licznik aprilia rx50 2008
• Strona 1 z 1
licznik aprilia rx50 2008
Witam
Jestem tu nowy, niedawno kupiłem aprilie rx 50 z 2008 roku, ni działa w niej licznik, nie jest on oryginalny, podczas jazdy zaczyna wariować, pokazuje mi prawie cały czas, że jadę 200 na godzinę
, czy ktoś wie o co może chodzić?
Jestem tu nowy, niedawno kupiłem aprilie rx 50 z 2008 roku, ni działa w niej licznik, nie jest on oryginalny, podczas jazdy zaczyna wariować, pokazuje mi prawie cały czas, że jadę 200 na godzinę

- borubar31
- Świeżak
skoro jesteś nowy więc tak na przyszłosc - dział offroad, albo skuterki i inne50tki.
co do problemu - byc moze uwalony jest czujnik ( jakies zwarcie ? ) o ile jest elektroniczny, albo sam licznik jest walniety. mozesz zdjąć czujnik, i przeleciec co powiedzmy pół sekundy magnesem w poblizu czujnika - powinno wskazywać jakas realną wartość. do 100 maksymalnie,
co do problemu - byc moze uwalony jest czujnik ( jakies zwarcie ? ) o ile jest elektroniczny, albo sam licznik jest walniety. mozesz zdjąć czujnik, i przeleciec co powiedzmy pół sekundy magnesem w poblizu czujnika - powinno wskazywać jakas realną wartość. do 100 maksymalnie,
KTM 300 EXC
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Częsci do motocykli, serwis, tuning.. PW
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Częsci do motocykli, serwis, tuning.. PW
-
henio12323 - Moderator
• Strona 1 z 1
Powrót do Motocross, Enduro, Cross Country, Trial...
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 0 gości