Problem ze skrzynią biegów, czy dobrze ją złożyłem?
• Strona 1 z 1
Problem ze skrzynią biegów, czy dobrze ją złożyłem?
Witam, przyszedł czas na remont mojej niedawno kupionej Hondy MTX 125, kapitalka, silnik rozpołowiony, podczas przechylenia zjechały mi zębatki które były luźne, po 2 z każdego wałka lub 3. Jakoś złożyłem to do kupy ale nie mam pojęcia czy dobrze, 1 wchodzi 2 nie do końca (może wina że w miejscu?) dalej trudno. Są tu osoby obeznane w tych trybach? Zdjęcie dorzucę dziś (sobotę) po południu
Chodzi mi tu również o rozmieszczenie podkładek między trybami.

Chodzi mi tu również o rozmieszczenie podkładek między trybami.

- Grochuwka243
- Świeżak
na oko nikt ci skrzyni nie sprawdzi, nawet jak ją kiedys widziałem to myslisz że po fotce bede wiedział czy dobrze poskładane ?
na sucho biegi wchodzą ciezej, ale krec wałkami i zmieniaj biegi jak bedzie kilka biegów to znaczy że jest okej
co do podkładek - poszukaj sobie schematów skrzyni biegów w necie, dystansowanie to bardzo wazna sprawa jak jakies podkładki nie bedzie albo bedzie za duzo to moze ci znowu skrzynia paść.
na sucho biegi wchodzą ciezej, ale krec wałkami i zmieniaj biegi jak bedzie kilka biegów to znaczy że jest okej
co do podkładek - poszukaj sobie schematów skrzyni biegów w necie, dystansowanie to bardzo wazna sprawa jak jakies podkładki nie bedzie albo bedzie za duzo to moze ci znowu skrzynia paść.
KTM 300 EXC
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Częsci do motocykli, serwis, tuning.. PW
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
-
henio12323 - Moderator
schematy tylko do 4 biegówek znajdowałem, nie moge znaleźć takiego schematu który odpowiadał by temu jak to wygląda w rzeczywistości.
Mimo wszystko załączam fote

Mimo wszystko załączam fote

- Grochuwka243
- Świeżak
próbuj na stronkach z oryginalnymi częsciami do hondy zobacz na www.partzilla.com, cheapcycleparts.com
KTM 300 EXC
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
-
henio12323 - Moderator
Dziś po szkole (a wagarach właściwie) usiadlem i patrzałem na to, doszedłem do wniosku ze wystarczy obrócić jeden tryb i powinno działać, po obróceniu 1,N,2,3,4,5,6 wchodzą ręką jak ulał 

- Grochuwka243
- Świeżak
Wpisz "honda mtx 125 gearbox + rocznik" w google i w grafikach masz wszystko jak na dłoni.
komar 2 biegi
->derbi vamos 50 fl ->derbi senda Bi3 80 ->kawasaki klx 650c ->Honda CB450s
->Kawasaki ZZR600e
"ZIEMIE RWIE"

->Kawasaki ZZR600e
"ZIEMIE RWIE"
- balchan1
- Bywalec
• Strona 1 z 1
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 3 gości