Zobacz wÄ…tek - Nowe przepisy od 2016 roku a kat A2
NAS Analytics TAG

Nowe przepisy od 2016 roku a kat A2

Przepisy, prawo
_________

Nowe przepisy od 2016 roku a kat A2

Postprzez ridexxx » 13/8/2015, 22:33

Witam wszystkich.

Mam takie pytanie odnośnie nowych przepisów które w życie mają wejść 4 stycznia 2016 roku.
http://pl.blastingnews.com/spoleczenstw ... 02005.html

Z tego co można w sieci wyczytać będą obejmować kat B a jak to się ma do kat A2 coś się zmienia czy wszystko zostaje po staremu bo zacząłem prawa jazdy na A2 i teraz nie wiem czy nie przerzucić się na kat B i zdać na starych przepisach a dopiero w przyszłym roku skończyć A2 o ile nowe przepisy nie obejmą prawa jazdy na motor.
Może wiecie czy nowe przepisy tyczą się również prawa jazdy na motor?

I czy gdy bym załóżmy że zdał bym A2 w listopadzie i zaczął prawa jazdy na samochód w grudniu to czy w 2016 po wejściu nowych przepisów zdawanie na kat B miałbym na starych zasadach z 2015 roku czy na nowych ?
Robienie kat A2 i B obydwu na raz w tym roku odpada bo brakuje mi funduszy.
ridexxx
Świeżak

Postprzez andy7 » 13/8/2015, 23:25

Kategoria PJ niema z tymi przepisami nic wspolnégo.

:wink:
kuluem123 napisał(a):...Nie da się zrobić przekrętu w urzędzie ?
| | https://www.youtube.com/channel/UCIhJl1 ... TGw/videos
andy7
Moderator

Postprzez sewii » 14/8/2015, 07:28

Przeczytałem ten artykuł - debile, debile, raz jeszcze debile. W Polsce najtrudniej w Europie będzie zdać prawo jazdy i - co więcej je utrzymać. To są jakieś chore przepisy, wymogi, przymuszenia. Prawo jazdy? Towar wybornie luksusowy.
NS1 -> RS125 -> Monster 800 -> Hornet 600-> CBR600RR pc37
sewii
Świeżak

Postprzez Fugu » 14/8/2015, 12:15

Opowiadasz glupoty.

Prawo jazdy zdajesz na tych samych zasadach co w reszcie uni europejskiej. Przepisy sa odgorne.

Utrzymanie prawa jazdy nie jest zadnym problemem, o ile sie nie jest idiota lamiacym przepisy. A jesli sie jest idiota, to wyeliminowanie z ruchu jest wrecz porzadane.
Fugu
Mieszkaniec forum

Postprzez andy7 » 14/8/2015, 12:20

sewii napisał(a):Przeczytałem ten artykuł - debile, debile, raz jeszcze debile. W Polsce najtrudniej w Europie będzie zdać prawo jazdy i - co więcej je utrzymać. To są jakieś chore przepisy, wymogi, przymuszenia. Prawo jazdy? Towar wybornie luksusowy.

Nie,

po nprostu ktos srednio inteligetny doszedl wreszcie do wniosku jak zaczac zaprowadzac na polskich drogach lad i porzadek aby wreszcie skonczyla sie ta dzungla.

Bedziesz jezdzil prawidlowo, nic Ci nie grozi, bedziesz lamal i swirowal zostaniesz wykluczony z ruchu i bedziesz pedalowal z buta - proste ?

Pozatym to zaczal bym od wprowadzenia przepisu podniesienia kwalifikacji zawodowych instruktorow, bo w nich tkwi bowiem Problem. Egzamin o wysokich kryteriach a szkolenie na poziomie mniej niz miernym.

:wink:
kuluem123 napisał(a):...Nie da się zrobić przekrętu w urzędzie ?
| | https://www.youtube.com/channel/UCIhJl1 ... TGw/videos
andy7
Moderator

Postprzez ridexxx » 14/8/2015, 13:36

Wracając do moich pytań mam dwa.

1.Z tego co napisał andy7 to nowe przepisy od 2016 nie dotyczą prawa jazdy na motocykl zgadza się ?

2.Czy jeśli zacznę robić prawa jazdy na samochód i np. w grudniu nie zdążę zdać testów lub jazdy to po wejściu nowych przepisów od 4 stycznia 2016 roku będą mnie obowiązywać nowe zasady czy jeszcze stare?

Bardzo mi zależy na odpowiedzi.
ridexxx
Świeżak

Powrót do Prawo

Kto przeglÄ…da forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 11 gości

na górê