[biblioteka] Strach podczas jazdy motocyklem i...
• Strona 2 z 2 • 1, 2
No ja przez strach, wstyd się przyznać, oblałem pierwszy praktyczny na A. Mimo, że miałem już 4 lata doświadczenia!!! Tak bałem się wykładać na 8kach, że podparłem się dwa razy i kicha... Podobnie było potem jak kupiłem fireblade, z wykładaniem się na winklach i z cebulą i gumowaniem
Wszystko kwestia kontrolowania strachu i łamania jego barier...<br><hr>miki1406

- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
Ha, ja przed egzaminem próbowałam już metalu, irish punka i innych takich ale na Bethovena nie wpadłamKomentatorzy napisał(a):Prawda, strach paraliżuje. Ja niestety przez nie-przygody na początku mojej nauki, nie mogę zdać egzaminu : zawsze myślę żeby tylko czegoś nie wywinąć i maszczę dokładnie to, czego się boję... jak się ogarnę, to spróbuję jeszcze raz a na razie odpuszczam<br><hr>dżdż<br>
Komentatorzy napisał(a):Hey.
To ja Tobie napisze jak u mnie było. Na 40 urodzinki zafundowałem sobie kat.A. Po zdaniu teorii, po kilku dniach wybrałem się na praktyke. Pewny swego.... nie wyjechałem z placu manewrowego, jak usiadłem na motor to galoty były pełne.
2 podejście......to samo.
3 podejscie j.w.
4 podejście j. w.
Zaczęła się schiza, bo dlaczego k...a godzinę przed każdym egzaminem przejażdzam plac manewrowy bezbłędnie na dodatkowych jazdach, a potem nie zdaję? he?
W drodze na 5 poprawkę coś się stało w dyńce i włączyło się myślenie, przestałem słuchać tych wszystkich oczekujących, co narzekają że to, że sro, że obroty podkręcane są specjalnie bla bla bla, słuchawki w uszy , Metallicę zmieniłem na Bethowena, i pełen ukojenia pomyślałem a ch.j z tym wszystkim, łba mi nikt nie urwie, przecież ja ma 40-tke " ja nic nie muszę ja wszystko mogę".
Wsiadłem, przejachałem plac, miasto.. i zdane.
Pozdrawiam.
Nie odpuszczaj tylko wyluzuj.<br><hr>Izzy<br>

- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
Jak masz problem z nadmiarem strachu w życiu codziennym to idziesz do ...psychologa lub terapeuty(taka odmiana trenera;)).Komentatorzy napisał(a):Jak się nie boisz to znaczy że jestes samobójcą.Trening to praca z instynktem samozachowawczym...i tyle w temacie
Reszta to bicie piany na setki sposobów.Co trener to inna aura wszechwiedzy;) <br><hr>żywy<br>Komentatorzy napisał(a):Trening, czyli oswajanie pewnych sytuacji nie wylacza strachu, tylko przesuwa jego granice. Pozatym, "trening" moze latwo przejsc w rutyne, co tez nie jest za dobre. I jeszcze kwestia, ktora na tym portalu czesto sie miesza, mowimy o wyscigach, jezdzie codziennej, czy ogolnie o zyciu? W tekscie, ktory komentujemy znajdziesz odniesienia do kazdego aspektu<br><hr>buu<br>
Ten art. dotyczy jazdy motocyklem i związanymi z nim aspektami.Trening nie przechodzi w rutynę jeżeli jest przemyślaną częścią cyklu mającego czegoś nauczyć i utrwalić odruchy.Rutyna objawia się w jezdzie codziennej ,szczególnie jak nieswiadomie wykonujemy i powtarzamy błędnie okreslone czynności .Strach jest podstawą przeżycia i jest z nami od czasu kiedy spadlismy z "drzewa" .Ci co nie uciekali przed dużymi" kotkami" i chcieli je z ciekawosci pogłaskac to nie mieli okazji przekazać swojego materjału genetycznego nastepnemu pokoleniu.Natura jednak jest mądra ..;D<br><hr>żywy
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
Filmik jest O.K. bo pokazuje jak się często jeździ, szkopuł jedynie w tym że jak się tak lata przez ślepe winkle to prędzej czy później człowiek zrobi sobie ku ku... A w tedy motonga na plecy i z płaczem do domu ew w gustownym worku ale za to w osobnym samochodzie...Komentatorzy napisał(a):Cóż za pouczający artykuł.... takich pewnych siebie jak ten na filmiku pełno na cmentarzach....<br><hr>bolek<br>

<br><hr>marian65
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
"jak sie nie boisz to znaczy ze jestes samobójca " byles na krawedzi ? , ciołes sie ? zakladałes line na szyje ? czy tylko powtarzasz utarte slogany swojej babki , , piszcie mądrze albo wogóle nie piszcie <br><hr>psycholog
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
Kolego czy możesz sprecyzować swoje pytanie?Komentatorzy napisał(a):"jak sie nie boisz to znaczy ze jestes samobójca " byles na krawedzi ? , ciołes sie ? zakladałes line na szyje ? czy tylko powtarzasz utarte slogany swojej babki , , piszcie mądrze albo wogóle nie piszcie <br><hr>psycholog<br>
Myślę że większość spośród starszych motocyklistów była właśnie na krawędzi i do tej chwili się zastanawiają dlaczego jeszcze żyją. Dla tego napisałem że właśnie strach utrzymuje ich przed popełnieniem tych samych oraz nowych błędów i przy życiu.Oczywiście można się sprzeczać czy to jest strach czy zdrowy rozsądek, ale będę utrzymywał że to właśnie strach ma bardzo duży wpływ na nasze bezpieczeństwo...<br><hr>marian65
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
super filmik !! jeździjmy tak pewni siebie wszyscy !!
co zakręt czekałem aż ktoś będzie wyprzedzał jakąś zawalidroge po ciaglej<br><hr>......
co zakręt czekałem aż ktoś będzie wyprzedzał jakąś zawalidroge po ciaglej<br><hr>......
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
Tylko głupi się nie boi, bo nie ma instynktu samozachowawczego. A ten ktoś z filmiku to idiota, albo samobójca, takich ludzi powinno się eliminować z dróg publicznych zanim kogoś zabiją.Droga to nie tor.<br><hr>ronin1
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
Da sie tutaj gdzieś kliknąć LUBIE TO??Komentatorzy napisał(a):Cóż za pouczający artykuł.... takich pewnych siebie jak ten na filmiku pełno na cmentarzach....<br><hr>bolek<br>

- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
Artykuł który opacznie zrozumiany będzie przez wszystkich wariatów drogowych... Gdyby nie strach to bylibyśmy jak lemingi ludziska każdy pokonywałby strach i jechał za szybko w tym samym zakręcie... Autor totalnie pomylił trening nowicjusza z leczeniem szoku po urazowego/po wypadkowego... Artykuł na żenująco niskim poziomie pod względem retoryki i przygotowania, jak by pisał go nastolatek podniecony sprawą...<br><hr>Robert
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
synu w gównie byłes w g.... widziałeś, tak jeździ się po bułki do sklepu <br><hr>asKomentatorzy napisał(a):Tylko głupi się nie boi, bo nie ma instynktu samozachowawczego. A ten ktoś z filmiku to idiota, albo samobójca, takich ludzi powinno się eliminować z dróg publicznych zanim kogoś zabiją.Droga to nie tor.<br><hr>ronin1<br>
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
dokladnie<br><hr>rokersKomentatorzy napisał(a):Artykuł który opacznie zrozumiany będzie przez wszystkich wariatów drogowych... Gdyby nie strach to bylibyśmy jak lemingi ludziska każdy pokonywałby strach i jechał za szybko w tym samym zakręcie... Autor totalnie pomylił trening nowicjusza z leczeniem szoku po urazowego/po wypadkowego... Artykuł na żenująco niskim poziomie pod względem retoryki i przygotowania, jak by pisał go nastolatek podniecony sprawą...<br><hr>Robert<br>
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
• Strona 2 z 2 • 1, 2
Powrót do Komentarze do artykułów na Ścigacz.pl
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość