Rodzaj przepustnicy a oddawanie mocy
• Strona 1 z 1
Rodzaj przepustnicy a oddawanie mocy
Witam!
Piszę tutaj, do większych znawców, poniewaz planuję kupić inny gaźnik do moto i tutaj mam pytanko, gdzieś spotkałem się z informacjami, ze płaskie przepustnice <szuflady> agresywniej podają mieszankę paliwo-powietrze, więc chciałem się dopytać jak jest z resztą?
Przepustnice walcowate, listki <płaskie> czy też szuflady, które z nich są najefektywniejsze? Gaźnik jaki planuję kupic to Kehin FCR, Mikuni TM, bądź też Dellorto phm. Obecnie mam wsadzonego Mikuna Corp 40, niestety oznaczenia nie znam dokładnie i jest to gaźnik podciśnieniowy, a co za tym idzie, kop nie jest taki jak powinien być.
#Edit
Dodam, że mój Mikun jest bez pompki.
Piszę tutaj, do większych znawców, poniewaz planuję kupić inny gaźnik do moto i tutaj mam pytanko, gdzieś spotkałem się z informacjami, ze płaskie przepustnice <szuflady> agresywniej podają mieszankę paliwo-powietrze, więc chciałem się dopytać jak jest z resztą?
Przepustnice walcowate, listki <płaskie> czy też szuflady, które z nich są najefektywniejsze? Gaźnik jaki planuję kupic to Kehin FCR, Mikuni TM, bądź też Dellorto phm. Obecnie mam wsadzonego Mikuna Corp 40, niestety oznaczenia nie znam dokładnie i jest to gaźnik podciśnieniowy, a co za tym idzie, kop nie jest taki jak powinien być.
#Edit
Dodam, że mój Mikun jest bez pompki.
Pierwsza miłość Cagiva W8 - zdrada - obecna miłość Husaberg FE600
-
WaxEater - Świeżak
To chyba bardziej pasowało by do działu z mechaniką.
Raz motór byl chory i leżał w łóżeczku.
I przyszedł pan doktor "Co jest motóreczku?"
"Ach lagi mam krzywe i ogon złamany
i wgniotkę na baku i przód rozje..ny"
I przyszedł pan doktor "Co jest motóreczku?"
"Ach lagi mam krzywe i ogon złamany
i wgniotkę na baku i przód rozje..ny"
-
Glenroy - Moderator
Jeżeli miałbyś jeden qaźnik i do wyboru trzy przepustnice wtedy można by główkować, moim zdaniem dobry (markowy dobrany i zadbany znaczy dobry) będzie ok. Pompka przyśpieszająca fajna sprawa, kompensuje zubożenie mieszanki przy nagłym otwarciu przepustnicy.
Co do porównania niech się kto inny wypowie.
Co do porównania niech się kto inny wypowie.
-
SpeedyGonzales - Mieszkaniec forum
Przepraszam panowie najmocniej za zle miejsce
Jak pisalem, obecnie mam przeponiaka Mikuni Corp BDST 40 prawdopodobnie. Z informacji jakie dostałem, Husaberg FE450-600 z gazu do 4 skacze na koło, u mnie tak jest do 2, na 3 już musze konkretniej go podbić. Dlatego chcialem tez kupic jakiś gaźnik z pompką, ew. tylko z przepustnicą niezależną. A że się nasłuchałem prawdopodobnie głupot stąd moje pytania.
#Edit - wiem, ze to glupie porownanie z wrzuceniem moto na kolo, ale mam wrazenie, ze faktycznie jest on delikatnie przymulony.

Jak pisalem, obecnie mam przeponiaka Mikuni Corp BDST 40 prawdopodobnie. Z informacji jakie dostałem, Husaberg FE450-600 z gazu do 4 skacze na koło, u mnie tak jest do 2, na 3 już musze konkretniej go podbić. Dlatego chcialem tez kupic jakiś gaźnik z pompką, ew. tylko z przepustnicą niezależną. A że się nasłuchałem prawdopodobnie głupot stąd moje pytania.
#Edit - wiem, ze to glupie porownanie z wrzuceniem moto na kolo, ale mam wrazenie, ze faktycznie jest on delikatnie przymulony.
Pierwsza miłość Cagiva W8 - zdrada - obecna miłość Husaberg FE600
-
WaxEater - Świeżak
• Strona 1 z 1
Powrót do Mechanika motocyklowa
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Bing [Bot] i 6 gości