CBR F3 Problem z pracÄ… silnika
• Strona 1 z 1
CBR F3 Problem z pracÄ… silnika
Witam serdecznie jestem nowy na tym forum mam na Imie Tobiasz posiadam honde Cbr f3 Pc 31 . Mój problem polega na tym że gdy wczoraj jechałem skończyło mi się paliwo i zmieniłem pozycje kranika na rezerwe jednak to nic nie dało motor dalej mulił nie wkręcał sie na obroty , dopchałem do garażu i zacząłem sprawdzac pompkę paliwa , iskre i czy i wogóle paiwo leci z kranika i niby wszystko ok . Teraz są następujące objawy motor odpala niby pracuje ale wydaje mi się że na 3 cylindrach , przy delikatnym dodawaniu gazu obroty dojdą do 5-7 tysiecy i następuje totalna odcinka , poporstu nie chce dalej sie wkręcać przy gwałtownym dodaniu gazu następuje odrazu zamulenie i gaśnięcie . Nie wiem do czego się dodtknąć ;/ Proszę o poradę . Pozdrawiam Tobiasz
- tobiash1991
- Świeżak
Iskrę sprawdzałem dodam jeszcze ze był to pierwszy raz kiedy musiałem użyć tej rezerwy czy mozliwe jest ze zaciągło jakiegoś syfu ? filtr paliwa był wymieniony jakies 200 km temu. Dziwią mnie te objawy jakby całkowitego odcięcia przy mocniejszym dodaniu gazu badz po przekroczeniu 5-7 tysiecy obrotów ;/
- tobiash1991
- Świeżak
- tobiash1991
- Świeżak
Filtr paliwa wziąłem taki jak powinien być przepływ ma ok . Po wyjęciu pompy paliwa przeczyściłem te "platynki" pompy i jak narazie jest ok jeżeli o to chodzi , być może pompa paliwa przestawała pracować , potestuje to sie okażę
dziękuje za pomoc. Skorzystam i zapytam sie o koljeną rzecz mianowicie często przy przekraczaniu 20km/h jest takie szarpnięcie na pewno ma to związek z doładowaniem dynamicznym, sprawdzałem czy wszystkie węże są dobrze podłączone czy działa ten zaworek pod bakiem niby wszystko wydaje sie być ok a jednak szarpie. Do tego jeszcze często przy przekraczaniu tych 20 wskazówka obrotomierza dziwnie podskakuje . Jakieś pomysły co to może być ?
pozdrawiam
Edit nikt nie podejrzewa co to może być ?

Edit nikt nie podejrzewa co to może być ?

- tobiash1991
- Świeżak
- tobiash1991
- Świeżak
• Strona 1 z 1
Powrót do Mechanika motocyklowa
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 0 gości