Wymiana opon na Pirelli Diablo Rosso II
• Strona 1 z 1
Wymiana opon na Pirelli Diablo Rosso II
Cześć,
Od niedawna jestem posiadaczem nowej Hondy CBR300R. Czytam rożne fora i pojawiają sie sugestie, ze wartym rozważenia jest pomysł wymiany opon seryjnych. Nie sa one najgorsze, ale tez nie jest to nic super. Wiele osób poleca te Pirelli. 700zl to nie w kij dmuchał ale z drugiej strony jeśli tyle ma kosztować większa przyjemność z jazdy i przede wszystkim bezpieczeństwo to to jest nic.
Co o tym sądzicie? A może macie inne pomysły na opony?
Dzięki za pomoc
Od niedawna jestem posiadaczem nowej Hondy CBR300R. Czytam rożne fora i pojawiają sie sugestie, ze wartym rozważenia jest pomysł wymiany opon seryjnych. Nie sa one najgorsze, ale tez nie jest to nic super. Wiele osób poleca te Pirelli. 700zl to nie w kij dmuchał ale z drugiej strony jeśli tyle ma kosztować większa przyjemność z jazdy i przede wszystkim bezpieczeństwo to to jest nic.
Co o tym sądzicie? A może macie inne pomysły na opony?
Dzięki za pomoc
- nesta83
- Świeżak
Skoro od niedawna jesteś posiadaczem to zmiany opon nie odczujesz, bo i tak na pewno nie wykorzystujesz ich całego potencjału. Spokojnie zużyj pierwszy komplet, a potem się będziesz zastanawiał.
Z750 => ZX10R
-
SEPKOSKY - Świeżak
Trudno znaleźć jakieś opinie o IRC: jedni piszo - że marne chińskie, drudzy - że dobre japońskie, ale rzadko spotykane i ogólnie droższe od europejskich. Chyba jednak przychyliłbym się do tej drugiej opinii, bo jeżeli masz moto nowe z salonu, to przy tej marce i modelu producent raczej nie pozwoliłby sobie na założenie jakichś gównianych opon. To nie jest jakaś tania chińska marka jak Junak czy Romet, w którym opony są z gumy do żucia, klocki z prasowanego ryżu, a reflektor z miski dla psa i gdzie trzeba wszystko wymieniać od razu po zakupie. U mnie firmowo na V7-ce były założone Pirelli Sport Demon i chyba to jest najlepsza możliwa opona na takie moto. Ewentualnie mógłbym jeszcze brać pod uwagę następcę Metzelera Lazerteca, które miałem wcześniej w Nevadzie i w sumie byłem zadowolony. Natomiast Sport Demonami jestem na razie zachwycony, dlatego polecam
Moto Guzzi V7 - szkoda życia na brzydkie motocykle.
-
Zimny72 - Zimny Drań
Pirelli czy metzeler Cie nie zawioda. Bardzo chwala tez nowe Michelin ale jeszcze nie testowalem.
Nec temere, Nec timide!
- Passionesuzuki
- Świeżak
grzec napisał(a): Metzelery lubiły lekko puszczać. Na Batlax BT016 PRO też czułem się super.
To moze napisz jakie metzeler'y Ci lekko puszzcaly ? Zdajesz sobie sprawe ile oni modeli produkuja ?
Ja smigalem na M3, Z6, Z8 i nigdy mi nic nie puscilo a jedynie 130 Nm mialem, wiec nijak sie to ma do Twojej opini.
BT to nie opony a kartofle. Wyjatkiem moze byc ich Dwudziestka reszta to syf. NA mokrym to tragedia !

| | https://www.youtube.com/channel/UCIhJl1 ... TGw/videoskuluem123 napisał(a):...Nie da się zrobić przekrętu w urzędzie ?
- andy7
- Moderator
Andy7 a na przednim kole jaki moment miałeś? Jak ja lubię jak wyskoczycie z tymi swoimi lokomotywami do toczenia się po trasach i mówicie że "a, ja mam jedynie 2000Nm i nic mi nie puszcza więc jak w pełnym złożeniu dodasz więcej gazu to też Ci nie puści".
Triumph Street Triple
- jaroaro
- Bywalec
jaroaro napisał(a):Andy7 a na przednim kole jaki moment miałeś? Jak ja lubię jak wyskoczycie z tymi swoimi lokomotywami do toczenia się po trasach i mówicie że "a, ja mam jedynie 2000Nm i nic mi nie puszcza więc jak w pełnym złożeniu dodasz więcej gazu to też Ci nie puści".
1. Na przednim kole mam proporcjonalny do sily jaka wystepuje na tylnym.
2. Gdybys mial troche pojecia o technice pokonywania zakretow to wiedzialbys, ze jest kilka szkol / Technik, niemniej generalnie mowi sie, ze wchodzi sie bez gazu a ten dodaje sie po apex'ie.
Pytanie tylko ile go dodasz i czy masz na tyle umiejetnosci aby w razie problemow nie zgruzowac sprzeta.
Z regoly na wyjsciu uslizguje sie tylna wiec niestety trafiles jak kula w plot.

| | https://www.youtube.com/channel/UCIhJl1 ... TGw/videoskuluem123 napisał(a):...Nie da się zrobić przekrętu w urzędzie ?
- andy7
- Moderator
Temat jest o oponach
masz ochote podyskutowac o technice, jest odpowiedni dzial

masz ochote podyskutowac o technice, jest odpowiedni dzial

- andy7
- Moderator
• Strona 1 z 1
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 14 gości