[biblioteka] Nocne Wilki - stan wypranych umysłów
• Strona 5 z 5 • 1, 2, 3, 4, 5
Odmówiono NW prawa wjazdu do Polski, więc uniemożliwiono uczczenie rocznicy zwycięstwa w sposób w jaki chcieli, a nie było ku temu przesłanek poza antyrosyjską histerią władz naszego Kraju. Nie jestem rzecznikiem ani adwokatem Nocnych Wilków, ale nie jestem też ich wrogiem, ani wrogiem Rosji.Komentatorzy napisał(a):Większości to tutaj chyba zaszkodziła ta dość wysoka temperatura jaka ostatnio panuje... Ja nie wiem, czy Wy świadomie, czy też nie nie potraficie oddzielić rajdu fanów motocykli od rajdu politycznego? Każdy ma mieć prawo zachować swoje poglądy na różne sprawy, także te polityczne, ale ludzie kochani nie możemy pozwalać na to, aby jacyś tam propagandowcy z Rosji tworzyli sobie cyrk na Polskiej ziemi. Gdyby sprawa nie została "promowana" na kremlu, to nikt nie tworzyłby żadnego halo, bo wtedy wjechaliby bez żadnego "politycznego wsparcia", a tak? Będąc organizatorem rajdu namaszczonego przez dany rząd jedziemy w jakimś tam stopniu w jego imieniu i to była (jest) tylko i wyłącznie polityczna, prowokacyjna eskapada! Kolega morowiec dość fajnie napisał, bo zwykli ludzie są NORMALNIE nastawieni do każdego, ale sęk w tym, że ten rajd tworzony jest przez ludzi związanych z rosyjskimi władzami, nikt do zwykłych Rosjan, którzy muszą wiązać koniec z końcem tak samo jak i my nie ma, bo to zwykli, normalni ludzie, a większość tu teraz sieje propagande, że wrzucamy wszystkich do jednego wora... Nauczcie się rozróżniać politykę od normalnego życia, to wszystkim będzie z tym lżej. PS. Czy Wy wszyscy, którzy teraz podnosicie larum, że NW nie zostaną wpuszczeniu na teren Polski, również robiliście hałas gdy Pana Borusewicza nie wpuszczono do Rosji na pogrzeb Niemcowa? Tak wiem, wiem, Borusewicz to czynny polityk, ale Nocne Wilki, to taki praktyczny "głos kremla".<br><hr>Szubi<br>Komentatorzy napisał(a):Mogę odpowiedzieć tylko w Swoim imieniu, otóż w pełni rozumiem, że rajd Nocnych Wilków miał jakiś tam wydźwięk polityczny, o ile za taki uznamy chęć uczczenia 70 rocznicy zakończenia II WŚ. Rosjanie mają prawo do świętowania tej rocznicy, bo to Armia Czerwona (przy udziale wszystkich narodów wchodzących w jej skład) wbiła ogromnego gwoździa do trumny III Rzeszy. Można oczywiście twierdzić, że to nie był wyzwoliciel, tylko nowy okupant i że mordowali Polaków, to wszystko prawda, tylko spójrzmy ile ofiar pochłonęły 44 lata okupacji radzieckiej, a ile niepełna 6 lat okupacji niemieckiej.
Jak powiedział ś.p. prof. Bartoszewski: "Polska, jako suwerenny kraj, nie ma dziś z Rosją dokładnie żadnego obszaru konfliktu interesów", ale my Polacy mamy już we krwi, że musimy kopać Rosję po kostkach. Wybaczyliśmy Niemcom, Ukraińcom, Turkom, Szwedom, ale za żadne skarby nie możemy wybaczyć Rosji. Teraz na 38 milionowy Kraj padł blady strach i podniosła się wrzawa z powodu kilkunastu motocyklistów popierających legalne, uznane przez cały świat władze swojego kraju, to jest żałosne, obnaża nasze kompleksy, pokazuje jak bardzo mentalnie jesteśmy w dalszym ciągu zniewoleni przez Rosję i co najgorsze nie mamy do tego żadnych podstaw. Rosja nie wysuwa w stosunku do nas żadnych roszczeń terytorialnych, majątkowych, czego nie można powiedzieć o Niemcach, Ukraińcach i jeszcze kilku innych narodach, ale my i tak jesteśmy antyrosyjscy. <br><hr>BATON<br>Komentatorzy napisał(a):Kolego, ale czy ktoś Rosjanom zabrania świętowania tej rocznicy? Czy ktoś z forum, czy całego kraju pisze na wschód listy z sprzeciwem odnośnie ich obchodów, do których notabene trwają przygotowania? Wydaje mi się, że nie, bo Rosja jak i cały dawny blok ZSRR ma prawo do tego święta. Przecież ich zasługi przy obaleniu Wehrmachtu nikt nie próbuje dyskredytować bo byłoby to zakłamywaniem historii, bolesnej szczególnie dla nas. Mi chodzi tylko i wyłącznie o to, że nie możemy mylić pasjonatów motocykli z grupą, która jest ściśle związana z kremlem, to są dwie różne kwestie i absolutnie nie możemy łączyć decyzji zakazu wjazdu Rosyjskich motocyklistów do naszego kraju z jakimś "zamachem" na motocyklową brać. Odnośnie Twoich tez, jakoby Polacy ciągle "kopali po kostkach" Rosjan, to niestety nie jest to zarezerwowane tylko do naszej strony - nie tak dawno mieliśmy mistrzostwa europy i pamiętam te rosyjskie autka z kartkami za szybami z tekstem "Na Warszawę!" więc powiem Ci tak, tak samo jak w grupie motocyklistów znajdzie się debil-szaleniec, tak samo jak w grupie kierowców samochodów znajdzie się "boguś w m3", tak samo u nas, jak i w Rosji znajdzie się jedne z drugim "mądry inaczej", którzy będzie atakować obywateli danego kraju, więc takie sugestie, że to Polacy nie lubią i atakują Rosjan, a Rosjanie kochają Polaków i tylko są poszkodowani możemy wsadzić między bajki. Odnośnie normalizacji kontaktów z Niemcami, to powiem tak, że Niemcy się zmieniły (tak samo jak Szwedzi, Ukraińcy, Turcy) i w jakimś tam stopniu (w mojej ocenie) ciąży na nich i zawsze będzie ciążyć historia i za Polaków i Polskę w jakimś stopniu zawsze będą odpowiedzialni i wydaje mi się, że te animozje na linii Rosja-Polska powstaje dla tego, że nasi partnerzy zza wschodniej granicy cały czas uważają się za mocarstwo i kim to oni nie są, a cała reszta państw stały się normalne i nie szukają zwad na arenie międzynarodowej, a dialogu i spokoju, bo konflikty nie są dla nikogo niezbędne.<br><hr>Szubi<br>
Traktuję Rosję jako potężne Państwo, może trochę podupadłe, ale wciąż mocarstwo, z którym Polska powinna żyć w możliwie najlepszych stosunkach, tym bardziej, że jako suwerenny państwo nie mamy z nimi żadnych bezpośrednich konfliktów.
Zamiast dbać o własny interes, jak to robią państwa tzw. "zachodnie", to my znowu stajemy się Winkelriedem narodów, bronimy Ukrainy jak Częstochowy psując relacje z Rosją. O rzezi wołyńskiej milczymy, ale Katyń będziemy wyrzygiwać Rosjanom do końca świata. Parlament ukraiński nawet teraz pluje nam w twarz uznając katów Polaków za bohaterów, a my dalej ich bronimy bo jest okazja dokopać Rosji.
Poza tym dodam, że na wschodzie Ukrainy walczą przede wszystkim mieszkańcy zachodniej Ukrainy, tym ze wschodu jest bliżej do Rosji, ale tego w polskich mediach nikt nie mówi.<br><hr>BATON
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
Prawdę mówiąc nie słyszałem, żeby Nocne Wilki miały odwiedzić Pieniężno, poza tym z tego co wiem pomnik Czerniachowskiego został zburzony. Z tego co wiem NW chcieli uczcić rocznice zwycięstwa i przejechać raczej południem Polski, więc albo wiesz więcej, albo zwyczajnie manipulujesz i nakręcasz spirale nienawiści. Kutschera i Fritsch, jak cała armia niemiecka byli agresorem, podobnie jak Związek Radziecki we wrześniu 39. NW nie wybierały się do Polski świętować 17 września co by było jawna prowokacja i aktem wrogim, tylko teraz bo chcieli świętować zwycięstwo nad faszystowskimi Niemcami. Oprócz jak Ci się wydaje myślenia, zalecam jeszcze jednak cos poczytać i bardziej do tego myślenia się przyłożyć.Komentatorzy napisał(a):Jest jeszcze jeden aspekt tej sprawy, na który obrońcy moskiewskiego rajdu nie zwracają uwagi, stawiając znak równości pomiędzy Rajdem Katyńskim a Nocnymi Wilkami. Podstawowa różnica polega na tym, że my jeździmy upamiętniać ofiary bestialskich mordów, podczas gdy oni przyjeżdżają upamiętniać nie tylko niewinne ofiary okrutnej wojny, ale również oprawców – jak np. gen. Czerniachowskiego w Pieniężnie. Czym innym jest upamiętnianie ofiar, przez długie lata skazanych na wymazywanie z pamięci społeczeństwa, a czym innym upamiętnianie katów wileńskiej AK. Czy bylibyśmy tacy wyrozumiali, gdyby wspomniany wcześniej hipotetyczny rajd niemiecki miał posłużyć do złożenia kwiatów w miejscu śmierci Kutschery czy choćby gen. Wernera Freiherra von Fritscha, poległego w 1939 r. pod Warszawą? Najpierw pomysl, pozniej zabieraj glos.<br><hr>caribou<br>
<br><hr>BATON
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
Zgadzam się, Nocnych Wilków można lubić lub nie, ale podnoszenie alarmu ogólnonarodowego, stawianie służb w gotowości z powodu 10 motocyklistów, to jest jak wzywanie straży pożarnej do gaszenia papierosa, niby nie grzech, ale wstyd.Komentatorzy napisał(a):Co ciekawe.
Jeszcze miesiąc temu mało kto wiedział kim jest Aleksander Załadostanow (Chirurg)...
Dziś zna już go prawie cała Polska.
Obecna władza pochwali się jak to strzegła naszych granic i ochraniała swoich obywateli. Prędzej czy później wykorzyat to w wyborach. Kolejny raz dajemy się ośmieszyć.
A "chłopcy" i przejadą, zapalą znicze i z uśmiechem na ustach wyjada z kraju.
<br><hr>mobik<br>
<br><hr>BATON
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
Mam nadzieję, że Twoi przodkowie nie walczyli z kacapami w szeregach Waffen-SS, czy jednak ?<br><hr>BATONKomentatorzy napisał(a):Lat mam już ponad 40, motocyklem jeżdżę dla przyjemności i odpoczynku od "zgiełku codzienności" wcześniej, Zephirem potem aprillią Shiver 750 obecnie junakiem M16 320.. Nocne Cioty, przepraszam Wołki to nie Motocykliści to banda prymitywnych upolitycznionych chłopaczków, często biorących czynny udział w paramilitarnych bojówkach na Krymie czy Dombasie.. Próbowali jechać przez moją Ojczyznę (na szczęście nie wpuszczono ich) aby uczcić naszego okupanta, wiernego sojusznika Hitlera, najbardziej zbrodniczą organizacje w dziejach świata czyli armię rosyjską, która do końca wojny współpracowała z gestapo i abwehrą przeciwko Polakom. Tego typu rajdy nigdy nie mają prawa wjechać na terytorium Rzeczypospolitej. Motocyklisci to jedna wielka rodzina, każdy podróżnik powinien móc liczyć na pomoc i przyjaźń innych Riderów jednośladów nie ważne przez jaki kraj jedzie i w jakiej liczbie.. ALE nie nocne cioty!<br><hr>NSZ<br>Komentatorzy napisał(a):po tonie twojej wypowiedzi prawdziwy 40 letni motocyklisto wychodzi ze sam jesteś "ciotą" Nienawiść, nienawiść i jeszcze raz nienawiść. Rosjanie gwałcili!!! a co robili Niemcy, co amerykanie w Wietnamie a i my nie zawsze byliśmy święci, TAKA JEST WOJNA , WYZWALA W CZŁOWIEKU NAJGORSZE INSTYNKTY. Więc odpuść sobie. Zwykły żołnierz na wojnie jest mięsem. To politycy są winni I ponoszą pełną odpowiedzialność. Tak jest wszędzie POLITYCY I URZĘDASY PRECZ Z BRUDNYMI ŁAPAMI OD MOTOCYKLISTÓW.
I jeszcze do Twojej wiadomości Jeżdżę motocyklami od 52 lat. Były różne . Teraz Honda -Rune
Zapamiętaj hasło motocyklistów. Przyjaźń-Braterstwo-Wolność. Pozdrawiam "lewa w górę"<br><hr>Boss<br>Komentatorzy napisał(a):Gdzie ja pisałem o gwałtach? Chyba Ci partner źle dziadku( skoro od 52 lat jeździsz motocyklem to masz 70 lat..) przeczytał mój post. Moi przodkowie od zawsze walczyli z kacapami, mam to we krwi.. Twoi widać dawali d.. i to masz we krwi..<br><hr>NSZ<br>
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
żal, to jest, że zamiast załatwić sprawę, dyskretnie, szeptem i na ucho, to u nas odbyło się to z muzyką, tańcem i śpiewami. Cała Polska postawiona w stan gotowości z powodu 10 motocyklistów, myślę, że DUŻE BRAWA !Komentatorzy napisał(a):większość jest tu niestety naiwna jak dzieci, koncentrujecie się na motocyklach , równości itp a dla Nocnych Wilków sa one jedynie parawanem do osiągnięcia celu politycznego bo do tego zostali stworzeni.Na Krymie organizowali samoobronę a później poprosili o "bratnią pomoc" i mamy wojnę.Wielokrotnie chwalili Stalina. Prywatnie każdy ruski może nas odwiedzić, czy cmentarze czy co tam chce, na motorze ,rowerze itp. Sęk w tym że Wilki robią przedstawienie i podgrzewają emocje,dzielą, tu chodzi o robienie polityki. Żal że większość jest tak dziecinnie naiwna i widzi tylko niedolę motocyklistów, jak słusznie zauważył Lovtza-taki jest stan wypranych umysłów
<br><hr>Olo<br>
Takiego sukcesu NW się nie spodziewały, nie musieli tłuc się 6000 km, a zyskali ogromny rozgłos, ośmieszyli Polskę, jestem pełen podziwu dla naszych służb.<br><hr>BATON
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
gdyby głupota umiała latać, to fruwałbyś jak gołębica<br><hr>BATONKomentatorzy napisał(a):Niech sobie pojadą przez Ukrainę, Słowację itd. Czyżby im odwagi brakło?
Trzeba zburzyć wszystkie pomniki tych zbrodniarzy, gwalcicieli wtedy nie będą mieć do czego przyjeżdżać.
Trzeba być niezłym frajerem żeby wspierać ruskich i samemu dodatkowo składać wieńce na grobach tej swołoczy .
<br><hr>Grzegorz<br>
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
Teraz to i ja mam chęć polatać z czerwoną flagą. Żeby tylko nie stał się to nowy symbol wolności.<br><hr>darek
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
Panowie motocykliści.Trochę ochłońcie.Daliście się nabrać propagandowej machinie, która z niczego zrobiła problem.Politycy i usłużne media z jednej jak i z drugiej strony zrobiły z normalnego przejazdu grupy motocyklowej istne medialne SHOW.Karmią nas tym gównem od dwóch tygodni abyśmy mieli się znowu o co pokłócić.Dajcie spokój.Ruscy motocykliści (a niech choćby przyjaciele Putina) chcą jechać do Berlina bo przed 70 laty ich przodkowie zatknęli tam sztandar zwycięstwa.I gdyby nie medialna wrzawa to by cicho przejechali przez Polskę przy dyskretnej obserwacji policji i naszych z Rajdu Katyńskiego i nic by się nie stało.
A tak to znów mamy bałagan w którym wziął udział nasz nieudolny rząd (nota MSZ) a my wszyscy mamy się o co spierać.
Dajcie już spokój.Mleko już się wylało.
Pozdrawiam
Jacek z Jarocina<br><hr>Jacek
A tak to znów mamy bałagan w którym wziął udział nasz nieudolny rząd (nota MSZ) a my wszyscy mamy się o co spierać.
Pozdrawiam
Jacek z Jarocina<br><hr>Jacek
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
I w związku z tym, że jesy uznawany przez świat to jest juz rozgrzeszony? Chciałbym przypomnieć, że Hitler w 1939 roku też był uznawany przez świat pomimo jawnie deklarowanych poglądów. Dlatego też akurat opinia świata jest mało znacząca, tym bardziej, że w dużej mierze jest kreowana konkretnymi interesami.Komentatorzy napisał(a):Zupełnie nie rozumiem skąd bierze się w motocyklistach ta maniera, że jak już ktoś porusza się na dwóch kółkach to nic innego nie ma znaczenia. Słyszę tylko hasło "jedna wielka rodzina", tak jakby fakt posiadania motocykla z automatu sprawiał, że jego właściciel jest super klawy i trzeba mu zbijać pionę zawsze i wszędzie. Chyba tylko jedna osoba na tym forum zauważyła, że w przypadku tego gangu motocykle to tylko fasada, że to polityczne Putlerjugend, a ścigacz daje się elegancko nabierać na ich ideologię zachłyśnięty faktem, że przyjeżdżają do nas akurat na motocyklach. Czyli co? Gdyby np niemieccy neonaziści postanowili sobie zorganizować motocyklowy rajd na Westerplatte aby uczcić dzień 1-go września i wpadliby do nas na motocyklach ze swastykami to też byście na nich tak łaskawie patrzyli tylko dlatego, że LWG i jedna wielka rodzina? <br><hr>Potworski<br>Komentatorzy napisał(a):racz kolego zauważyć, ze Nocne Wilki chciały uczcić rocznice zakończenia wojny, a nie rozpoczęcia, więc porównywanie tego z neonazistami świętującymi 1 września na Westerplatte jest cokolwiek nie trafione.
<br><hr>BATON<br>Komentatorzy napisał(a):Aha, to czyli gdyby ci neonaziści przyjechali do Polski obchodzić święto Kupały albo Trygława i Swarożyca to już byłoby ok?<br><hr>Potworski<br>Komentatorzy napisał(a):ciut lepiej może i by było, ale porównywanie neonazistów z Nocnymi Wilkami nie jest zbyt trafione. Naziści mieli na celu zagładę całych narodów, natomiast Związek Radziecki podporządkowanie ich sobie. Różnicy między zagładą, a podporządkowaniem mam nadzieję nie musze tłumaczyć.
Gdyby Armia Czerwona nie pogoniła Niemców, to w 1989 nie byłoby komu odzyskiwać niepodległości.
Nocne Wilki popierają politykę swojego kraju, prezydenta i mają do tego prawo. Rosja jest Państwem uznanym przez cały świat, a Putin jej prezydentem również uznanym przez cały świat.<br><hr>BATON<br>
To raz.
Dwa - ciekawe co piszesz a propos zagłady narodów. I ciekaw jestem co by na twoje poglądy dotyczące "tylko podporządkowania" powiedzieli krewni tych, którzy zostali zamordowani w Katyniu, Miednoje, na Kamczatce na Kołymie i w tysiącach procesów stalinowskich. <br><hr>Potworski
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
Jacuś i Tobie podobne dzieci, śnijcie dalej bajeczkę o dobrych wilkach , bo Nocne Wilki utworzyło wojsko a nie "prości ludzie" jak ktoś wcześniej napisał, a wojsko zawsze ma jakiś cel,zwłaszcza ruskie i jak wiemy z historii zawsze dla nas jakiś taki niespecjalny<br><hr>zzr
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
w żadnym wypadku, nie umniejszam ludziom zamordowanym przez radzieckich siepaczy, chodzi mi tylko o oto, że Niemcy chcieli wymordować cały nasz naród. To jest tylko i aż tyle.<br><hr>BATONKomentatorzy napisał(a):Zupełnie nie rozumiem skąd bierze się w motocyklistach ta maniera, że jak już ktoś porusza się na dwóch kółkach to nic innego nie ma znaczenia. Słyszę tylko hasło "jedna wielka rodzina", tak jakby fakt posiadania motocykla z automatu sprawiał, że jego właściciel jest super klawy i trzeba mu zbijać pionę zawsze i wszędzie. Chyba tylko jedna osoba na tym forum zauważyła, że w przypadku tego gangu motocykle to tylko fasada, że to polityczne Putlerjugend, a ścigacz daje się elegancko nabierać na ich ideologię zachłyśnięty faktem, że przyjeżdżają do nas akurat na motocyklach. Czyli co? Gdyby np niemieccy neonaziści postanowili sobie zorganizować motocyklowy rajd na Westerplatte aby uczcić dzień 1-go września i wpadliby do nas na motocyklach ze swastykami to też byście na nich tak łaskawie patrzyli tylko dlatego, że LWG i jedna wielka rodzina? <br><hr>Potworski<br>Komentatorzy napisał(a):racz kolego zauważyć, ze Nocne Wilki chciały uczcić rocznice zakończenia wojny, a nie rozpoczęcia, więc porównywanie tego z neonazistami świętującymi 1 września na Westerplatte jest cokolwiek nie trafione.
<br><hr>BATON<br>Komentatorzy napisał(a):Aha, to czyli gdyby ci neonaziści przyjechali do Polski obchodzić święto Kupały albo Trygława i Swarożyca to już byłoby ok?<br><hr>Potworski<br>Komentatorzy napisał(a):ciut lepiej może i by było, ale porównywanie neonazistów z Nocnymi Wilkami nie jest zbyt trafione. Naziści mieli na celu zagładę całych narodów, natomiast Związek Radziecki podporządkowanie ich sobie. Różnicy między zagładą, a podporządkowaniem mam nadzieję nie musze tłumaczyć.
Gdyby Armia Czerwona nie pogoniła Niemców, to w 1989 nie byłoby komu odzyskiwać niepodległości.
Nocne Wilki popierają politykę swojego kraju, prezydenta i mają do tego prawo. Rosja jest Państwem uznanym przez cały świat, a Putin jej prezydentem również uznanym przez cały świat.<br><hr>BATON<br>Komentatorzy napisał(a):I w związku z tym, że jesy uznawany przez świat to jest juz rozgrzeszony? Chciałbym przypomnieć, że Hitler w 1939 roku też był uznawany przez świat pomimo jawnie deklarowanych poglądów. Dlatego też akurat opinia świata jest mało znacząca, tym bardziej, że w dużej mierze jest kreowana konkretnymi interesami.
To raz.
Dwa - ciekawe co piszesz a propos zagłady narodów. I ciekaw jestem co by na twoje poglądy dotyczące "tylko podporządkowania" powiedzieli krewni tych, którzy zostali zamordowani w Katyniu, Miednoje, na Kamczatce na Kołymie i w tysiącach procesów stalinowskich. <br><hr>Potworski<br>
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
powiem tylko i aż tyle, zobaczcie jak wyglądają cmentarze żołnierzy Armii Czerwonej, a jak cmentarze żołnierzy niemieckich.<br><hr>BATONKomentatorzy napisał(a):Jest jeszcze jeden aspekt tej sprawy, na który obrońcy moskiewskiego rajdu nie zwracają uwagi, stawiając znak równości pomiędzy Rajdem Katyńskim a Nocnymi Wilkami. Podstawowa różnica polega na tym, że my jeździmy upamiętniać ofiary bestialskich mordów, podczas gdy oni przyjeżdżają upamiętniać nie tylko niewinne ofiary okrutnej wojny, ale również oprawców – jak np. gen. Czerniachowskiego w Pieniężnie. Czym innym jest upamiętnianie ofiar, przez długie lata skazanych na wymazywanie z pamięci społeczeństwa, a czym innym upamiętnianie katów wileńskiej AK. Czy bylibyśmy tacy wyrozumiali, gdyby wspomniany wcześniej hipotetyczny rajd niemiecki miał posłużyć do złożenia kwiatów w miejscu śmierci Kutschery czy choćby gen. Wernera Freiherra von Fritscha, poległego w 1939 r. pod Warszawą? Najpierw pomysl, pozniej zabieraj glos.<br><hr>caribou<br>Komentatorzy napisał(a):Otóż to, zgadzam się z przedmówcą. Dlaczego mamy zgadzać się na przejazd Rosjan i upamiętnianie oprawców oraz odwiedzanie miejsc masowych morderstw? Hucznie świętują poczynania Armii Krajowej, a teraz nagle mają mieć szacunek do poległych w walce? Obawa przed bezczeszczeniem pomników i miejsc hołdu nie jest bezpodstawna. Są oni zgrupowaniem popierającym nacjonalizm i rządy Putina, gdzie coraz bardziej da się zauważyć, że Europa obawia się każdego ruchu z jego strony. Chcemy żyć bezpiecznie i w szacunku to nie powinniśmy się zgadzać na tego typu akcje. Nie sądzę, żebyśmy mieli obowiązek umożliwić im przejazd. Chcą świetować to mogą to robić u siebie. Sieją niepotrzebną panikę. Każdy normalny Polak ma szacunek do poległych w walce, a teraz mamy zgadzać się na to by miejsca ich pochówku lub czci były odwiedzane przez osoby, które katów uważają za bohaterów<br><hr>buczek<br>
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
tak najlepiej wpuścić przestępców i niech sobie jadą. Byleby o nich nie mówić, tak będzie dobrze, przecież nie będziemy karmić propagandy. Schowajmy jeszcze głowy w piasek, tam jest cicho i spokojnie, tylko można się udusić.<br><hr>autor tex
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
Prawda li to, Panie Lovtza! Nic dodać, nic ująć. Szkoda, że nadal nie wszyscy będą mieli szansę przeczytać Pański artykuł ze zrozumieniem z powodu zbyt ciasnych umysłów
<br><hr>X-Fan

- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
W końcu przejechali przez Polskę?? Były zadymy?? Szukam w internecie cokolwiek i nic nie znalazłem. Moim zdaniem są to normalni ludzie jeżdżący na motocyklach, a to że są powiązani z kimś, mają jakieś przekonania, ludzie ochłońcie. Nasi motocykliści też mają pomysły na nudę. Najwyższy czas żeby nasz tępy rząd dał spokój motocyklistom jakiejkolwiek nacji.Nasi pismaki też powinni iść do szkoły życia zanim cokolwiek głupiego napiszą.<br><hr>Andrzej z ŁodziKomentatorzy napisał(a):Panowie motocykliści.Trochę ochłońcie.Daliście się nabrać propagandowej machinie, która z niczego zrobiła problem.Politycy i usłużne media z jednej jak i z drugiej strony zrobiły z normalnego przejazdu grupy motocyklowej istne medialne SHOW.Karmią nas tym gównem od dwóch tygodni abyśmy mieli się znowu o co pokłócić.Dajcie spokój.Ruscy motocykliści (a niech choćby przyjaciele Putina) chcą jechać do Berlina bo przed 70 laty ich przodkowie zatknęli tam sztandar zwycięstwa.I gdyby nie medialna wrzawa to by cicho przejechali przez Polskę przy dyskretnej obserwacji policji i naszych z Rajdu Katyńskiego i nic by się nie stało.
Pozdrawiam
Jacek z Jarocina<br><hr>Jacek<br>
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
a się kurde można było przyłączyć , już raz paliaki urra kriczieli,to może teraz też...
czekam kiedy w drugą stronę Nachtwolfen się udadzą i do nich dołączę - i nię będzie już stalingradu - nie te czasy , nie ta wojna.<br><hr>romet
czekam kiedy w drugą stronę Nachtwolfen się udadzą i do nich dołączę - i nię będzie już stalingradu - nie te czasy , nie ta wojna.<br><hr>romet
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
• Strona 5 z 5 • 1, 2, 3, 4, 5
Powrót do Komentarze do artykułów na Ścigacz.pl