Strój na 125
• Strona 1 z 1
Strój na 125
Witam
Robię właśnie A1 i kupuje Hyosung GV 125C
W związku z tym chciałem kupić sobie hakiś strój
Myślałem o czymś takim:
Kask Szczękowy Airoh Rides albo AGV Numo
Kurtka Adrenaline Hornet
Rękawice Shima XRS
Spodnie Shima Gravel +
Buty Shima SX2
Jeżdże raczej turystycznie, często do szkoły lub na jakieś weekendowe wycieczki.
Co ewentualnie ciekawego znajdę w podobnej cenie? Dodam że kask koniecznie szczękowy
Robię właśnie A1 i kupuje Hyosung GV 125C
W związku z tym chciałem kupić sobie hakiś strój
Myślałem o czymś takim:
Kask Szczękowy Airoh Rides albo AGV Numo
Kurtka Adrenaline Hornet
Rękawice Shima XRS
Spodnie Shima Gravel +
Buty Shima SX2
Jeżdże raczej turystycznie, często do szkoły lub na jakieś weekendowe wycieczki.
Co ewentualnie ciekawego znajdę w podobnej cenie? Dodam że kask koniecznie szczękowy
- micogo6
- Świeżak
Bierz AGV, ręce jak kolega wyżej. Buty zmień, na raczej mocniejsze - z usztywnieniem kostki lekkim. Ja jeździłem w glanach 10tkach.
Sprawdź sukienki w stylu rokowym (otwórz link) najmodniejsze tego sezonu!
-
maciejdontski - Świeżak
Zanim odniosę się do ubioru, to zasugeruję inne moto dla początkującego: skoro jesteśmy przy Hyosungu to przyjrzyj się GT 125:
Cruiser w 125ccm to marny pomysł - rozumiem fascynację stylem Easy Ridera i SOA - ale raz: za słaby silnik w taką budę, dwa: cruiser jest marnym sprzętem do nauki. Że nie wspomnę o praktyczności tego sprzętu, poza fajnym wyglądem. Nie będę się rozpisywał o GT - tutaj masz w miarę kompletny artykuł;
http://www.scigacz.pl/Hyosung,GT125,rodzynek,klasy,A1,26743.html (otwórz link)
Co do ubrań - jest OK, jak na początek. Można się spierać, czy szczękowy czy integral, czy lepsze czy gorsze materiały ubrań. Do wszystkiego sam dojdziesz po 2-3 sezonach i sukcesywnie będziesz wymieniał na lepsze. A tak przynajmniej jest kompletnie, może słabej jakościowo, ale na tyle tanio, że bez płaczu będziesz się rozstawał na rzecz lepszych ubrań.
Cruiser w 125ccm to marny pomysł - rozumiem fascynację stylem Easy Ridera i SOA - ale raz: za słaby silnik w taką budę, dwa: cruiser jest marnym sprzętem do nauki. Że nie wspomnę o praktyczności tego sprzętu, poza fajnym wyglądem. Nie będę się rozpisywał o GT - tutaj masz w miarę kompletny artykuł;
http://www.scigacz.pl/Hyosung,GT125,rodzynek,klasy,A1,26743.html (otwórz link)
Co do ubrań - jest OK, jak na początek. Można się spierać, czy szczękowy czy integral, czy lepsze czy gorsze materiały ubrań. Do wszystkiego sam dojdziesz po 2-3 sezonach i sukcesywnie będziesz wymieniał na lepsze. A tak przynajmniej jest kompletnie, może słabej jakościowo, ale na tyle tanio, że bez płaczu będziesz się rozstawał na rzecz lepszych ubrań.
Moto Guzzi V7 - szkoda życia na brzydkie motocykle.
-
Zimny72 - Zimny Drań
GV ma ten sam piec, tylko lekko uduszony, ale można z tym powalczyć . Wejdź na hyosung.info, a tam znajdziesz wszystkie informacje.
Na łikendowe wycieczki i dojazdy lepszy będzie GTek, jak to każdy naked...
Na łikendowe wycieczki i dojazdy lepszy będzie GTek, jak to każdy naked...
Daytona, MW, GT... byle latało .
- Rura
- Świeżak
Nie żebym Kolegę jakoś specjalnie przekonywał, ale...
https://youtu.be/1ygTm08JfZw (otwórz link)
...gdybym miał sam wybierać sprzęt na A1, to GT125 mocno by konkurowało z CBR125 (stylistyka) i CBF125 (tanio).
https://youtu.be/1ygTm08JfZw (otwórz link)
...gdybym miał sam wybierać sprzęt na A1, to GT125 mocno by konkurowało z CBR125 (stylistyka) i CBF125 (tanio).
Moto Guzzi V7 - szkoda życia na brzydkie motocykle.
-
Zimny72 - Zimny Drań
• Strona 1 z 1
Powrót do Akcesoria motocyklowe
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 0 gości