Kask Schuberth
• Strona 1 z 1
Kask Schuberth
Witam,
Chcialym sie dowiedziec co sadzicie o kaskach schuberth ( http://www.schuberth.com/ ) Interesuje mnie zakup S1 lub C2 .
Na helmet chce przeznaczyc okolo 2000 zlotych. Zastanawiam sie czy kupic kask integralny ,czy z otwierana klapa.
Dodatkowo do tego kasku mozna dokupic zestaw bluetooth ktory umozliwi polaczenie z telefonem.
Jestem pozcatkujacym motocyklista i prosze o rade.
Serdecznie pozdrawiam
P.S.
Czy mozna gdzies w Polsce poza Kaowicami przymierzyc i kupic wyzej opisane kaski?Czy jak zwykle lepiej jest pojechac do naszego zachodniego sasiada.(
Moto Man
ul. Zielonogorska 1
40 -710 Katowice
Phone.: + 48 503 380 404
Fax: + 48 3225 28 175
e-mail: info@moto-man.pl
web: www.moto-man.pl )
Chcialym sie dowiedziec co sadzicie o kaskach schuberth ( http://www.schuberth.com/ ) Interesuje mnie zakup S1 lub C2 .
Na helmet chce przeznaczyc okolo 2000 zlotych. Zastanawiam sie czy kupic kask integralny ,czy z otwierana klapa.
Dodatkowo do tego kasku mozna dokupic zestaw bluetooth ktory umozliwi polaczenie z telefonem.
Jestem pozcatkujacym motocyklista i prosze o rade.
Serdecznie pozdrawiam
P.S.
Czy mozna gdzies w Polsce poza Kaowicami przymierzyc i kupic wyzej opisane kaski?Czy jak zwykle lepiej jest pojechac do naszego zachodniego sasiada.(
Moto Man
ul. Zielonogorska 1
40 -710 Katowice
Phone.: + 48 503 380 404
Fax: + 48 3225 28 175
e-mail: info@moto-man.pl
web: www.moto-man.pl )
- climbwave
- Świeżak
moj ojciec jest w posiadaniu kasku tej firmy...
kupil go w niemczech....
pamietam ze troche kosztowal ale uwazam ze warto..
BARDZO dobre wygluszenie i naprawde jest wygodny...
moj tata jest w posiadaniu kasku z "otwierana klapa":)
kupil go w niemczech....
pamietam ze troche kosztowal ale uwazam ze warto..
BARDZO dobre wygluszenie i naprawde jest wygodny...
moj tata jest w posiadaniu kasku z "otwierana klapa":)
YAMAHA YZ 125
Poszukiwania znowu rozpoczete...
Poszukiwania znowu rozpoczete...
-
M. - Świeżak
to jest jedna z najlepszych marek niewatpliwie.. sam sie rozgladam wlasnie za kaskami naprawde dobrymi.. ale te akurat mnie wizualnie nie przekonuja... wole troche scierpiec szumiku a miec fajnie wygladajacy bezpieczny kask.. choc wcale nie twierdze ze shuberth sa mniej bezpieczne... ja zastanowilbym sie na twoim miejscu jezeli jestes zdecydowany na kask tej firmy nad r1 i s1... szczekowiec to zawsze szczekowiec.. pzdr
-
Leg1oN - VIP Åšcigacz.pl
Shuberth jest dosc malo znana marka. Na zachodzie jest bardziej popularna a jej produkty sa dobrej a moze i bardzo dobrej klasy. Znajomy ma kask Shubertha od pieciu lat i w dalszym ciagu jest z niego zadowolony 

GS 500E '93 --> VFR 800 '00
-
Kris2k - VIP Åšcigacz.pl
Witam,
Tak, to prawda musze sie z Toba zgodzic evil Moto Man ma wy.... na te kaski - dzwonilem tam dzisiaj.
Mozliwe ,ze Schuberth jest malo znana firma u nas w kraju ale kaski ma przednie. Gdzie sie nie rusze do jakiegos sklepu to wszedzie to samo i czekac trzeba na towar tygodniami.Denerwujace jest to ,ze u nas w kraju nie ma porzadnej hali z akcesoriami dla motocyklisty. Chcialoby sie wejsc do sklepu poprzymierzac, porownac, skomentowac ,a tu nic ...Jedynie co tio katalogi mozna obejrzec.Jak bede chcial obejrzec katalog to w necie sobie poszukam...
Nie ma innego wyjscia i bedzie trzeba tluc sie z Wawy do Berlina.
Co do typu kasku Schuberth to interesuje mnie S1 lub C2. Chociaz co do kaskow z klapka to nie jestem przekonany, moze dlatego ,ze nigdy takiego nie mialem. Jak bede w sklepie to poprzymierzam to i owo.
Tak, to prawda musze sie z Toba zgodzic evil Moto Man ma wy.... na te kaski - dzwonilem tam dzisiaj.
Mozliwe ,ze Schuberth jest malo znana firma u nas w kraju ale kaski ma przednie. Gdzie sie nie rusze do jakiegos sklepu to wszedzie to samo i czekac trzeba na towar tygodniami.Denerwujace jest to ,ze u nas w kraju nie ma porzadnej hali z akcesoriami dla motocyklisty. Chcialoby sie wejsc do sklepu poprzymierzac, porownac, skomentowac ,a tu nic ...Jedynie co tio katalogi mozna obejrzec.Jak bede chcial obejrzec katalog to w necie sobie poszukam...
Nie ma innego wyjscia i bedzie trzeba tluc sie z Wawy do Berlina.
Co do typu kasku Schuberth to interesuje mnie S1 lub C2. Chociaz co do kaskow z klapka to nie jestem przekonany, moze dlatego ,ze nigdy takiego nie mialem. Jak bede w sklepie to poprzymierzam to i owo.
- climbwave
- Świeżak
WItam,
Kontynuacja kasku Schuberth ciag dalszy...
No wiec zdecydowalem ,ze pod koniec bm.jade do Berlina po zakupy czyli kask, kurta, pancerz , spodnie i takie tam gadzety. Obskocze sklepy typu www.louis.de i takie tam inne. Czy mozecie cos szczegolnego polecic , jakis sklep ktory szczegolnie warto odwiedzic. Mozliwe ,ze nie bedzie taniej niz u nas w kraju ale zpewnoscia bedzie spory wybor.
Pozdrawiam,
climbwave
Kontynuacja kasku Schuberth ciag dalszy...
No wiec zdecydowalem ,ze pod koniec bm.jade do Berlina po zakupy czyli kask, kurta, pancerz , spodnie i takie tam gadzety. Obskocze sklepy typu www.louis.de i takie tam inne. Czy mozecie cos szczegolnego polecic , jakis sklep ktory szczegolnie warto odwiedzic. Mozliwe ,ze nie bedzie taniej niz u nas w kraju ale zpewnoscia bedzie spory wybor.
Pozdrawiam,
climbwave

- climbwave
- Świeżak
http://www.******/
To adres polskiego przedstawiciela Louis'a (ceny maja zaporowe
- patrzac na nie w Niemczech na pewno taniej jest)
To adres polskiego przedstawiciela Louis'a (ceny maja zaporowe

- boniek
- Świeżak
Witam,
****** w necie wyglada calkiem ciekawie.mozliwe, ze maja sporo sprzetu no ale z Wawy to jest kawalek.I tak porownujac pomiedzy Berlinem , a Szczecinem to jednak wole wybrac sie do Niemiec.
przynajmniej bede miel wiekszy wybor.
Ceny kaskow S-h i calego pozostalego osprzetu sa duze. Jadac po zakupy do Niemeic chce kupic caly komplet ciuchow wiec z pewnoscia Berlin jest wsakzany.
Gdyby ten sklep byl gdzies w okolicach srodkowej Polski to nie bylo by problemu - chetnie bym go odwiedzil no ale Szczecin to juz jest kawalek.Do Berlina podobna trasa wiec pozostaje przy swoim pierwotnym planie.
Zastanawim sie tylko czy jechac Samochodem czy jakims innym srodkiem transportu jak np: bus, pociag, samolot??
pozdrawiam
****** w necie wyglada calkiem ciekawie.mozliwe, ze maja sporo sprzetu no ale z Wawy to jest kawalek.I tak porownujac pomiedzy Berlinem , a Szczecinem to jednak wole wybrac sie do Niemiec.
przynajmniej bede miel wiekszy wybor.
Ceny kaskow S-h i calego pozostalego osprzetu sa duze. Jadac po zakupy do Niemeic chce kupic caly komplet ciuchow wiec z pewnoscia Berlin jest wsakzany.
Gdyby ten sklep byl gdzies w okolicach srodkowej Polski to nie bylo by problemu - chetnie bym go odwiedzil no ale Szczecin to juz jest kawalek.Do Berlina podobna trasa wiec pozostaje przy swoim pierwotnym planie.
Zastanawim sie tylko czy jechac Samochodem czy jakims innym srodkiem transportu jak np: bus, pociag, samolot??
pozdrawiam
K12S
- climbwave
- Świeżak
Ja właśnie planuje zakup schubertha r1 w czarnym macie i myśle że jest wart każdej złotówki z ceny jak znajdziesz dystrybutora to za jeden dokument i ok 400 zł kaucji dostaniesz egzemparz testowy na 3 dni przejedź sie w nim i wpadnji powiedzieć czy widziałeś w życiu lepszy kask bo ja nie i naprawde jak ktoś mówi o nolanach czy agv to chyba nie widział schubertha.
-
icid - VIP Åšcigacz.pl
Odgrzebię trochę temat, jeśli jeszcze ktoś się zastanawia nad schuberthem to obecnie w DE jest konkretna promocja na model R1. W Hein Gericke schodzą z ceny do ok 260 euro za malowanie blue ice, reszta ok 320. Natomiast w Polo stoją po około 299 - cały czas mówię tylko o R1. Obecnie jestem na etapie szukania moto i kompletnie pojęcia nie mam w jakim malowaniu zakupię, ale przy tych cenach za kaski chyba sobie zapodam R1 w malowaniu ice. Wygląda nieziemsko, na głowie leży idealnie no i w końcu to schuberth
Dla porównania mierzyłem shoei XR1000, ale nie do końca mnie przekonał, jakiś taki mały i kształt ma nocnikowaty ( niech mnie nie zlinczują posiadacze i fanatycy marki, to tylko moja prywatna opinia). Tylko jak to będzie wyglądać jak moto zakupię srebrno/żółte albo czarno czerwone to nie wiem
(szukam thundercata) Ale, że normalnie w tej cenie to w Polsce można o schubercie jedynie pomażyć to go sobie zapodam + dodatkowy deflektor. Jakby tragicznie do moto nie pasował spróbuje opylić - może się znajdą amatorzy marki
Pzdr

Dla porównania mierzyłem shoei XR1000, ale nie do końca mnie przekonał, jakiś taki mały i kształt ma nocnikowaty ( niech mnie nie zlinczują posiadacze i fanatycy marki, to tylko moja prywatna opinia). Tylko jak to będzie wyglądać jak moto zakupię srebrno/żółte albo czarno czerwone to nie wiem

Pzdr
- noosfer
- Świeżak
Hello
Witam po dluzszej przerwie:)
Pod koniec pazdziernika odwiedzilem Berlin i oczywiscie bylem mile zaskoczony dostepnoscia towaru
Poniewaz jechalem samochodem z Warszawy i mialem zaplanowany tylko jeden dzien na zakupy w Berlinie to nie mialem wiele czasu na chodzenie po sklepach - pomylilem sie:)
W pierwszej kolejnosci zajechalem do Louia:) Tutaj spedzilem pol godziny i zarezerwowalem sobie kask S1. Poniewaz byla 10 a.m. postanowilem pojechac i zobaczyc zo slychac u konkurencji czyli POLO i HG. W HG zakupilem spodnie i kurte DAINESSE na koncu odwiedzilem POLO i tam byly buty PUMA w przecenie wiec dlaczego nie??Po zakupoach w HG i polo wrocilem do Louisa i zakupilm S1. Poniewaz bylem sam to nie chcialo mi sie zwiedzac Berlina wiec pokrecilem sie jeszcze po miescie i do domu...
Reasumujac to jestem bardzo zadowolony z zakupow w Berlinie.Obsluga w sklepach naprawde bardzo mila i sympatyczne wiec nie moge powiedziec zlego slowa.
Pozdro
Pod koniec pazdziernika odwiedzilem Berlin i oczywiscie bylem mile zaskoczony dostepnoscia towaru

W pierwszej kolejnosci zajechalem do Louia:) Tutaj spedzilem pol godziny i zarezerwowalem sobie kask S1. Poniewaz byla 10 a.m. postanowilem pojechac i zobaczyc zo slychac u konkurencji czyli POLO i HG. W HG zakupilem spodnie i kurte DAINESSE na koncu odwiedzilem POLO i tam byly buty PUMA w przecenie wiec dlaczego nie??Po zakupoach w HG i polo wrocilem do Louisa i zakupilm S1. Poniewaz bylem sam to nie chcialo mi sie zwiedzac Berlina wiec pokrecilem sie jeszcze po miescie i do domu...
Reasumujac to jestem bardzo zadowolony z zakupow w Berlinie.Obsluga w sklepach naprawde bardzo mila i sympatyczne wiec nie moge powiedziec zlego slowa.
Pozdro

- climbwave
- Świeżak
• Strona 1 z 1
Powrót do Akcesoria motocyklowe
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 18 gości