Zobacz wÄ…tek - Kask Nolan N64 problem z rozmiarem !
NAS Analytics TAG

Kask Nolan N64 problem z rozmiarem !

Jakie rękawice, kask, gmole?
_________

Kask Nolan N64 problem z rozmiarem !

Postprzez Zippek » 20/5/2016, 17:31

Witam wszystkich, kupiłem ostatnio skuter i potrzebowałem mojego pierwszego kasku. Zacząłem poszukiwania, ciężko było, ale w końcu natrafiłem na Nolana N64 w bardzo dobrej cenie, więc zamówiłem. Mój rozmiar głowy to 55 cm. Kupiłem rozmiar S( 55-65). Po przyjściu kasku przymierzyłem go. Kask bardzo opina głowę, ale jest w miarę wygodny. Zauważyłem że kask jest powyżej mojej brody, broda mi wystaje. pomiędzy brodą a kaskiem jest dużo luzu. Wydaję mi się, że jest na mnie za mały. Nie widać w nim ust. Zapięcie pod brodą jest baardzo ciasne. Strasznie upija mi krtań. Muszę je zaraz odpinać, bo nie da się wytrzymać. Moja głowa nie jest szeroka tylko owalna(wysoka) Nie wiem teraz sam co robić. Jak zdejmuje kask to mam strasznie czerwone uszy i na twarzy odgniata mi się wyściółka. Z góry dziękuję i pozdrawiam.
Zippek
Świeżak

Postprzez DedeRR » 20/5/2016, 18:28

Kask powinno się przymierzyć przed zakupem. Różne kaski będą różnie pasować. Ja na przykład przymierzałem 5 różnych kasków, zanim znalazłem wygodny. I nie mam pojęcia, jaki mam obwód głowy, to tylko taka sugestia dla sprzedającego jakie rozmiary ma przynieść.

Kask ma leżeć ciasno, ogólnie pierwsza godzina w kasku to tortura, potem się układa pod głowę.
Usta mają być zakryte.
Zapięcie nie ma uwierać, aczkolwiek ma być dosyć ciasno zapięte.
Polecam odesłać kask, odebrać pieniążki i udać się do sklepu motocyklowego i wybrać odpowiedni garnek :-)
Suzuki GS 500 E
DedeRR
Świeżak

Postprzez kravec » 20/5/2016, 23:03

Według mnie masz standardowe objawy przy przymiarce Nolana. Jak dla mnie to jest dziwna firma i robi dziwne skorupy. Niestety- dałeś ciała że zamówiłeś coś o czym nie miałeś pojęcia jak wygląda.
kravec
Administrator

Powrót do Akcesoria motocyklowe

Kto przeglÄ…da forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Google [Bot] i 8 gości

na górê