Aprilia RS 125 - Sport na A2
• Strona 1 z 1
Aprilia RS 125 - Sport na A2
Cześć
Mam ciężki wybór jako że szukam swojego motocykla wybór padł na Aprilię i kilka innych miedzy innymi też na NSR'kę tyle że na temat Hond dowiedziałem się dużo to na temat Aprili nie mogłem znaleźć za wiele. Wiem jedynie o jakiś plastikowych trybach przy zmianie biegów co nowe kosztują 700 zł ale do rzeczy.
Chciał bym usłyszeć waszą opinie jak to wszystko wygląda bo słyszałem że silniki są za mocne i strasznie szybko się sypią? jak wygląda spalanie czy jest podobne do NSR'ki? Od razu mówię że raczej na 100% nie będę tuningował/przerabiał Apki chciałbym ją mieć w oryginalne ponieważ osiągi takie mi wystarczają.
Na co zwracać uwagę przy kupnie Apki? Widziałem że jest ich całkiem sporo a nawet więcej od NSR'ek bo ich jest tylko 50 +/-
Słyszałem jeszcze o jakiś gąbkach na palstikach czy coś?
Motocykl będę kupował w lutym/marcu i mogę na niego przeznaczyć max 5500 zł. Czy jest możliwość kupna takiego motocykla nie zajechanego za bardzo żebym przejeździł tak chociaż połowę sezonu i w trakcie robił remont czy też naprawy? Jak wygląda to z olejem? Leje normalnie do silnika i tyle czy jak? Bo w NSR był jakiś dozownik oleju i o co z tym dozowinikiem chodzi? Czy w Apce też jest?
ProszÄ™ Was o pomoc

Chciał bym usłyszeć waszą opinie jak to wszystko wygląda bo słyszałem że silniki są za mocne i strasznie szybko się sypią? jak wygląda spalanie czy jest podobne do NSR'ki? Od razu mówię że raczej na 100% nie będę tuningował/przerabiał Apki chciałbym ją mieć w oryginalne ponieważ osiągi takie mi wystarczają.
Na co zwracać uwagę przy kupnie Apki? Widziałem że jest ich całkiem sporo a nawet więcej od NSR'ek bo ich jest tylko 50 +/-
Słyszałem jeszcze o jakiś gąbkach na palstikach czy coś?
Motocykl będę kupował w lutym/marcu i mogę na niego przeznaczyć max 5500 zł. Czy jest możliwość kupna takiego motocykla nie zajechanego za bardzo żebym przejeździł tak chociaż połowę sezonu i w trakcie robił remont czy też naprawy? Jak wygląda to z olejem? Leje normalnie do silnika i tyle czy jak? Bo w NSR był jakiś dozownik oleju i o co z tym dozowinikiem chodzi? Czy w Apce też jest?
ProszÄ™ Was o pomoc

-
Grzybu7 - Świeżak
Silnik przy apce jest strasznie mocny na swoją pojemność, a że szybko się sypią to zależy... Jak trafisz na dobry egzemplarz to ci trochę posłuży. Niektórych te remonty przerażają ale na tak wyżyłowany silnik to nieuniknione. Remonty co jakieś 7 tyś.
Wszystko zależy od jazdy. spalanie w granicach 6l nawet ponad... i nie wmawiaj ludziom że będziesz wolno jeździł bo na apce to niemożliwe
. Albo się kulasz te 50-60 w mieście albo zasuwasz na trasce pow 90. Co do gąbki na plastikach to jest taka od wewnątrz plastików osłaniających silnik. Jest chyba po to aby niwelowała minimalne drgania, dokładnie nie wiem. W apce jest dozownik oleju więc nie martwisz się o dolewanie do baku... chyba że jest odłączony to co innego. Co do kupna spokojnie za te pieniądze kupisz "dobrą" apke. Mam osobiście taką na sprzedaż 
Wszystko zależy od jazdy. spalanie w granicach 6l nawet ponad... i nie wmawiaj ludziom że będziesz wolno jeździł bo na apce to niemożliwe

-
IntelCOOLer - Świeżak
IntelCOOLer napisał(a):Albo się kulasz te 50-60 w mieście albo zasuwasz na trasce pow 90.
W 2t to nie będzie szybciej? Ja na varadero 125 mam 100km/h jako normalną prędkość przelotową na trasie i na silniku to wrażenia nie robi, a od czasu do czasu mogę i 120km/h jakiś czas(10-20 minut) potrzymać.
- Fliper
- Świeżak
Filiper ja tylko dałem przykład... w każdej chwili możesz odkręcić manetkę i rozwinąć te 160
-
IntelCOOLer - Świeżak
• Strona 1 z 1
Powrót do Motocykle od 51 do 125 ccm - kategoria A1/B
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 0 gości