poczÄ…tkujÄ…ca
• Strona 1 z 1
poczÄ…tkujÄ…ca
Witam... Mam 16 lat (jestem dziewczynÄ…
) 168 cm wzrostu. Od pewnego czasu zaczęłam interesować się motocyklami i myślałam nad Hondą CBR 125. Tyle, że nigdy w życiu nie miałam styczności z motoryzacją, nigdy mnie to nie interesowało dopiero od niedawna kiedy zobaczyłam, że koledzy dojeżdżają do szkoły motocyklami a ja muszę się tłuc autobusem
. Prawo jazdy oczywiście też nie mam więc wszystko zaczynałabym od podstaw jedyne co to może 2-3 razy w życiu przejechałam się skuterem. Więc mam kilka pytań ... czy na prawo jazdy może iść osoba która nie wie nawet jak odpalić motor...ile czasu mniej więcej zdaje się prawo jazdy... ile godzin praktyki i teorii trzeba zaliczyć ... czy motocykl który wybrałam nadawałby się dla mnie? Wiem, że to wygląda jakbym chciała sobie podnieść samoocenę tym, że mam motor ale naprawdę to nie daje mi spokoju chciałabym spróbować czegoś nowego. Dziękuję za każdą opinię i radę . Liczę że będziecie wyrozumiali każdy od czegoś zaczynał 

- pani
- Świeżak
1. tak
2. ile czasu? wróżenie z fusów. na egzamin idź, gdy będziesz czuć, ze jesteś gotowa
3. teoria już nie jest obowiązkowa. nie mniej warto skorzystać. masz 30 godzin teorii i 20 praktyki.
przy wyborze OSK nie kierować się ceną tylko opiniami !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
warto popytać ludzi, co jeżdżą.
4. mała cebra jest bardzo si.
2. ile czasu? wróżenie z fusów. na egzamin idź, gdy będziesz czuć, ze jesteś gotowa
3. teoria już nie jest obowiązkowa. nie mniej warto skorzystać. masz 30 godzin teorii i 20 praktyki.
przy wyborze OSK nie kierować się ceną tylko opiniami !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
warto popytać ludzi, co jeżdżą.
4. mała cebra jest bardzo si.
(...) Jeżeli w CV napiszesz "2012-2014: sommelier - freelancer" to nikt się nie domyśli, że dwa lata chlałeś z rozpaczy po utracie poprzedniej pracy.
-
madcap - Administrator
Yamaha YZF-R125 jest większa i ma szerszą oponę na tylnym kole niż CBRka co pozwala ją znacznie bardziej złożyć w zakręcie, szerszą gumę w klasie 125 ma tylko KTM Duke 125 na którym śmiało można drzeć slidery na kolanach
CBR czy YZF oferują praktycznie to samo z tym że mała Yamaha jest trochę bardziej sportowa, trochę szybsza, za to CBRka jest wygodniejsza, tańsza w zakupie i trochę mniej pali.

CBR czy YZF oferują praktycznie to samo z tym że mała Yamaha jest trochę bardziej sportowa, trochę szybsza, za to CBRka jest wygodniejsza, tańsza w zakupie i trochę mniej pali.
black matt=grey (color by honda)
-
lagiboy - Moderator
lagiboy napisał(a):Yamaha YZF-R125 jest większa i ma szerszą oponę na tylnym kole niż CBRka co pozwala ją znacznie bardziej złożyć w zakręcie, szerszą gumę w klasie 125 ma tylko KTM Duke 125 na którym śmiało można drzeć slidery na kolanach
Chyba że JC50. To w tedy r125 się chowa

Simson s51 jest, Jawa 350 typ.632 jest
-
cioracz - Mieszkaniec forum
• Strona 1 z 1
Powrót do Motocykle od 51 do 125 ccm - kategoria A1/B
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 0 gości