Zobacz wÄ…tek - Acerbis Evo 3
NAS Analytics TAG

Acerbis Evo 3

Jakie rękawice, kask, gmole?
_________

Acerbis Evo 3

Postprzez damian935 » 10/8/2016, 14:45

Cześć,

Co myślicie o NAKOLANNIKI KOLAN ACERBIS IMPACT EVO 3 na turystyka 650, jeśli macie jakieś inne propozycje też z chęcia wysłucham.

Pozdrawiam,
damian935
Świeżak

Postprzez Zimny72 » 10/8/2016, 14:53

Bez sensu - ani to wygodne, ani to ładne. Takie nakolanniki mają sens w offroad'zie czy cross'ie. Raczej nie będziesz w tym łaził. a trudno to gdzieś schować podczas zwiedzenia: ani do kufra, ani do plecaka. Zaopatrz się w tekstylne spodnie motocyklowe z kieszeniami na protektory kolan.
Moto Guzzi V7 - szkoda życia na brzydkie motocykle.
Zimny72
Zimny Drań

Postprzez damian935 » 10/8/2016, 15:17

Też myślałm w ten sposób, Jake spodnie mogłbyś zaproponować? Chociaż takie nakolanniki na dojazd do pracy 25km zawsze by się przydały na zwykłe spodnie.
damian935
Świeżak

Postprzez Artur_ » 10/8/2016, 19:01

Nakolanników na spodnie się nie zakłada. Ochraniacz ma być pod czymś tekstylnym, co przy glebie "chwycone" przez kamień, czy inne licho przekręci się w dowolną stronę, a sam ochraniacz zostanie w miejscu. Choć może na asfalcie to nie aż tak ważne. Tekstylne spodnie z wbudowanymi ochraniaczami są właśnie do du..y przez to, że okręcają się wraz z zawartością i po chwili tyra się po kamolcach jedynie z ochroną cienkiej szmatki. A to boli, oj boli.
Artur_
Świeżak

Postprzez Glenroy » 10/8/2016, 19:38

damian935 napisał(a):Co myślicie o NAKOLANNIKI KOLAN ACERBIS IMPACT EVO 3 na turystyka 650, jeśli macie jakieś inne propozycje też z chęcia wysłucham.

Myślę, że zawias z tych ochraniaczy szybko zmasakruje Ci bak :).

Artur_ napisał(a):Tekstylne spodnie z wbudowanymi ochraniaczami są właśnie do du..y przez to, że okręcają się wraz z zawartością i po chwili tyra się po kamolcach jedynie z ochroną cienkiej szmatki. A to boli, oj boli.

Pier*olisz waćpan. Jak się jeździ w texie o dwa rozmiary za dużym, to i kurtka się wokół szyi owinie. Mam Helda Gamble i Salerno, kurtki Black 8 i Montero, uwierz mi, że mój ochraniacz nigdzie się z pozycji kolana nie wybiera. Fakt, nie jest to takie spasowanie jak w skórze, bo tutaj dochodzi np. podpinka, ale dobrze leżące tekstylia bardzo dobrze trzymają ochraniacze w miejscu ich przeznaczenia. Kolejna sprawa, protektory są ochroną od uderzeń, czyli pierwszy kontakt z nawierzchnią, później rolę ochronną przejmuje warstwa ścieralna, czyli Twoja cienka szmatka, gdzie zapewniam Cię, że włókno aramidowe czy kevlar wytrzymają więcej tortur niż skóra :).
Raz motór byl chory i leżał w łóżeczku.
I przyszedł pan doktor "Co jest motóreczku?"
"Ach lagi mam krzywe i ogon złamany
i wgniotkę na baku i przód rozje..ny"
Glenroy
Moderator

Postprzez Zimny72 » 11/8/2016, 09:35

Raczej stawiałbym na skórę niż tekstyl. ;) Ale ogólnie zgadzam się z Glenroyem: dobrze dopasowane i spięte ubranie nie ma prawa się obrócić. A argument o rysowaniu baku nakolannikami moim zdaniem zamyka temat.
Moto Guzzi V7 - szkoda życia na brzydkie motocykle.
Zimny72
Zimny Drań

Powrót do Akcesoria motocyklowe

Kto przeglÄ…da forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 18 gości

na górê