Honda CR 125 ?
• Strona 1 z 1
Honda CR 125 ?
Cześć, chciałbym kupić Honde CR 125, proszę nie pytać o doświadczenie itp. bo jakieś tam mam. Chciałbym tylko spytać co sądzicie o tym moto? Na utrzymanie moto miał bym około 1500 zł rocznie, myślicie że wystarczy?
https://sprzedajemy.pl/honda-cr-125-nr36209917
https://sprzedajemy.pl/honda-cr-125-nr36209917
-
DarekMoto - Świeżak
sądze że normalna cena jak za taki zabytek, - reszta to kwestia stanu technicznego.
czy 1500 wystarczy - ciezko powiedzieć, duzo zalezy od stanu, i tego jak bedziesz jeździł
czy 1500 wystarczy - ciezko powiedzieć, duzo zalezy od stanu, i tego jak bedziesz jeździł
KTM 300 EXC
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Częsci do motocykli, serwis, tuning.. PW
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
-
henio12323 - Moderator
Crossówke najlepiej kupić do remontu, masa ludzi kłamie zauważ ze prawie każde ogłoszenie to "po remoncie" "świeżo po remoncie" jeżeli nie ma jakiś twardych dowodów na ten remont to nie ma się co pchać, lepiej kupić motocykl rozwalony i sobie go zrobić wtedy za cenę szrotu co niby jest po remoncie masz igiełkę i wiesz na czym posadzisz cztery litery. Wiem co mówię bo sam się wpakowałem w niezłe maliny. Co do tej maszyny którą zlinkowałeś, warto zerknąć na dostępność i ceny części, bo to dość ważna sprawa
1500zł na rok hmm, wszystko zależy od tego jak będziesz jeździł, dbał o motocykl tak jak napisał henio
(Jak dbasz tak masz !) Pamiętaj o tym że taka crossówka lubi sobie zjeść, 125ccm może niee bo muszę przyznać ze w rm'ce spalanie jest na prawdę przyzwoite
Paliwo plus dobry olej na przykład Motul Off road to koszt około 85/90zł + olej do skrzyni biegów, ale ten olej nie jest akurat drogi, pasowałoby wymienić płyn chłodniczy, oraz hamulcowy. Może to głupie ale ja jak coś kupuje to wole mieć pewność że sprzęt jest zalany świeżymi płynami
I chyba najważniejsze, przy kupnie musisz mieć kogoś kto Cię ostudzi, nie wiem jak Ty ale ja byłem strasznie zafascynowany po przejechaniu się przyszłą Rmką, i można stracić głowę, nie podejmuj pochopnych decyzji wszystko dobrze przemyśl a kupisz dobrą maszynę
I SPISZ SOBIE UMOWĘ KUPNA, żebyś miał jakiś dowód że to jest Twoje
Pozdrawiam !

- Ride Or Die
- Świeżak
Chyba jednak kupię jakiś tańszy sprzęt, bo jednak to byłby mój pierwszy motocykl z manualną skrzynią biegów, i może lepiej pomyśleć o jakimś soft enduro 80 ccm? Chce jeździć główne po bezdrożach i tylko do jazdy a nie katowania jest mi potrzebny.
-
DarekMoto - Świeżak
na bezdroza crossówka to zawsze nie najlepszy pomysł. soft enduro tez na pewno lepszy do nauki - no i tanszy
KTM 300 EXC
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
-
henio12323 - Moderator
spora masz rozbieżność decyzji ;P
oba sprzety spoko są, - to nie sa nówki wiec wszystko tkwi jedynie w stanie technicznym egzemplarza.
oba sprzety spoko są, - to nie sa nówki wiec wszystko tkwi jedynie w stanie technicznym egzemplarza.
KTM 300 EXC
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
-
henio12323 - Moderator
Jeszcze jedno, myślicie że warto jechać i oglądać Suzuki RM 125 z 1986. Jest dość dziwnie tania. https://sprzedajemy.pl/suzuki-rm-125-ni ... nr40895382
-
DarekMoto - Świeżak
nie dziwnie taka tylko normalna cena jak za taki zabytek. akurat miałem taką ( nawet chyba 2 lata starszą) i dałem z 1400 zł .. i to było kilka dobrych lat temu. motocykl jedynie do wyczyszczenia i postawienia w salonie. do niczego wiecej sie nie nadaje ;P
KTM 300 EXC
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
-
henio12323 - Moderator
złom padlina ;D nie nadawało sie to do jazdy, wszędzie luzy - nie do zlikwidowania -z racji wieku, wiem że mooooze jakims cudem uchowała sie sztuka bez luzów - ale realnie nie ma szans. wszystko dobite na maxa, dysze w gaźniku miałem rozkalibrowane, lało mieszanką niemiłosiernie, luzy w gniazdach silnika. wiec łozyska zyły swoim własnym zyciem. częsci drogie, generalnie duzo taniej wyszło by kupic yamahe DT - odchudzic ją na maxa, jeździła by niewiele gorzej, a 5X taniej i bezpieczniej
KTM 300 EXC
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
-
henio12323 - Moderator
• Strona 1 z 1
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 14 gości