motocykl z salonu przystosowany na A2
• Strona 1 z 1
motocykl z salonu przystosowany na A2
Czesc, nurtuje mnie jedna rzecz. Czy w przypadku kupna nowego motocykla z salonu i wybraniu opcji 35kW, mogę go od razu zarejestrować na tę moc czy muszę jeszcze się przejechac na hamownie i tak dalej? Mam na oku egzemplarz z tamtego roku, dowiedziałem się że mogą mi go przystosować pod A2, no ale co dalej?
- aeswing
- Świeżak
jeśli to salonówka, to dostajesz komplet papierów niezbędnych do rejestracji, w tym również potwierdzenie uzyskania homologacji. to producent wówczas zadbał, by auto spełniało warunki.
(...) Jeżeli w CV napiszesz "2012-2014: sommelier - freelancer" to nikt się nie domyśli, że dwa lata chlałeś z rozpaczy po utracie poprzedniej pracy.
-
madcap - Administrator
Podbijam temat. Kupiłem parę dni temu motocykl u dealera Kawasaki ze zdławioną mocą do 35 kW (oryginalnie 53 kW) i jedyne co dostałem to deklaracja od mechanika że została zamontowana blokada. I tyle. Podobno to nie wystarczy do rejestracji i mam mieć jeszcze wykres z hamowni i zaświadczenie od diagnosty. Czy tak w ogóle powinno być żebym kupując nowy motocykl jeszcze musiał biegać po diagnostach?
- aeswing
- Świeżak
Zalozono Ci blokade z homologacja? Jesli tak, to AFAIK wystarczy potwierdzenie z stacji diagnostycznej, ze blokada jest zalozona, ale: Zapytaj w miejscu gdzie bedziesz rejestrowac, jakie papiery sa Ci potrzebne oraz w stacji diagnostyki co potrzebuja....
W normalnym wypadku przebieg jest prosty:
Urzad wystawia papiery na podstawie zaswiadczenia z stacji diagnozy. Diagnosta wystawia zaswiadczenia na podstawie papierow z hamowni. Jesli wystawi Ci na podstawie homologacji, to hamownie mozesz sobie darowac.
W normalnym wypadku przebieg jest prosty:
Urzad wystawia papiery na podstawie zaswiadczenia z stacji diagnozy. Diagnosta wystawia zaswiadczenia na podstawie papierow z hamowni. Jesli wystawi Ci na podstawie homologacji, to hamownie mozesz sobie darowac.
-
Fugu - Mieszkaniec forum
• Strona 1 z 1
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 7 gości