Zobacz wątek - Problem z Romet Retro 7 125 - odpala i zaraz gaśnie
NAS Analytics TAG

Problem z Romet Retro 7 125 - odpala i zaraz gaśnie

Jeśli chcesz porozmawiać o motocyklach, które nadają się dla posiadaczy kategorii A1 lub B (powyżej 3 lat) to jest to miejsce dla Ciebie.
_________

Problem z Romet Retro 7 125 - odpala i zaraz gaśnie

Postprzez Damiannn9 » 13/3/2016, 16:02

Cześć, witajcie.

Od pewnego czasu mam nowego Rometa Retro 7 125. Przez jakiś miesiąc stał nieużywany, na spokojnie załatwiane były wszystkie rejestracje, itd. Potem chciałem go odpalić i... pojawił się problem.

Kontrolka pokazuje, że zbiornik paliwa jest właściwie pusty, mimo iż jest zalany do prawie pełna. Przy próbie odpalenia zaś, uruchamia się na jakieś 3 sekundy i gaśnie. A jak próbuje wcześniej dodać gazu, to gaśnie od razu.

Co z tym zrobić? Jestem w tym kompletnie zielony i totalnie się nie znam. Da się to jakoś łatwo naprawić?
Damiannn9
Świeżak

Postprzez Lobo23 » 13/3/2016, 17:02

Witam.

Mówiąc nowego masz na myśli, że nie dawno wyjechał z salonu/ze sklepu? Wiem, że to może głupie pytanie, ale w takim wypadku zatargałbym go po prostu na serwis w ramach gwarancji.
Lobo23
Świeżak

Postprzez pitersoon » 14/3/2016, 09:30

Podjechać do serwisu, chociaż żona mojego brata ma cafe racera 125 i moto wyjechało niby po regulacjach a okazało się że mieszanka była za uboga i to sporo co groziło wypaleniem gniazd. Tak więc daj do serwisu ale potem sam sprawdź po nich, no i pilnuj śrub lubią się same powykręcać (wydech, lampa itd - podokręcaj je na klej)
SUZUKI GSX 750 Inazuma
pitersoon
Świeżak

Postprzez Damiannn9 » 15/3/2016, 18:54

Tak, jest nowy z salonu. Przyjechał do mnie kurierem z Romet Motors we Wrocławiu. Nie wiem jak w tym przypadku z gwarancją - oni sami przyślą kogoś ze swojego najbliższego serwisu po skuter czy muszę osobiście dostarczyć? W tym drugim przypadku przypuszczam, że transport kosztowałby mnie więcej niż pozagwarancyjna naprawa.

Z tą pompką to może być coś skomplikowanego, że np. cała do wymiany czy jakaś prosta kwestia regulacji? Czytałem, że w tym modelu problem z pompką paliwa jest dość częstą wadą.
Damiannn9
Świeżak

Powrót do Motocykle od 51 do 125 ccm - kategoria A1/B

Kto przeglÄ…da forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 2 gości

na górê