Motocykl na co dzień do około 5 tysięcy
• Strona 1 z 1
Motocykl na co dzień do około 5 tysięcy
- Doświadczenie
Zipp Quantum 6k km
Zipp Pro 50/110 7k km
Yamaha R125 - 2k km
- Wiek, waga, wzrost
18 lat, 175cm, 70kg
- Do jakich celów chcesz używać motocykla, w jakich udziałach procentowych?
Dojazdy do szkoły, czasem z bratem jakaś turystyczna wycieczka
- Ile kilometrów chcesz przelatać w sezonie?
około 3k km
- Ile gotówki masz na sam motocykl i czy pomyślałeś o ciuchach?
Około 5k na ciuchy mam osobny budżet
- Jaki budżet możesz przeznaczyć na jego utrzymanie w sezonie?
fajnie by było, gdyby nie był za drogi i nie palił za dużo
- Jakie motocykle Ci siÄ™ podobajÄ…
głównie sportowe, nakedy
- Które modele na tą chwilę przyciągnęły Twoją uwagę?
gs500, cb500, er5
Są jakieś różnice w prowadzeniu, hamowaniu tych trzech modeli wymienionych wyżej? Bo z wyglądu są podobne. Jak z silnikiem wszędzie ta sama konstrukcja? Są może jakieś sensowne 600 w tej cenie lub w pobliżu tej ceny na które warto spojrzeć? A może lepiej kupić jakąś sensowną 125 4T (nie chińską) np. Yamahe R125, Honde CBR 125 ?
Z góy dziękuje za pomoc. Pozdrawiam
Zipp Quantum 6k km
Zipp Pro 50/110 7k km
Yamaha R125 - 2k km
- Wiek, waga, wzrost
18 lat, 175cm, 70kg
- Do jakich celów chcesz używać motocykla, w jakich udziałach procentowych?
Dojazdy do szkoły, czasem z bratem jakaś turystyczna wycieczka
- Ile kilometrów chcesz przelatać w sezonie?
około 3k km
- Ile gotówki masz na sam motocykl i czy pomyślałeś o ciuchach?
Około 5k na ciuchy mam osobny budżet
- Jaki budżet możesz przeznaczyć na jego utrzymanie w sezonie?
fajnie by było, gdyby nie był za drogi i nie palił za dużo
- Jakie motocykle Ci siÄ™ podobajÄ…
głównie sportowe, nakedy
- Które modele na tą chwilę przyciągnęły Twoją uwagę?
gs500, cb500, er5
Są jakieś różnice w prowadzeniu, hamowaniu tych trzech modeli wymienionych wyżej? Bo z wyglądu są podobne. Jak z silnikiem wszędzie ta sama konstrukcja? Są może jakieś sensowne 600 w tej cenie lub w pobliżu tej ceny na które warto spojrzeć? A może lepiej kupić jakąś sensowną 125 4T (nie chińską) np. Yamahe R125, Honde CBR 125 ?
Z góy dziękuje za pomoc. Pozdrawiam
- marek789
- Świeżak
125 sobie odpuść momentalnie Ci się znudzi, tam się nic nie dzieje.
GS 500, sam miałem przejechałem na niej naście tys kilometrów. I powiem tak:
- Tani i części mega łatwo dostępne w niskich cenach, na początek nie widzę lepszego motocykla.
- Spalanie to około 5 litrów, mi raz zdarzyło się zejść poniżej 4, ale to CH** nie jazda
- Silnik w GS 500 to jednostka nie do zajeżdżenia, krąży legenda że ten który zajeździ GS'a pójdzie do motocyklowego piekła za życia.
- Jeśli kręcą Cię sporty możesz spojrzeć na wersję F (tyle, że chyba nie ten budżet)
CB500 nawet nie siedziałem, widziałem kilka razy motocykl chyba najmniej popularny z całej złotej trojki, raczej ciężko Ci bedzie dorwać jakąś zadbaną sztukę.
ER5 amortyzatory z poprzedniej epoki jak w MZ, tylny hamulec to bęben Dlatego nazywa się go spowalniaczem a nie hamulcem. Wygląda ładnie, częsci tanie, nawet nie tragicznie się prowadzi, ale jeśli można mieć coś lepszego w tej samej kasie, to po co ?
Nie zastanawiałbym się ani chwili tylko brał GS 500, za 5 koła coś w fajnym stanie znajdziesz
GS 500, sam miałem przejechałem na niej naście tys kilometrów. I powiem tak:
- Tani i części mega łatwo dostępne w niskich cenach, na początek nie widzę lepszego motocykla.
- Spalanie to około 5 litrów, mi raz zdarzyło się zejść poniżej 4, ale to CH** nie jazda
- Silnik w GS 500 to jednostka nie do zajeżdżenia, krąży legenda że ten który zajeździ GS'a pójdzie do motocyklowego piekła za życia.
- Jeśli kręcą Cię sporty możesz spojrzeć na wersję F (tyle, że chyba nie ten budżet)
CB500 nawet nie siedziałem, widziałem kilka razy motocykl chyba najmniej popularny z całej złotej trojki, raczej ciężko Ci bedzie dorwać jakąś zadbaną sztukę.
ER5 amortyzatory z poprzedniej epoki jak w MZ, tylny hamulec to bęben Dlatego nazywa się go spowalniaczem a nie hamulcem. Wygląda ładnie, częsci tanie, nawet nie tragicznie się prowadzi, ale jeśli można mieć coś lepszego w tej samej kasie, to po co ?
Nie zastanawiałbym się ani chwili tylko brał GS 500, za 5 koła coś w fajnym stanie znajdziesz
Motocykle sportowe sÄ… do jazdy sportowej, a nie do nauki.
-
SkoQ - VIP Åšcigacz.pl
Jest Austriak motovlogger który śmgia na CB500 z 94.
https://www.youtube.com/watch?v=vWEnbYTWWV8
Hamulce są podobno ciulowe, ale w tej klasie nie ma się co dziwić...
https://www.youtube.com/watch?v=vWEnbYTWWV8
Hamulce są podobno ciulowe, ale w tej klasie nie ma się co dziwić...
Suzuki SV650N FI
- Ajss
- Świeżak
- Onedirki
- Świeżak
• Strona 1 z 1
Powrót do Motocykle na kategorie A2
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 3 gości