Wybór kombinezonu
• Strona 1 z 1
Wybór kombinezonu
Witam, zastanawiam się nad kupnem pierwszego kombinezonu (dwuczęściowego) i nie wiem co wybrać, dlatego proszę Was o opinie. Interesuj mnie następujące modele: Dainese avro div, Aplinestars motegi (używany w bdb stanie), 4sr RR edition lub Alpinestars atem (używany w bdb stanie o ile znajdę taki na siebie) lub inny podany przez was. Na kombinezon mogę przeznaczyć max 2600 zł.
- PawełK
- Świeżak
Jeśli chodzi o kombinezon Alpinestars: Motegi sobie odpuść, jak jeździsz na sportowym motocyklu to Ateam a jeśli na jakimś innym to skłaniałbym się raczej ku GP-Pro.
Kawasaki Ninja 250R -> Yamaha FZ6 S2
-
koperta4512 - Świeżak
Na nowy alpinestars atem mnie jak na razie nie stać, z kolei na Dainese avro div osoby narzekały na sztywną i nie za ciekawą skórę dlatego jakoś nie jestem przekonany do tego stroju, chyba że Wy macie inne lepsze zdanie/doświadczenie z tym kombinezonem. W następnym sezonie chcę się przesiąść na suzuki gsxr600 więc chciałbym zainwestować w czasie zimowym (ze względu na promocje) w dobry kombinezon, który będzie mi służył na kilka dobrych lat.
- PawełK
- Świeżak
kravec ma racje. Sam na początku sezonu stałem przed wyborem kombi i a* odrzuciłem po przymiarce. Moim zdaniem spidi i dainese robią lepsze kombi. Osobiście wybrałem dainese i jestem zadowolony z wyboru. Pamiętaj też że sporo motocyklistów ma źle dobrane kombi. Przy kupnie kupują dopasowane ale nie ciasne, a z czasem skóra rozciąga się i już nie leży tak jak powinien. Czasami widać że kombi to takie worki na motocyklistach a nie druga skóra ; )
Triumph Street Triple
- jaroaro
- Bywalec
Dlatego też nie kupuje się używek- te są już uklepane do innego ciała. Za Dainesem w tym przypadku przemawiają 2 kwestie: 1- Dainese ma raczej minimalnie lepsze kombinezony od Alpinestarsa, 2- Dainese wynalazłeś nówkę w dobrej cenie- inne miałbyś używane. Nawet jeśli pierwszy argument nie przemawia- drugi całkowicie wystarczy. Kombinezon ma się ułożyć do Ciebie. Tak samo jak kask rękawice i buty.
-
kravec - Administrator
kravec napisał(a):Dlatego też nie kupuje się używek- te są już uklepane do innego ciała. Za Dainesem w tym przypadku przemawiają 2 kwestie: 1- Dainese ma raczej minimalnie lepsze kombinezony od Alpinestarsa, 2- Dainese wynalazłeś nówkę w dobrej cenie- inne miałbyś używane. Nawet jeśli pierwszy argument nie przemawia- drugi całkowicie wystarczy. Kombinezon ma się ułożyć do Ciebie. Tak samo jak kask rękawice i buty.
Nikt kto choć raz przejechał się w kombiaku przy temp. >25 stopni nie pomyśli raczej o zakupie używanej skóry...
BMW S1000RR
-
RSSSS - Bywalec
nie retbike tylko ixspid
odnosnioe firmy to szyli kiedys kombinezony dla dainese i jeszcze jakis firm takze o jakosc nie ma co sie martwic
2500zl (przynajmniej taka byla cena 2 lata temu) to podstawowa cena kombinezonu, dodatkowe udziwnienia to dodatkowe koszty

aprilia RSV4
-
suhy-19 - Moderator
• Strona 1 z 1
Powrót do Akcesoria motocyklowe
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 0 gości