motocykl do 20tys dla świeżaka
• Strona 1 z 2 • 1, 2
motocykl do 20tys dla świeżaka
witam
pytam w imieniu kolegi który nie ma tu konta na forum, a chciałby się dopytać co by można było kupić na pierwsze moto
( ja nie posłuchałem i kupiłem GSXR K8 - jestem zadowolony ciężko się było przyzwyczaić brakuje mi ABS z kursu i hamulec ma ostry, choć uczę się go na mapie C i czasem B )
- Jakie masz doświadczenie (ile km na jakim sprzęcie),
20godz na Lce - XJ6
- Wiek, waga, wzrost,
26, 76kg, 182cm
- Do jakich celów chcesz używać motocykla (jazda na co dzień - do pracy/szkoły/ po mieście czy trasie, weekendowe latanie z kumplami dla rozrywki, turystyka dłuższa/dalsza, jazda z plecaczkiem czy bez, jazda po torze, jazda po szutrach lub cięższym terenie), w jakich udziałach procentowych?
jazda na co dzień - do pracy/szkoły/ po mieście czy trasie czasem nawet dłuższy(sporadycznie), weekendowe latanie z kumplami dla rozrywki, jazda po torze
- Ile kilometrów chcesz przelatać w sezonie?
5-8tys
- Ile gotówki masz na sam motocykl i czy pomyślałeś o ciuchach?
do ok 20tys na ciuchy osobna $
- Jaki budżet możesz przeznaczyć na jego utrzymanie w sezonie?
tyle ile będzie potrzebne
- Jakie motocykle Ci się podobają - sportowe, nakedy, turystyki, enduro itp.
sportowe, sportowo turystyczne, naked
- Które modele na tą chwilę przyciągnęły Twoją uwagę?
hondy CBR600RR, CBR600F, HORNET / wszystkie od 2007r z c-abs
pytam w imieniu kolegi który nie ma tu konta na forum, a chciałby się dopytać co by można było kupić na pierwsze moto
( ja nie posłuchałem i kupiłem GSXR K8 - jestem zadowolony ciężko się było przyzwyczaić brakuje mi ABS z kursu i hamulec ma ostry, choć uczę się go na mapie C i czasem B )
- Jakie masz doświadczenie (ile km na jakim sprzęcie),
20godz na Lce - XJ6
- Wiek, waga, wzrost,
26, 76kg, 182cm
- Do jakich celów chcesz używać motocykla (jazda na co dzień - do pracy/szkoły/ po mieście czy trasie, weekendowe latanie z kumplami dla rozrywki, turystyka dłuższa/dalsza, jazda z plecaczkiem czy bez, jazda po torze, jazda po szutrach lub cięższym terenie), w jakich udziałach procentowych?
jazda na co dzień - do pracy/szkoły/ po mieście czy trasie czasem nawet dłuższy(sporadycznie), weekendowe latanie z kumplami dla rozrywki, jazda po torze
- Ile kilometrów chcesz przelatać w sezonie?
5-8tys
- Ile gotówki masz na sam motocykl i czy pomyślałeś o ciuchach?
do ok 20tys na ciuchy osobna $
- Jaki budżet możesz przeznaczyć na jego utrzymanie w sezonie?
tyle ile będzie potrzebne
- Jakie motocykle Ci się podobają - sportowe, nakedy, turystyki, enduro itp.
sportowe, sportowo turystyczne, naked
- Które modele na tą chwilę przyciągnęły Twoją uwagę?
hondy CBR600RR, CBR600F, HORNET / wszystkie od 2007r z c-abs
- TeznoR
- Świeżak
Tematów tysiąc a sam mu doradzisz żeby brał co mu się podoba bo .. Sam tak zrobiłeś i jesteś zadowolony.
-
Croowab - Bywalec
super pomysł wziąć 130 konnego szpeja na pierwsze moto, i wmawiać sobie że mapy Cię uratują
Sam najlepiej wiesz co jest dobre, więc powinieneś jako ekspert i sportowiec doradzić koledze bez mrugnięcia okiem W końcu sporty służą do jazdy sportowej a nie do nauki po kursie nie ?
Sam najlepiej wiesz co jest dobre, więc powinieneś jako ekspert i sportowiec doradzić koledze bez mrugnięcia okiem W końcu sporty służą do jazdy sportowej a nie do nauki po kursie nie ?
Motocykle sportowe są do jazdy sportowej, a nie do nauki.
-
SkoQ - VIP Ścigacz.pl
TeznoR napisał(a):tak jestem choć muszę się przyzwyczaić jeszcze dlatego go wybrałem przez mapy A, B, C,
Wybrales z mapami bo podswiadomosc szukala deski ratunku aby Twoje usprawiedliwienie mniej wiecej sie samo w sobie pokrywalo.
Prawda jest taka, ze nie ogarniasz tego sprzeta
| | https://www.youtube.com/channel/UCIhJl1 ... TGw/videoskuluem123 napisał(a):...Nie da się zrobić przekrętu w urzędzie ?
- andy7
- Moderator
TeznoR napisał(a):gdzieś tu było na forum że GSXR na B mapie ma 70 kilka koni
Nom, a na mapie C łapie się pod A2 .
TeznoR napisał(a):co do kolegi to kupił CBR600F 2012R Z C-ABS
Ostatnio jest jakiś wysyp jeżdżących po kwadracie...kolega widzę wpisuje się w ten trend .
Raz motór byl chory i leżał w łóżeczku.
I przyszedł pan doktor "Co jest motóreczku?"
"Ach lagi mam krzywe i ogon złamany
i wgniotkę na baku i przód rozje..ny"
-
Glenroy - Moderator
-
Croowab - Bywalec
Glenroy napisał(a):TeznoR napisał(a):gdzieś tu było na forum że GSXR na B mapie ma 70 kilka koni
dlatego tak się uczę tego moto, każdy inaczej się prowadzi inaczej się zachowuje, a jak producent daje taką możliwość to czemu z niej nie skożystać
chyba, że się mylę ??
Glenroy napisał(a):TeznoR napisał(a):co do kolegi to kupił CBR600F 2012R Z C-ABS
Ostatnio jest jakiś wysyp jeżdżących po kwadracie...kolega widzę wpisuje się w ten trend .
tzn ?????
- TenzoR
- Świeżak
TenzoR napisał(a):Glenroy napisał(a):TeznoR napisał(a):gdzieś tu było na forum że GSXR na B mapie ma 70 kilka koni
dlatego tak się uczę tego moto, każdy inaczej się prowadzi inaczej się zachowuje, a jak producent daje taką możliwość to czemu z niej nie skożystać
chyba, że się mylę ??Glenroy napisał(a):TeznoR napisał(a):co do kolegi to kupił CBR600F 2012R Z C-ABS
tzn ?????
??
- TeznoR
- Świeżak
TenzoR napisał(a):tzn ?????
Pozwól, że zacytuję
jaroaro napisał(a):Coś czuję że opony to będziesz mógł samochodowe zakładać bo profil Ci nie będzie potrzebny. Życzę powodzenia w nauce : )
Podsumowując, na prostej mistrz, na zakręcie kaleka .
PS. Nie musisz pisać posta pod postem, nie mam czasu co godzinę zaglądać na forum, a nieprzeczytany post i tak bym widział . Ale to już pewnie jakiś moderator Ci wytłumaczy
Raz motór byl chory i leżał w łóżeczku.
-
Glenroy - Moderator
Jak zwykle wrzucacie wszystkich do jednego worka...
Choć słaby motocykl na początek to rozwiązanie optymalne, to jednak na mocnej maszynie też idzie się nauczyć jeździć i wcale nie jest to jednoznaczne z kwadratowym jeżdżeniem.
U mnie opona już prawie zamknięta, a jeżdżę sporadycznie, nikt mnie nie szkolił, na torze nie byłem, jedyne co, to obejrzałem biblię pokonywania zakrętów i wypróbowałem główne wskazówki (przede wszystkim praca manetką w zakręcie).
P.S. Ludzie wrzucają do netu zdjęcia swoich sprzętów (wszelakiej maści) i większość z nich ma kwadratowe opony, więc według mnie to prędzej kwestia indywidualnych predyspozycji i chęci czerpania wiedzy (szkolenia, książki, koledzy, filmy instruktażowe), a nie tylko rodzaju motocykla.
Pozdr.
Choć słaby motocykl na początek to rozwiązanie optymalne, to jednak na mocnej maszynie też idzie się nauczyć jeździć i wcale nie jest to jednoznaczne z kwadratowym jeżdżeniem.
U mnie opona już prawie zamknięta, a jeżdżę sporadycznie, nikt mnie nie szkolił, na torze nie byłem, jedyne co, to obejrzałem biblię pokonywania zakrętów i wypróbowałem główne wskazówki (przede wszystkim praca manetką w zakręcie).
P.S. Ludzie wrzucają do netu zdjęcia swoich sprzętów (wszelakiej maści) i większość z nich ma kwadratowe opony, więc według mnie to prędzej kwestia indywidualnych predyspozycji i chęci czerpania wiedzy (szkolenia, książki, koledzy, filmy instruktażowe), a nie tylko rodzaju motocykla.
Pozdr.
BMW S1000RR
-
RSSSS - Bywalec
Trochę racji w tym jest, ale przyznaj że technika techniką, i odwaga odwagą, ale nabitych kilometrów na szpeju nie zastąpisz niczym, a nie powiesz mi że w ciągu roku totalny świeżak który myli sprzęgło z hamulcem przeskoczy o setki leveli i będzie ciął winkle na publiku do kolana bo owszem, są takie przypadki, pytanie tylko jak długo te przypadki żyją I niestety najczęściej jednak zostają przy kwadratowych oponach.
Motocykle sportowe są do jazdy sportowej, a nie do nauki.
-
SkoQ - VIP Ścigacz.pl
panowie prawda jest taka że nawet ja mam trochę kwadratowe opony. a dlatego że jeżdżę codziennie do pracy, a na zakręty gdzie mogę sobie poprzerzucać tyłek z lewa na prawą może raz w miesiącu i niestety ale szybciej ubywa mi środka niż boków i nic nie poradzę. W mieście niestety opony się nie domykają.
black matt=grey (color by honda)
-
lagiboy - Moderator
lagiboy napisał(a):panowie prawda jest taka że nawet ja mam trochę kwadratowe opony. a dlatego że jeżdżę codziennie do pracy, a na zakręty gdzie mogę sobie poprzerzucać tyłek z lewa na prawą może raz w miesiącu i niestety ale szybciej ubywa mi środka niż boków i nic nie poradzę. W mieście niestety opony się nie domykają.
Nie przejmuj się, nikt na to tak naprawdę nie zwraca uwagi, to tylko taki hak na straszenie świeżaków.
BMW S1000RR
-
RSSSS - Bywalec
• Strona 1 z 2 • 1, 2
Powrót do Chcę kupić motocykl - kat A