Jaki pierwszy motocykl na A2?
• Strona 1 z 1
Jaki pierwszy motocykl na A2?
Witam, za niedługo zaczynam kurs prawa jazdy kategorii A2 i przymierzam się do kupna mojego pierwszego poważniejszego motocykla. Jeżdżę od prawie 6 lat, najpierw na małym crossiku, a potem przesiadłem się na 50cc(china), na której przejechałem 25.000km robiąc mniejsze czy większe trasy . Aktualnie kończę 18 lat, mam 178cm wzrostu i rozglądam się za czymś, "czym można poszaleć", ale i tez można się wybrać na jakąś dłuższą trasę z plecaczkiem, lub gdzieś po prostu wyskoczyć samemu dalej. Mój budżet to 4000-4500zł więc szału nie ma. Potrzebuje opinii z doświadczenia, styczności, gdyż mam kilka faworytów, jak wiadomo są to większości pięćsetki i jakiś dużych różnic nie ma.
Oto sprzęty które przykuły moją uwagę:
1. Kawasaki Zephyr 550 i ewentualnie wersja 750cc(jeśli miałbym dławić) - mój numer 1 który przykuł moją uwage , powalająca sylwetka i fakt że moto ma 4 gary
2. Honda CB 500
3. Suzuki GS 500
4. Kawasaki ER 5
Dziękuje z góry za odpowiedzi.
Oto sprzęty które przykuły moją uwagę:
1. Kawasaki Zephyr 550 i ewentualnie wersja 750cc(jeśli miałbym dławić) - mój numer 1 który przykuł moją uwage , powalająca sylwetka i fakt że moto ma 4 gary
2. Honda CB 500
3. Suzuki GS 500
4. Kawasaki ER 5
Dziękuje z góry za odpowiedzi.
- Kr3eciK
- Świeżak
W tej cenie za bardzo nie da się przepierdywać, ale myślę, że ER 5 lub GS-a powinieneś wyhaczyć. Jeśli dla Ciebie nie robi większej różnicy który z nich to brałabym po prostu ten w lepszym stanie, jak pisze kolega wyżej. Z doświadczenia mogę powiedzieć, że ER 5 jest dość tania w utrzymaniu i ma niskie spalanie.
-
Ruda_Małpa - Świeżak
Jeśli uda Ci się złapać dobrą CB w tej kasie to bierz śmiało. Tylko nie taką składaną z kilku. W takim budżecie to nie ma co patrzeć na rocznik, przebieg czy nawet model (Cb, Er,GS) po prostu wybrać to co jest w lepszym stanie.
-
Tristello - Świeżak
• Strona 1 z 1
Powrót do Motocykle na kategorie A2
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 2 gości