Trudne sprawy [+18]
Panowie udało mi się dzisiaj złożyć Hondę. Okazało się, że nie jest krzywa! Tylko jedna śruba z ramy (bo jest dwu częściowa) była odkręcona o 1/3. Dokręciłem ją porządnie, wkładam lagi - PROSTE, nic nie wystaje jak wcześniej. No to elektryka, szurum burum, nagrzanie, krótka jazda, puszczam kierownicę i idzie jak po sznurku! Jeszcze zostały mi plastiki, zegary i kilka drobiazgów i będzie wszystko cycuś. Muszę wymienić akumulator, bo mój chiński jest tak badziewny, że jak dłużej postoi to nie umie odpalić, a po chwili kręcenia pada. Normalnie tam jest 12V 4Ah. Myślę nad jakimś większym, żeby trzymał, ale nie wiem czy ma sens "ulepszać fabrykę". Co myślicie? I czy polecacie jakiś konkretny akumulator/firmę? Nie chcę znowu kupić identycznego chinola za 40zł. Kompresja 9,8 bara więc to nie jej wina, że po postoju kilkudniowym ma problemy z odpaleniem. Jak podłączyłem prostownik z funkcją rozruchu to odpaliła od pierwszego obrotu wałem.
Nie wystarczy benzyna we krwi, trzeba mieć też olej w głowie.
-
MarSen - Moderator
No wiem, już po mnie krzyczeli, że tutaj pytania zadaję zamiast robić odpowiedni temat... To pytanie było tak przy okazji, bo najważniejsza informacja to taka, że Honda jest prosta
-
MarSen - Moderator
MarSen napisał(a): Muszę wymienić akumulator, bo mój chiński jest tak badziewny, że jak dłużej postoi to nie umie odpalić, a po chwili kręcenia pada.
W moim zdobycznym piaggio mam to samo.
Obstawiałem też, że może coś prąd żreć, ale mam nadzieję, że to tylko bateria.
Watch out, we got a badass over here!
-
Walenty - Moderator
-
ASR1927 - Moderator
hmmm tak sobie myślę.. pracuję w firmie, która ma robić piece do tak ostatnio popularnego grafenu, co chwile w wiadomościach o tym czytam, a ja mam to centralnie w D
Nie mój dział
Nie mój dział
<b>Life begins at 200km/h!!!!</b>
było gsx600f, było ZX12R , jest V-Strom 650 AK8
było gsx600f, było ZX12R , jest V-Strom 650 AK8
-
mar111cin - VIP Ścigacz.pl
E tam, jeżeli grafen się rozwinie tak jak to przewidują, to kupisz sobie kiedyś auto z nadwoziem z grafenu, będziesz miał stłuczkę, a auto samo wróci do starego kształtu Poza tym jest 100 razy bardziej wytrzymalszy od stali, a cały narodowy ważyłby kilka gramów jakby go z niego zbudowano podobno. Poza tym jakbyś miał procesor grafenowy w swoim komputerze to miałby pewnie z 300Ghz na jednym rdzeniu... Czyli miałbyś 100x lepszy komputer niż mają najbardziej zapaleni gejmerzy.
-
MarSen - Moderator
lagiboy napisał(a):grać w mario na tablecie w garażu tak żeby Cię rodzina nie widziała
Zawsze można się tłumaczyć tym, że idzie się maszynę "dopieścić". Znika się w garażu na kilka godzin i można do woli w Mario czy Ponga grać.
-
Angler - Bywalec
Angler napisał(a):lagiboy napisał(a):grać w mario na tablecie w garażu tak żeby Cię rodzina nie widziała
Zawsze można się tłumaczyć tym, że idzie się maszynę "dopieścić". Znika się w garażu na kilka godzin i można do woli w Mario czy Ponga grać.
To lepiej pograć na samym tablecie bez tego paździerzu dookoła xD
Watch out, we got a badass over here!
-
Walenty - Moderator