Czy muszę robić kapitalkę a jak nie to co mam wymienić
• Strona 1 z 1
Czy muszę robić kapitalkę a jak nie to co mam wymienić
Hej siema posiadam Suzuki dr 125s 1999 od 2 miesięcy i dobiłem 30 000 km i ostatnio z silnika wychodzi dźwięk klekotu i i traci moc mam pytanie co mogło się popsuć i jaki by był koszt naprawy tego albo całego silnika
Bike: Suzuki dr 125S
Page: https://www.facebook.com/CreazyDR
Bike: Suzuki dr 125S
Page: https://www.facebook.com/CreazyDR
-
Szymon DR 125 - Świeżak
-
Croowab - Bywalec
-
Szymon DR 125 - Świeżak
Szymon DR 125 napisał(a):nw co sie popsuło czy to tlok czy rozrząd czy co
Szymon, czy naprawdę sądzisz, że ktoś postawi celną diagnozę co należy wymienić, po opisanych przez Ciebie objawach?
ProszÄ™ CiÄ™ o trochÄ™ powagi

Weryfikację stanu części składowych da się wykonać po ich wymontowaniu z silnika, więc albo podchodzisz do sprawy poważnie i czując się na siłach rozkręcasz moto, albo lecisz do bankomatu, a moto wstawiasz do mechanika i niech on się wykaże.
Inaczej siÄ™ nie da.
Napnij łańcuszek rozrządu. Zaglądnij pod dekiel na wałek. Sprawdź jakim stanie są krzywki.
Osobiście jeśli jak piszesz, części nie są drogie, to robiłbym kompleksowo, korba, tłok i remont głowicy, bo DR-ki z nią miewają problemy. Widać to doskonale po sprzedawanych częściach, nie uświadczysz używanej głowicy, chyba, że już skraszowaną. Ewentualnie po samych DR-kach w których już siedzą silniki z GN-a (srebrne i ze skrzynią pięciobiegową) bo w oryginale sypnęła się "góra" i nie było co ratować.
DR125se
- sito79
- Świeżak
Chciałem właśnie uzyskać takie odpowiedzi gdzie zacząć szukać a nie rozkręcić cały silnik i nie wiedzieć od czego zacząć
-
Szymon DR 125 - Świeżak
• Strona 1 z 1
Powrót do Motocykle od 51 do 125 ccm - kategoria A1/B
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość