Chińskie motorowey (139fmb) - opinie
• Strona 1 z 1
Chińskie motorowey (139fmb) - opinie
Witam!
Jakie macie opinie na temat chińskim motorowerów z 4-biegowym silnikiem 139fmb.
Pozdrawiam!
Jakie macie opinie na temat chińskim motorowerów z 4-biegowym silnikiem 139fmb.
Pozdrawiam!
-
Kojott - Świeżak
Ja właśnie takowy eksploatuję w Junaku 901 Sport. Jak MarSen rzekł wyżej: nie oczekuj cudów. Mam co prawda trochę inny bo o pojemności 125ccm (zabij mnie, nie wiem jakie jest jego dokładne oznaczenie), ale wykonanie bardzo podobne i rozpędza się do max 85km (mierzone GPSem) i więcej ni hu hu. Trochę jestem rozczarowany, ale ponoć te silniki z poziomym cylindrem więcej nie wycisną. Ale jak na pierwszy motocykl jest w sam raz. Szkoda tylko, że apetyt w miarę jedzenia rośnie tak szybko
PS: patrz przez palce na opinie jako by ktoś na silniku 139 FMB jechał 80km, bo prawdopodobnie:
- albo jechał z górki
- albo pomiar w oparciu o fabryczny prędkościomierz (który przekłamuje nawet o 8km - sprawdziłem na moim)
- albo powymieniali zębatki, iglice, itp.

PS: patrz przez palce na opinie jako by ktoś na silniku 139 FMB jechał 80km, bo prawdopodobnie:
- albo jechał z górki
- albo pomiar w oparciu o fabryczny prędkościomierz (który przekłamuje nawet o 8km - sprawdziłem na moim)
Ostatnio edytowano 17/6/2015, 10:25 przez Aerografit, łącznie edytowano 1 raz
Malowanie aerografem kasków i motocykli - bo motocykle i kaski też mogą być piękne (otwórz link)
-
Aerografit - Świeżak
MarSen masz Bartona Fightera 50, 80, 110 czy 125?
Wypowiesz się troche o nim? Bo patrzcie chłopaki, chce mieć teraz motorower który mi będzie służył, którym będe mógł bez obaw trasy robić. Wole mieć cos mniej zrywnego ale bezawaryjnego dlatego postawiłem na 4T. Czy te 139fmb sa bezawaryjne?
A i co o tym sÄ…dzicie?
http://olx.pl/oferta/sprzedam-motorower ... 7f37c562ec
Wypowiesz się troche o nim? Bo patrzcie chłopaki, chce mieć teraz motorower który mi będzie służył, którym będe mógł bez obaw trasy robić. Wole mieć cos mniej zrywnego ale bezawaryjnego dlatego postawiłem na 4T. Czy te 139fmb sa bezawaryjne?
A i co o tym sÄ…dzicie?
http://olx.pl/oferta/sprzedam-motorower ... 7f37c562ec
-
Kojott - Świeżak
50cc.To jest chinol. Ogólnie nie miałem z nich większych problemów. Bak dziurawy - wymieniony w ramach gwarancji. Reszta to podzespoły, które po prostu się zużywają. Jednak od czasu kupna Bartona widziałem wiele markowych 50cc. Sam mam teraz Yamahę 125 i Hondę NSR i uważam, że nie ma co dawać Chińczykom kasy. Lepiej kupić używany markowy sprzęt. Bardziej obawiałbym się zrobić trasę Bartonem (chociaż zrobiłem raz trasę ponad 100km w jedną stronę, przez cały dzień 300km) niż jakimś moto z silnikiem AM6.
Nie wystarczy benzyna we krwi, trzeba mieć też olej w głowie.
-
MarSen - Moderator
Kurde ludzie robią mi wodę z mózgu, już sam nie wiem co kupić.
Jedni mówią, że jak chce coś bezawaryjnego na takie trasy dość małe jak ja chce robić tj. 50 km w jedną stronę to tylko 4T, bo 4T na trasy lepsze i wgl spalanie. I polecają chinolka w 4T.
A drudzy polecajÄ… Sendy AM6 itd.
Sam wiem po sobie bo posiadałem Sende 2006r. na silniku Derbi D50B0, że to silniki wysokoobrotowe trzeba im kręcić to raz, a dwa to jak mi sie zatarł org. cylinder to byłem w dupie i nie miałem pieniędzy na airsala za 700 zł to kupiłem chine za 100 zł i na tym sie latać nie dało.
Jedni mówią, że jak chce coś bezawaryjnego na takie trasy dość małe jak ja chce robić tj. 50 km w jedną stronę to tylko 4T, bo 4T na trasy lepsze i wgl spalanie. I polecają chinolka w 4T.
A drudzy polecajÄ… Sendy AM6 itd.
Sam wiem po sobie bo posiadałem Sende 2006r. na silniku Derbi D50B0, że to silniki wysokoobrotowe trzeba im kręcić to raz, a dwa to jak mi sie zatarł org. cylinder to byłem w dupie i nie miałem pieniędzy na airsala za 700 zł to kupiłem chine za 100 zł i na tym sie latać nie dało.
-
Kojott - Świeżak
No niestety, ale to są normalne koszty eksploatacji. Jeśli Cię nie stać kilka stówek na cylinder to co z innymi rzeczami takimi jak klocki czy płyny? Sam się zastanawiasz, a w razie W nie stać Cię na części. Weź chińczyka w takim razie, przynajmniej będą o wiele tańsze niż w markowych sprzętach. Jakiego? Jakiegokolwiek. Wszystko to samo tylko plastiki inne tak z grubsza.
Nie wystarczy benzyna we krwi, trzeba mieć też olej w głowie.
-
MarSen - Moderator
Aerografit napisał(a):PS: patrz przez palce na opinie jako by ktoś na silniku 139 FMB jechał 80km, bo prawdopodobnie:
- albo jechał z górki
To ja chyba mam jakieś złote tryby albo tłok czy cuś bo mój 139FMB spokojnie zamyka licznik i to na prostej, z żadnego giewontu

- kondzio15
- Świeżak
Kondzio serio zmierz GPSem (jak masz smartfona to jest pełno aplikacji typu prędkościomierz). Bo to, ze Ci spokojnie zamyka licznik świadczy tylko o tym, że Ci spokojnie zamyka licznik który przekłamuje o te 7-8km.
Mój z silnikiem 125 też spokojnie zamyka licznik. Gdyby się dało to by i pewnie go obrócił. Mi się wydaje jakby cisną z zabójczą prędkością, a gościu który mi sprzedawał motocykl mówił, że bez problemu 100 wyciągnie. Mierzone GPSem 85km to jest max na długiej prostej jak się położę na baku.
PS: Większość pojazdów poruszających się po drodze ma liczniki wskazujące o jakieś +5km więcej niż w rzeczywistości jadą.
Mój z silnikiem 125 też spokojnie zamyka licznik. Gdyby się dało to by i pewnie go obrócił. Mi się wydaje jakby cisną z zabójczą prędkością, a gościu który mi sprzedawał motocykl mówił, że bez problemu 100 wyciągnie. Mierzone GPSem 85km to jest max na długiej prostej jak się położę na baku.
PS: Większość pojazdów poruszających się po drodze ma liczniki wskazujące o jakieś +5km więcej niż w rzeczywistości jadą.
Malowanie aerografem kasków i motocykli - bo motocykle i kaski też mogą być piękne (otwórz link)
-
Aerografit - Świeżak
• Strona 1 z 1
Powrót do Motorowery do 50 ccm
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 8 gości