sprężyna tył yamaha yz450f 2013r
• Strona 1 z 1
sprężyna tył yamaha yz450f 2013r
dzień dobry,mam zatwardą tylną sprężynę-58Nm-jak wyskakuje na hopce to wyrzuca mi zabardzo tył-sprężynę poluzowałem już do max,ważę ok 66kg w stroju ,jaką sprężynę (ile Nm)muszę kupić?
z góry dziękuję i pozdrawiam
z góry dziękuję i pozdrawiam

- maxiur
- Świeżak
a moze zawieszenie nie działa jak powinno, skoro wyrzuca - czyli odbija za szybko, a spręzyna niewiele ma do regulacji odbicia, to elementy w srodku tłumiące powinny sie tym zająć
po 1 sciągnij serwisówke i ustaw według niej SAG - bo takie rozkręcanie spręzyny bo odbija to nie jest zadne rozwiązanie. ustaw tez wyjsciowo regulacje dobicia i odbicia - wg manuala. jestes lekki wiec minimalnie o pare klików mozesz "zmiękczyc" tym zawias.
jeżeli nie miescisz się w SAGu - to wtedy dopiero da sie ocenić jaka spręzyne trzeba kupić
po 1 sciągnij serwisówke i ustaw według niej SAG - bo takie rozkręcanie spręzyny bo odbija to nie jest zadne rozwiązanie. ustaw tez wyjsciowo regulacje dobicia i odbicia - wg manuala. jestes lekki wiec minimalnie o pare klików mozesz "zmiękczyc" tym zawias.
jeżeli nie miescisz się w SAGu - to wtedy dopiero da sie ocenić jaka spręzyne trzeba kupić
KTM 300 EXC
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Częsci do motocykli, serwis, tuning.. PW
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
-
henio12323 - Moderator
nie zawsze kolor odzwierciedla twardość,
za wolne odbocie tez jest złe - bo zawieszenie pracuje w krótkim swoim skoku.
za wolne odbocie tez jest złe - bo zawieszenie pracuje w krótkim swoim skoku.
KTM 300 EXC
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
-
henio12323 - Moderator
• Strona 1 z 1
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 5 gości