Zobacz wÄ…tek - Ocieplacze na kolana / nakolanniki
NAS Analytics TAG

Ocieplacze na kolana / nakolanniki

Jakie rękawice, kask, gmole?
_________

Ocieplacze na kolana / nakolanniki

Postprzez Matulek » 9/11/2015, 14:11

Cześć wam. Ze względu poruszania się motocyklem w jesienne/zimowe dni jest zmuszony kupić sobie ocieplacze na kolana. Możecie polecić jakieś dobre? Podobno najlepiej kupić spodnie z wbudowanymi ochraniaczami ale raczej wyjdzie to za drogo.
Matulek
Świeżak

Postprzez Wertyder » 9/11/2015, 17:47

A że tak zapytam jeździsz bez spodni? ;)
Wertyder
Świeżak

Postprzez Matulek » 9/11/2015, 17:54

Polecam naukę dokładnego czytania "spodnie z wbudowanymi ochraniaczami". Po za tym jeśli nie chcesz pomóc to sobie odpuść ;)
Matulek
Świeżak

Postprzez Glenroy » 9/11/2015, 19:46

Matulek napisał(a):Polecam naukę dokładnego czytania "spodnie z wbudowanymi ochraniaczami". Po za tym jeśli nie chcesz pomóc to sobie odpuść ;)

Nie unoś się kolego :) Śmiechłem trochę z opływającego ironią tekstu Wertydera :D.
Szukasz ocieplaczy, ale mówisz że najlepszą opcją były by spodnie, więc sam zobacz, że można to różnie zinterpretować :).

Ocieplacze na kolana, no spoko, a co z resztą? Jajka rozumiem są Ci zbędne i mogą odmarznąć? Poza tym, nie wiem czy miałeś kiedyś okazję przeziębić któryś z mięśni uda, albo pachwiny. Żeby nie było, jestem tolerancyjny, każdy ma swoje priorytety ja to rozumiem :D.

Ale osobiście wszelakiego rodzaju ochraniacze/ocieplacze na goleń-kolano zakładam raczej powyżej 15*C, poniżej tej wartości cenię sobie komfortowe, ciepłe, tekstylne ubranko ;).
Raz motór byl chory i leżał w łóżeczku.
I przyszedł pan doktor "Co jest motóreczku?"
"Ach lagi mam krzywe i ogon złamany
i wgniotkę na baku i przód rozje..ny"
Glenroy
Moderator

Postprzez Matulek » 9/11/2015, 20:12

Kupiłbym sobie spodnie na motocykl, ale niestety nie stać mnie. Ogólnie jeździłem już w zimę i nie jest za przyjemnie. Szczególnie marzną mi kolana. Teraz jedynie co wyposażyłem się w porządne kalesony (od razu cieplej), rękawice grube, kominiarka termoaktywna i dopasowany kask. Może ktoś posiada opinie na temat nakolanników oxford?

P.S. Mam nadzieję, że w przyszłości kupię już kompletny ubiór :)
Matulek
Świeżak

Postprzez Wertyder » 9/11/2015, 22:29

Jeśli chcesz pomocy to dam Ci radę. Kup sobie spodnie motocyklowe. Jeśli chcesz na starość chodzić i być sprawny to się nawet dalej nie zastanawiaj. A jak Cię nie stać to sobie odpuść jeżdżenie na moto.
Tak na marginesie to w przypadku kolan nie będziesz musiał czekać do starości. Pomijając uraz to jeden dwa sezony i możesz mieć przerąbane - i piszę to na podstawie doświadczenia a nie tego co wyczytałem w sieci.
Wertyder
Świeżak

Postprzez Wertyder » 9/11/2015, 22:41

Glenroy napisał(a): Żeby nie było, jestem tolerancyjny, każdy ma swoje priorytety ja to rozumiem :D.
Ja też, dlatego zapytałem :). Oczywiste że to w czym kto jeździ to jego sprawa. W pewnym sensie podziwiam takich co jeżdżą w samych majtach na moto :).
Wertyder
Świeżak

Powrót do Akcesoria motocyklowe

Kto przeglÄ…da forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 3 gości

na górê