Honda cr 125 pluje olejem razem z wodÄ…
• Strona 1 z 1
Honda cr 125 pluje olejem razem z wodÄ…
Witam.
Od niedawna jestem posiadaczem Hondy Cr 125 z 1997r. Po kupnie przejechałem się nią kawałek, a odpalając ja dziś po wyłączeniu ssania gaśnie oraz strasznie pluje z tłumika mieszanką oleju i płynu z chłodnicy. Jaka może być tego przyczyna ? Czyżby pierścienie do wymiany czy może jakaś uszczelka pod cylindrem. Nie znam się na mechanice silników 2t więc zwracam się o pomoc do was.
Jeśli w zakładaniu tego postu popełniłem jakiś błąd to serdecznie przepraszam ale jestem nowym użytkownikiem tego portalu.
czytałeś regulamin
przesuwam
senekkorzenna
Od niedawna jestem posiadaczem Hondy Cr 125 z 1997r. Po kupnie przejechałem się nią kawałek, a odpalając ja dziś po wyłączeniu ssania gaśnie oraz strasznie pluje z tłumika mieszanką oleju i płynu z chłodnicy. Jaka może być tego przyczyna ? Czyżby pierścienie do wymiany czy może jakaś uszczelka pod cylindrem. Nie znam się na mechanice silników 2t więc zwracam się o pomoc do was.
Jeśli w zakładaniu tego postu popełniłem jakiś błąd to serdecznie przepraszam ale jestem nowym użytkownikiem tego portalu.
czytałeś regulamin

przesuwam
senekkorzenna
- Maciej2310
- Świeżak
Przepaliłeś uszczelkę pod głowicą. Demontujesz po spuszczeniu płynu, czyścisz powierzchnie, nowa uszczelka plus klucz dynamometryczny i gotowe.
-
SpeedyGonzales - Mieszkaniec forum
nie znasz sie w ogóle na mechanice jak tak piszesz
dostaje sie woda na tłok/wał - do wymiany uszczelka pod głowicą albo cylindrem ( tu i tu są kanały wodne)
jest jeszcze mała szansa ( i nie wiem cyz w twoim roczniku tez) ale jest kanał wodny przez kartery i tam tez mógłby puscic ale to bardzo mało prawdopodobne
wiec góra do sciągniecia i oceniamy szkody, jak sie dostała woda na tłok - to duza szansa że oberwał i sie porysował. i korbowód tez na samej wodzie raczej ma słabe smarowanie
wiec rozbierz jak najszybciej, zalej łozyska wału ( wszystkie 3) olejem do mieszanki po pare kropel wiekszych, i powymieniaj uszczelki poskładaj ( o ile nie ma juz luzów na wale i tłok sie nadaje jakims cudem ) i jeździj

dostaje sie woda na tłok/wał - do wymiany uszczelka pod głowicą albo cylindrem ( tu i tu są kanały wodne)
jest jeszcze mała szansa ( i nie wiem cyz w twoim roczniku tez) ale jest kanał wodny przez kartery i tam tez mógłby puscic ale to bardzo mało prawdopodobne
wiec góra do sciągniecia i oceniamy szkody, jak sie dostała woda na tłok - to duza szansa że oberwał i sie porysował. i korbowód tez na samej wodzie raczej ma słabe smarowanie

KTM 300 EXC
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Częsci do motocykli, serwis, tuning.. PW
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Częsci do motocykli, serwis, tuning.. PW
-
henio12323 - Moderator
Okej, rozbiorę i zobaczę. Dzięki za pomoc i henio12323, tak, masz rację. Nie znam się na mechanice 

- Maciej2310
- Świeżak
• Strona 1 z 1
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 5 gości