atv 110 porada!!!
• Strona 1 z 1
atv 110 porada!!!
Witam mam chinskiego quada 110. Mam maly problem quad przy ruszaniu wcale nie ma sily zmienilem sprzeglo na nowe ale duzo sie nie polepszylo co to moze byc? Mam zamiar zmienic gaznik tylko nie wiem na jaki
myslalem o dellorto 21mm a wy co polecacie?

- kuba_rs
- Świeżak
szkoda kasy na gaźnik, nie podpasujesz go i tak za bardzo bo tam jest typowe dla chinczyków mocowanie. a nie krócce gumowe.
jak nie ma mocy, to oddaj do mechanika żeby sprawdził czemu nie ma. moze silnik wymaga remontu. moze zawory mocno xle wyregulowane. albo gaźnik zasyfiony lub nie wyregulowany odpowiednio
jak nie ma mocy, to oddaj do mechanika żeby sprawdził czemu nie ma. moze silnik wymaga remontu. moze zawory mocno xle wyregulowane. albo gaźnik zasyfiony lub nie wyregulowany odpowiednio
KTM 300 EXC
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Częsci do motocykli, serwis, tuning.. PW
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
-
henio12323 - Moderator
Re: atv 110 porada!!!
kuba_rs napisał(a):Witam mam chinskiego quada 110. Mam maly problem quad przy ruszaniu wcale nie ma sily zmienilem sprzeglo na nowe ale duzo sie nie polepszylo co to moze byc? Mam zamiar zmienic gaznik tylko nie wiem na jakimyslalem o dellorto 21mm a wy co polecacie?
Sprzedaj i kup nawet 20 letniego japońca
Marcin
- mbied1
- Świeżak
nie opłaca sie japonca, za tą kase nie ma mowy że kupi. 20 letnie zaczynają byc traktowane jak zabytki wiec cena idzie mocno w góre. pozatym do zabytków nie ma częsci
chinczyki dają rade tylko trzeba umieć wszystko przeserwisować - tak samo jak w japonczykach
chinczyki dają rade tylko trzeba umieć wszystko przeserwisować - tak samo jak w japonczykach
KTM 300 EXC
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
-
henio12323 - Moderator
[quote="henio12323"]nie opłaca sie japonca, za tą kase nie ma mowy że kupi. 20 letnie zaczynają byc traktowane jak zabytki wiec cena idzie mocno w góre. pozatym do zabytków nie ma częsci
chinczyki dają rade tylko trzeba umieć wszystko przeserwisować - tak samo jak w japonczykach[/quote
To że trzeba umieć serwisować to podstawa, ja po każdej jeździe musiałem praktycznie coś poprawić, teraz kupiłem dla dzieci Suzuki LTZ 90 i ZERO, absolutnie ZERO serwisów, napraw, nic poza naciągiem łańcucha i zmianą oleju. Pomimo mniejszej odrobinę pojemności jest dużo bardziej narowisty, a o komforcie i lekkości prowadzenia nawet nie wspomne
chinczyki dają rade tylko trzeba umieć wszystko przeserwisować - tak samo jak w japonczykach[/quote
To że trzeba umieć serwisować to podstawa, ja po każdej jeździe musiałem praktycznie coś poprawić, teraz kupiłem dla dzieci Suzuki LTZ 90 i ZERO, absolutnie ZERO serwisów, napraw, nic poza naciągiem łańcucha i zmianą oleju. Pomimo mniejszej odrobinę pojemności jest dużo bardziej narowisty, a o komforcie i lekkości prowadzenia nawet nie wspomne
Marcin
- mbied1
- Świeżak
• Strona 1 z 1
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 2 gości