Kombinezon do 2.5 tyś zł
• Strona 2 z 2 • 1, 2
Ja zakupiłem RST Tractech Evo II (samą kurtkę) i o ile w pasie mam minimalny luzik, o tyle na górze wszystko jest w porządku, protektory też są na swoim miejscu i nawet po bardzo silnym szarpnięciu ręką nie odsłaniają barku. Inna sprawa, że przez zimę chcę leciutką masę zrobić, więc będzie w ogóle extra
Dodam, że sam jestem wysoki i szczupły, 191cm i 100cm obwodu klatki.
Pamiętaj, że jak stoisz wyprostowany to nieważne, liczy się to, jak kombiak się układa przy zajęciu pozycji do jazdy.

Dodam, że sam jestem wysoki i szczupły, 191cm i 100cm obwodu klatki.
Pamiętaj, że jak stoisz wyprostowany to nieważne, liczy się to, jak kombiak się układa przy zajęciu pozycji do jazdy.
-
DedeRR - Świeżak
Jeżeli mówisz że jest dopasowany to znaczy że jest za duży. Ja w swoim nie mogłem się ruszać. Ledwie wsiadałem na motocykl. Kombinezon powinien być na tyle ciasny że o samodzielnym założeniu pierwszy raz nie ma mowy ; ) Mało jest sklepów w których sprzedawca pomoże wybrać odpowiedni rozmiar kombi.
Triumph Street Triple
- jaroaro
- Bywalec
A7 x napisał(a):Czyli z kurtką trafiłem w rozmiar, a spodnie pewnie rozmiar mniejsze.
Właśnie w okolicy tyłka największe luzy miałem i już nie wiedziałem, czy to z moimi wymiarami coś nie tak...
W "okolicy tyłka"

- Wertyder
- Świeżak
Może zamiast kombi poszukaj spodni i kurtki oddzielnie. Będziesz mógł mieszać w rozmiarach a cena wyjdzie ta sama. Nie wiem czy jest ochraniacz pleców czy tylko garb jest traktowany jako ochraniacz no i dodatkowo możesz kupić ochraniacz klatki
Triumph Street Triple
- jaroaro
- Bywalec
Ja doskonale wiem że ten kombi jest dwuczęściowy ale w kombi jest taki minus że kurtka jest krótka więc nie założy jej oddzielnie do np jeansów motocyklowych a po drugie może kombinować z rozmiarami- góra inny rozmiar, dół inny 

Triumph Street Triple
- jaroaro
- Bywalec
W dainese avro div d1 nie ma ochraniacza pleców. Ogólnie bardziej polecałbym kompletne kombi 2 częściowe ponieważ mają lepsze łączenie kurtka-spodnie i z pewnością bardziej wytrzymałe. Lepiej ni kombinować z osobną kurtka i spodniami bo takie łączenie nie będzie już tak wytrzymałe bo mają inne (słabsze) suwaki. W sklepie takie zestawy odradzano.
GSX-R 750 k8
- Pawetor90
- Świeżak
W takiej kwocie jakiej można dorwać RST ten kombiak nie ma konkurencji czyli ~2200zł.
Dłuższa kurtka, podpinka, certyfikowany ochraniacz pleców i na prawdę dobrej jakości skóra i wykonanie. Mam zeszłorocznego Tractech EVO i na prawdę polecam

Dłuższa kurtka, podpinka, certyfikowany ochraniacz pleców i na prawdę dobrej jakości skóra i wykonanie. Mam zeszłorocznego Tractech EVO i na prawdę polecam

- havran
- Świeżak
Spodnie są krótkie, ale buty to zakrywają więc jest ok, ale co do kurtki to rękawice są praktycznie na styk. Od biedy można jeździć, ale jak się zdejmie rękawice (np. W sklepie czy na stacji benzynowej) to nie ciekawie to wygląda
SUZUKI GSF 650
- poros18
- Świeżak
• Strona 2 z 2 • 1, 2
Powrót do Akcesoria motocyklowe
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 2 gości