jakie moto wybrać?
• Strona 1 z 1
jakie moto wybrać?
witam mam parę pytań dotyczących Hondy crf 450r i ktm exc 530 six days przymierzam się do kupna jednego z nich liczę na szybką odpowiedz. będę jeździł po lasach a raczej po leśnych drogach żadnych podjazdówb będę celował w roczniki 2010-2013 na moto mam odłożone 18tyś zł
1.jak jest z utrzymaniem tych moto a mianowicie czy jak bym odkładam co miesiąc 500-600zł to dał bym rade utrzymać Honde lub kata?
2.co ile robić remonty w kacie co 2 sezony ?
3.ile czasu mógł bym jeździć Hondą na 1 baku takiej bardziej lajtowej jazdy
4.ile dokładnie by kosztowały remonty Hondy jak i kata
1.jak jest z utrzymaniem tych moto a mianowicie czy jak bym odkładam co miesiąc 500-600zł to dał bym rade utrzymać Honde lub kata?
2.co ile robić remonty w kacie co 2 sezony ?
3.ile czasu mógł bym jeździć Hondą na 1 baku takiej bardziej lajtowej jazdy
4.ile dokładnie by kosztowały remonty Hondy jak i kata
- patryk812
- Świeżak
Crf 450r a exc 530 to są całkiem inne motocykle, crf'ka to full cross, docelowo przeznaczony na tor, z twardym zawiasem, wielką mocą i ogołnie po zrobieniu 10mth na sxf 450 (full od ktm) według mnie to męczarnia w lesie. Znowu exc 530 to jest duże hard enduro, na pewno przyjemniejsze do leśnej jazdy od full crossa, z miększym zawiasem, przyjaźniejszym silnikiem
Nikt Ci nie powie dokładnie ile kosztują remonty i co ile się je robi, grubsze części to sobie możesz ceny sprawdzić, ale tak na prawdę przy moto 5-6 letnie przy dwóch osobach jedzących razem, razem robiących remonty ilość wymienianych rzeczy i zużycie pewnie będzie różne. Ale ogólnie są to maszyny które rzadziej wymagają remontów od swoich mniejszych braci typu excf 250, jednak na pewno w crf którą jest bardziej wysilona będzie to częściej.
Honda pewnie ma mniejszy bak od ktm, w pomarańczy będzie pewnie 9l i pojeździsz takim sprzętem parę dobrych godzin, koledzy którzy mają exc 450 jeżdzą w często ostrym terenie 3 może nawet 4 godziny, zależy od jazdy
Nikt Ci nie powie dokładnie ile kosztują remonty i co ile się je robi, grubsze części to sobie możesz ceny sprawdzić, ale tak na prawdę przy moto 5-6 letnie przy dwóch osobach jedzących razem, razem robiących remonty ilość wymienianych rzeczy i zużycie pewnie będzie różne. Ale ogólnie są to maszyny które rzadziej wymagają remontów od swoich mniejszych braci typu excf 250, jednak na pewno w crf którą jest bardziej wysilona będzie to częściej.
Honda pewnie ma mniejszy bak od ktm, w pomarańczy będzie pewnie 9l i pojeździsz takim sprzętem parę dobrych godzin, koledzy którzy mają exc 450 jeżdzą w często ostrym terenie 3 może nawet 4 godziny, zależy od jazdy
exc 125 11'
- dawko00
- Świeżak
na taka jazde to tylko ktm
1) z utrzymaniem jak to z utrzymaniem darmo nie ma, zalezy co kupisz też ale mysle 500-600 zł to spokojnie utrzymasz
2) to zalezy co kupisz, jak jeździsz. moze byc ze co roku bedziesz remontował dobry tłok w idealbym cylindrze z 300 godzin przelata - a w ile to wyjeździsz to ja juz tego nie wiem
3) mysle że dotąd aż go wypalisz ale moge sie mylić
4) 3412 zł i 21 groszy............. nie pytaj gumbusiarsko, skąd mamy wiedziec co będzie do wymiany a co nie, skąd mam wiedziec jakich częsci chcesz uzyc. jakie masz znizki, ile płącisz za robote - czy robisz sam.
1) z utrzymaniem jak to z utrzymaniem darmo nie ma, zalezy co kupisz też ale mysle 500-600 zł to spokojnie utrzymasz
2) to zalezy co kupisz, jak jeździsz. moze byc ze co roku bedziesz remontował dobry tłok w idealbym cylindrze z 300 godzin przelata - a w ile to wyjeździsz to ja juz tego nie wiem
3) mysle że dotąd aż go wypalisz ale moge sie mylić
4) 3412 zł i 21 groszy............. nie pytaj gumbusiarsko, skąd mamy wiedziec co będzie do wymiany a co nie, skąd mam wiedziec jakich częsci chcesz uzyc. jakie masz znizki, ile płącisz za robote - czy robisz sam.
KTM 300 EXC
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Częsci do motocykli, serwis, tuning.. PW
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
-
henio12323 - Moderator
tyle samo co kazdego innego motocykla wyczynowego 4T - generalnie to zalezy co docierasz, ja zawsze sobie robiłem około 300 km docierajac - to znaczy że dbałem bardziej o pałowanie po prostej ( czyli nie pałowałem ) nie zamulałem na wysokim biegu i niskich obrotach. po remoncie po paru godzinach wymieniłem olej itp itd. i tak z 300 km dbałem potem juz jeździłem normalnie
KTM 300 EXC
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
-
henio12323 - Moderator
• Strona 1 z 1
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 4 gości