dzwonienie w silniku honda xr125
• Strona 1 z 1
dzwonienie w silniku honda xr125
Witajcie. Mam pytanie odnośnie dzwonienia w silniku podczas jechania na wyższych obrotach. Może to być łańcuszek rozrządu czy raczej pierścienie? a może jeszcze co innego? Dużo trzeba mieć wiedzy żeby zabrać się za sprawdzenie tego? Łatwo coś spieprzyc? Drugie pytanie odnośnie wymiany Tarczy sprzęgła. Jak wygląda taki proces? Duże ryzyko zepsucia?
podstawową wiedzę mam ale nie mam wiary w siebie ze mogę to zrobić samemu.

Honda xr125
- kozakovvv17
- Świeżak
Czy pierscienie czy lancuszek... to sprawdz kompresje. Albo odkrec oslone i zobaczysz w jakim stanie jest lancuszek.
Czego masz sie bac? Nic sie nie boj. Łap za klucze i kręć. Jak cos zepsujesz to na drugi raz bedziesz wiedzial.
Chcesz wymieniac cale sprzeglo wraz z koszem czy same tarcze?
Czego masz sie bac? Nic sie nie boj. Łap za klucze i kręć. Jak cos zepsujesz to na drugi raz bedziesz wiedzial.
Chcesz wymieniac cale sprzeglo wraz z koszem czy same tarcze?
Simson s51 jest, Jawa 350 typ.632 jest
-
cioracz - Mieszkaniec forum
Silnik XR-ki nie ma łańcuszka!
Podjedź do fachowca od motocykli i niech posłucha co w silniku gra, może to po prostu zawory które trzeba by wyregulować i zrobi to za kilka dyszek.
Nawet jeśli będzie do zrobienia coś więcej, to wydaj te kilka stówek na wymianę tego co trzeba i kogoś kto zrobi to profesjonalnie mając odpowiednią wiedzę i narzędzia.
Hondka na pewno odwdzięczy się za to bezawaryjną jazdą.
Podjedź do fachowca od motocykli i niech posłucha co w silniku gra, może to po prostu zawory które trzeba by wyregulować i zrobi to za kilka dyszek.
Nawet jeśli będzie do zrobienia coś więcej, to wydaj te kilka stówek na wymianę tego co trzeba i kogoś kto zrobi to profesjonalnie mając odpowiednią wiedzę i narzędzia.
Hondka na pewno odwdzięczy się za to bezawaryjną jazdą.
DR125se
- sito79
- Świeżak
Chyba same tarcze wymienię bo jak już dłużej pojezdze to przy ruszania z jedynki słychać takie "chrobotanie " wydaje mi się ze to wina sprzęgła. Z resztą sprzęgło i tak wysoko łapie i wkurza mnie to trochęwięc chce to wymienić 

Honda xr125
- kozakovvv17
- Świeżak
Właśnie zawory były regulowane z gaznikiem jakoś w styczniu. Ze względu na to że jak było zimno i się go odpalalo to gasł co rusz i trzeba było go kręcić i przytrzymać tyle co nic gazu żeby nie zgasł. Nie było różnicy czy na ssaniu czy nie.
Honda xr125
- kozakovvv17
- Świeżak
• Strona 1 z 1
Powrót do Motocykle od 51 do 125 ccm - kategoria A1/B