Problem z kmx 125 96r
• Strona 1 z 1
Problem z kmx 125 96r
Witam mam problem z moim nie dawno nabytym kawaski kmx 125 mianowicie strasznie duzo pali z informacji ktorych wyczytalem dowiedzialem sie ze powinnien on palic okolo 6. 7 litrow a wczoraj gdy pojechalem w teren spalil ponad 10 litrow nie cisnalem go jakos specjalnie wiem ze to 2t ale ponad 10 litrow przy takiej jezdzie to cos nie tak mam porownanie z innymi 2t 125 ktore jezdzily ze mna i spalily mniej niz 6 litrow . Prosze o pomoc .
- marcin1635
- Świeżak
moze palic i 10... zalezy od terenu itp itd.
z wydechu nie kapie czarny płyn ? to by wskazywało na zbyt bogatą mieszanke
ogólnie opcje duzego spalania są takie
1) za bogata mieszanka - za duzo podaje gaźnik, moto jeździ ale nie przepali wszystkiego i wywala nadmiar wydechem
(co widac)
2) wysoki poziom paliwa na komorze pływakowej - przy lekkich pochyłach od razu wywala nadmiarem wiec benzyna idzie w ziemie
3) neiszczelnosc na przewodzie i wycieki.
innych opcji nie ma. ( nie wypisuje oczywistosci jak np dziura w baku ;P ) jeżeli gaźnik jest super zestrojony, nie ma wyciekłów i takie ma spalanie - pogódź sie z tym i tyle
z wydechu nie kapie czarny płyn ? to by wskazywało na zbyt bogatą mieszanke
ogólnie opcje duzego spalania są takie
1) za bogata mieszanka - za duzo podaje gaźnik, moto jeździ ale nie przepali wszystkiego i wywala nadmiar wydechem
(co widac)
2) wysoki poziom paliwa na komorze pływakowej - przy lekkich pochyłach od razu wywala nadmiarem wiec benzyna idzie w ziemie
3) neiszczelnosc na przewodzie i wycieki.
innych opcji nie ma. ( nie wypisuje oczywistosci jak np dziura w baku ;P ) jeżeli gaźnik jest super zestrojony, nie ma wyciekłów i takie ma spalanie - pogódź sie z tym i tyle

KTM 300 EXC
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Częsci do motocykli, serwis, tuning.. PW
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
-
henio12323 - Moderator
No w sumie koncowka wydechu jest tak na czarno mokra i teraz tak mysle ze po kupnie moto byl olej w dozowniku ale ja z niego nie korzystam tylko sam robie mieszanke to przez to az ty by palil? 

- marcin1635
- Świeżak
skoro dostawał 2X za duzo oleju, to spalanie nie wzrośnie, ale moze rzygać niespalonym olejem. pytanie czy dozownik działał w ogóle itp itd... generalnie dozownik spalania nie zwiększy
KTM 300 EXC
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
-
henio12323 - Moderator
Nie jednak pomylka dozownik jest pusty i odlaczony ale koncowka wydechu jest morka na czarno ale nie uwazam zebym za duzo oleju lal 100ml na 5l tata cos pokombinowal z plywakiem zobczymy na rozwoj sprawy jesli dalej bedzie kopcil ponad 10 l na 100 to sie pozegnamy z kmx trudno .
- marcin1635
- Świeżak
hehe pisałem - wyreguluj dobrze gaźnik, mieszanke rób z 1:50 na pewno nie wiecej oleju. i nie bedzie problemów
KTM 300 EXC
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
-
henio12323 - Moderator
• Strona 1 z 1
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 9 gości