pomocy z CBRf2
• Strona 1 z 1
pomocy z CBRf2
Witam, niech ktoś mi pomoże. Mam F2, odrazu pytam. I pytanie najwazniejsze, wyjezdzam sobie do miasta , no niestety ale wracam pieszo i pcham do domu. myslalem ze zatkalo kranik bo nie ma tam filtra paliwa, ale kranik jest drozny i to bardzo:)zdjalem kranik i podalem paliwo bezposrednio do gaznikow . Moto chodzilo. zalozylem kranik po przedmuchaniu i slizg do miasta, przewalilem kilkadziesia km i znowu to samo. pcham moto na warsztat. znowu rozwalam wszystko do gołego. dmucham w kranik znowu drozny, a paliwa jak brak w gaznikach tak brak, wyssalo kompletnie, Dlaczego nie leci paliw jak kranik jest drozny>????????????????????????????????????????????????????????????? kranik jest podcisnieniowy. ma takie gumki jedna z nich jest przerwana w samym centrum czyzby to mogla byc przyczyna co to za parodie??????????????????????????????????????????????????????????????????? i PytaNIE nr2.Pod airboxem tzn. w jego dolnej prawej czesci wychodzi taka rurka, czy musi byc ona nalozona, jezeli byla rozpieta do tej pory i moto bylo caly czas w eksplotacji to czy ma to jakis wplyw na cos, moze ona byc rozpieta czy nie?
- Damian**biel
- Świeżak
przeczysc jeszcze raz kranik paliwa, zaloz filtr benzyny, przeczysc filtr powietrza, zaloz ta rurke ( ona jest po to zeby nic ci sie nie lalo z filtra bezposrednio na silnik) i radzilbym jeszcze zalac jakas lepsza wahe
Honda VFR 800 FI
-
elco - Moderator
elcommendante napisał(a):przeczysc jeszcze raz kranik paliwa, zaloz filtr benzyny, przeczysc filtr powietrza, zaloz ta rurke ( ona jest po to zeby nic ci sie nie lalo z filtra bezposrednio na silnik) i radzilbym jeszcze zalac jakas lepsza wahe
ehh wiesz co Elcomendate, już raz Ci to ktoś powiedział, ja to powtórze zanim naprawde walniesz coś głupiego. Zbyt często zdarza Ci się nietrafić w odpowiedź a potem odwracasz swoje słowa tak ze niby dobrze mówiłeś. Już widze że Impk ma dość Twoich odpowiedzi bo w innych tematach zaczął Cię juz podkręcać.
A co do autora tematu. Sam sobie juz odpowiedź napisałeś. kranik podciśnieniowy-przerwany wąż z którego nie leci paliwo. (i tutaj Elcomendate napewno nie chodziło o ten wąż co Ty myślisz.) Poprostu go wymień. Inaczej nigdy nie będzie Ci się otwierał kranik w tej cbr. A jak nie wierzysz, to przejedź się motocyklem aż Ci znowu zgaśnie i przestaw kranik na pozycje "pri" czy jakoś tak. Wtedy kranik nie korzysta z żadnego podciśnienia i zapewne Ci wtedy odpali.
Ja to widze tak, że ten wężyk co Ci pękł odpowiada za podciśnienie w kraniku. Jest przerwany, to większość powietrza ucieka przez dziure. Przejedziesz się troche dalej niż jakbyś tylko zalał gaźniki i jechał bez podłączania baku, ponieważ zapewne jakieś ciśnienie jest, ale jest zbyt małe by na bierząco uzupełnić gaźniki. Jednym słowem Twój motocykl zużywa więcej paliwa, niż w tym czasie jest podawane do gaźników. Wymienisz wężyk, ciśnienie bedzie w normie i wszystko będzie chodzić.
<b>Life begins at 200km/h!!!!</b>
było gsx600f, było ZX12R
, jest V-Strom 650 AK8 
było gsx600f, było ZX12R

-
mar111cin - VIP Åšcigacz.pl
ale Ty smieszny, no koles faktycznie mi wytlumaczyles jakbym mial 5 lat i zaczynal od 125cm, kraniki to ja czyscilem jak jezdzilem mz-tkami i tankuje na ORLENIE:)
skleilem tÄ… membranke. moze pomoze, tam w kraniku kolo rurki od podcisnienia jest dziurka, ona zasysa powietrze, tylko nie wiem po co, chyba chroni przed zalaniem wszystkich swiec. gdy jÄ… zatkne to wszystko ok. ale nie moze byc zatknieta bo podcisnienie moze cos zawinac do srodka. Jutro testy, nalalem paliwa( z orlenu) do kotlowni:). zobaczymy

skleilem tÄ… membranke. moze pomoze, tam w kraniku kolo rurki od podcisnienia jest dziurka, ona zasysa powietrze, tylko nie wiem po co, chyba chroni przed zalaniem wszystkich swiec. gdy jÄ… zatkne to wszystko ok. ale nie moze byc zatknieta bo podcisnienie moze cos zawinac do srodka. Jutro testy, nalalem paliwa( z orlenu) do kotlowni:). zobaczymy
- Damian**biel
- Świeżak
- Damian**biel
- Świeżak
• Strona 1 z 1
Powrót do Mechanika motocyklowa
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 18 gości