Yamaha FZR 1000 Exup Moc zagineła....
• Strona 1 z 1
Yamaha FZR 1000 Exup Moc zagineła....
Witam! Posiadam mojÄ… wiekowÄ… YamahÄ™ FZR 1000 Exup z 92r.
Motorek sprawował się bez problemowo i bezawaryjnie aż do dziś...
Odpaliłem jak zawsze, rozgrzałem motor na postoju jak zawszę wyjechałem.
Gdy rozgrzałem dałem gazu a tu nic, tz na 1 biegu się wkręca ale on wyrywał mi koło w powietrze a teraz po prostu przyspieszyłem. Pojechałem na stacje zatankowałem i wyjechałem na autostradę.
V max jaki osiągnąłem to 200 km/h i 7000rpm dosyć wyraźne wibracje i szarpania. Dodam że w sezonie był wymieniany filtr powietrza, paliwa, oleju, świece, i chłodniczy płyn.
Jeszcze sprawdzałem to na ludzie normalnie wkręcił się do odcinki. Nie słychać stuków ani niczego innego, tak samo nie ma dymu z rury. Proszę o wasze rady może ktoś się z tym spotkał.
Motorek sprawował się bez problemowo i bezawaryjnie aż do dziś...
Odpaliłem jak zawsze, rozgrzałem motor na postoju jak zawszę wyjechałem.
Gdy rozgrzałem dałem gazu a tu nic, tz na 1 biegu się wkręca ale on wyrywał mi koło w powietrze a teraz po prostu przyspieszyłem. Pojechałem na stacje zatankowałem i wyjechałem na autostradę.
V max jaki osiągnąłem to 200 km/h i 7000rpm dosyć wyraźne wibracje i szarpania. Dodam że w sezonie był wymieniany filtr powietrza, paliwa, oleju, świece, i chłodniczy płyn.
Jeszcze sprawdzałem to na ludzie normalnie wkręcił się do odcinki. Nie słychać stuków ani niczego innego, tak samo nie ma dymu z rury. Proszę o wasze rady może ktoś się z tym spotkał.
YAMAHA R1 

- arekmoto2
- Świeżak
Chyba dobry trop, ponieważ teraz sobie uświadomiłem że zanim odpaliłem dzisiaj motor pompa pompuje paliwo do gaźników takie szybkie "cykanie" a dzisiaj było tak jak bym miał słabe aku bardzo powoli cykało, ale normalnie zakręcił rozrusznik. Czyli może umiera już pompa paliwa? Albo wyczyścić styki
Oby to było to bo już się bałem że panewka... w końcu już 70 tyś przebiegu....

YAMAHA R1 

- arekmoto2
- Świeżak
Witam jeszcze raz! Problem został rozwiązany, po wyczyszczeniu styków pompy paliwa i dokręceniu filtra powietrza znów było 280km/h na autostradzie
Jest moc w pełnym zakresie, dodatkowo wymieniałem uszczelkę w jednym z gaźników bo był cały mokry z paliwa. Temat można zamknąć.

YAMAHA R1 

- arekmoto2
- Świeżak
• Strona 1 z 1
Powrót do Mechanika motocyklowa
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Google [Bot], Majestic-12 [Bot] i 6 gości