Witam
• Strona 1 z 1
Witam
Na początku chciałbym się przywitać,mieszkam pod Wa-Wą i przywendrowałem tu z forum ATV ponieważ nikt tam nie potrafi udziekić mi odpowiedzi na pytania.A więc od początku, zrobiłem sobie quada(samoróbę),na początku był tam silnik Rotax 250 2T,lecz wydawał mi się za słaby i przeszczepiłem z yamaha 660 tenere i w związku z tym mam pytanie.Włożyłem tam przelotowy tłumik(zdjęcie w załączniku),proszę o odpowiedż-czy powinienem wymienić dysze w gażniku i wyregulować mieszankę(czytałem na tamtym forum że bez regulacji na takim wydechu można rozp....... silnik czytaj wypalić-jak się sprzęt rozgrzeje to zaczyna przerywać na obrotach przy dodawaniu gazu i strzela w wydech),gdzie o okolicach Warszawy jest dobry spec od takich regulacji i gdzie mógłbym kupić takie dysze gdybym musiał.Proszę o podpowiedzi.
a ja poprosze na przyszlosc pisac w odpowiednich dzialach. Przenosze
a ja poprosze na przyszlosc pisac w odpowiednich dzialach. Przenosze
- Załączniki
-
- O ten wydech chodzi......
- P1010021.JPG (179.67 KiB) PrzeglÄ…dane 1818 razy
Pozdrawiam Z.
- Z.1
- Świeżak
Przeprosiny
Przepraszam że wciąłem się na forum motocykli lecz chciałem aby ktoś mi doradził w sprawie tej regulacji silnika,ponieważ jest to silnik motocyklowy(mam nadzieje że znajdzie się tu jakaś "pomocna dłoń").Help...................................
- Załączniki
-
- ledwie go wcisnąłem
- P1010016.JPG (174.55 KiB) PrzeglÄ…dane 1794 razy
Pozdrawiam Z.
- Z.1
- Świeżak
-
R1 - Bywalec
Czytajcie, co gość napisał, a nie. Pisze tutaj, bo tam mu niekt nie potrafił pomóc, a silnik ma z motocykla w końcu. Ja się niestety nie znam, więc nie mogę nic poradzićR1 napisał(a):a może by tak w dziale quady ?
- ash
- Świeżak
Dzięki ash..... ,właśnie o to chodziło.Przeczytałem że forum enduro to dlatego tutaj o tym napisałem,przeprosiłem i wyjaśniłem że silnik z motocykla>mam nadzieję że wy coś wiecie na temat tej regulacji po zmianie wydechu.
Pozdrawiam Z.
- Z.1
- Świeżak
Re: Witam
Włożyłem tam przelotowy tłumik(zdjęcie w załączniku),proszę o odpowiedż-czy powinienem wymienić dysze w gażniku i wyregulować mieszankę(czytałem na tamtym forum że bez regulacji na takim wydechu można rozp....... silnik czytaj wypalić-jak się sprzęt rozgrzeje to zaczyna przerywać na obrotach przy dodawaniu gazu i strzela w wydech),gdzie o okolicach Warszawy jest dobry spec od takich regulacji i gdzie mógłbym kupić takie dysze gdybym musiał.Proszę o podpowiedzi.
Witam!
Tak, po takiej modyfikacji układu wydechowgo należy skorygowac skład mieszanki. DObry serwis w Wawie to np. http://www.pjpmotocykle.com.pl
Pozdrawiam.
Witam!
Tak, po takiej modyfikacji układu wydechowgo należy skorygowac skład mieszanki. DObry serwis w Wawie to np. http://www.pjpmotocykle.com.pl
Pozdrawiam.
MZ ETZ 250
Honda CX 500 Euro
Honda Pan Euro ST 1100
Honda CX 500 Euro
Honda Pan Euro ST 1100
- abm
- Świeżak
• Strona 1 z 1
Powrót do Mechanika motocyklowa
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 4 gości