżak
www.fc-moto.de polecam. Nawet z przesyłką większość gratów wychodzi taniej niż u nasz, a w tym roku pod koniec każdego miesiąca mieli roboty 10%, pod koniec września nawet 20%. Kapota astarsa gp-tech tutaj 3200 u nich wziąłem za 2300 z przesyłką. Robi różnicę.
Z750 => ZX10R
-
SEPKOSKY - Świeżak
Ja kupowałem swoje rękawice w outlecie u nas w kraju. Cena bardzo fajna bo były powystawowe. Zapłaciłem 50% ceny nowych i dobrze mi służą
wiec wystarczy czasami dobrze poszukac u nas w kraju (allegro i tp aukcje) W razie co na pv moge podesłać adres sklepu z którego sam kupowałem.

-
adampek - Świeżak
a propos UK to masz jeszcze http://www.helmetcity.co.uk/
Można trafić na dobre wyprzedaże choć wtedy różnie bywa z rozmiarami. Trzeba być cierpliwym. Od 150 funtów przesyłkę do PL masz gratis.
Z tego co widziałem to był shoei gt-air chyba za 1300 w jakimś tam malowaniu - nawet duży wybór rozmiarów
buty tcx z goretextem z 800 na 400
Przy obecnym kursie funta się opłaca.
Można trafić na dobre wyprzedaże choć wtedy różnie bywa z rozmiarami. Trzeba być cierpliwym. Od 150 funtów przesyłkę do PL masz gratis.
Z tego co widziałem to był shoei gt-air chyba za 1300 w jakimś tam malowaniu - nawet duży wybór rozmiarów
buty tcx z goretextem z 800 na 400
Przy obecnym kursie funta się opłaca.
-
setup - Świeżak
setup napisał(a):a propos UK to masz jeszcze http://www.helmetcity.co.uk/
Sam się zastanawiałem nad kupnem w helmetcity, ceny rewelacyjne itp., niestety po rozmowie z Shoei Polska dowiedziałem się, że nie masz obsługi 5-letniej na te kaski w Polsce, więc temat odpuściłem.
- risku
- Świeżak
Mam z http://www.helmetcity.co.uk/ kask Arai Rebel, kupiony taniej niż w polskich sklepach o 1000zł. Zaskakująco szybka przesyłka, dobrze zapakowana paczka, nie wiem jak z gwarancją. Mogę tylko polecić.
- Szubek
- Świeżak
risku napisał(a):setup napisał(a):a propos UK to masz jeszcze http://www.helmetcity.co.uk/
Sam się zastanawiałem nad kupnem w helmetcity, ceny rewelacyjne itp., niestety po rozmowie z Shoei Polska dowiedziałem się, że nie masz obsługi 5-letniej na te kaski w Polsce, więc temat odpuściłem.
Imho 1000 pln za gwarancję to dużo. Osobiście bym zaryzykował, zwłaszcza że Szuje celują w wysoką półkę co za tym idzie mają dość dobrą jakość, więc jest szansa że z gwarancji nie będziesz musiał korzystać. W najgorszym przypadku odeślesz do UK.
SwojÄ… drogÄ… ciekaw jestem dlaczego w sklepach online w pl nie ma takich cen.
-
setup - Świeżak
Bo oni kupują od krajowego dystrybutora za x złotych i naliczają swoją marżę. Zapewne mają na dzień dobry drożej a jak nie robią dużego obrotu to ceny muszą mieć deko wyższe. Jeśli chodzi o ciuchy motocyklowe to można trafić fajne okazje jeśli jest się cierpliwym. Ja ostatnio wyhaczyłem Lazera Bayamo w malowaniu Sprint za 280zł, nówkę od prywatnej osoby. Kombinezon można poszukać używany, ja za 2-częściowy IXS ze skóry dałem 350zł. Teraz będę się czaił na letnie rękawiczki, do wiosny na pewno coś fajnego upoluję.
Triumph Speed Triple 955i 2002
-
ded - Świeżak
• Strona 1 z 1
Powrót do Akcesoria motocyklowe
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 3 gości