Zobacz wątek - KTM duke 125 - użytkowanie,obsługa,serwis,tuning - CO I JAK
NAS Analytics TAG

KTM duke 125 - użytkowanie,obsługa,serwis,tuning - CO I JAK

Jeśli chcesz porozmawiać o motocyklach, które nadają się dla posiadaczy kategorii A1 lub B (powyżej 3 lat) to jest to miejsce dla Ciebie.
_________

Postprzez jarek-malopolska » 5/4/2015, 09:10

Dokladnie to sklep.inter-motors.pl :)
Choc jak by na potwierdzenie twoich słów moja rozmowa z opiekunem marki KTM w tym sklepie:
mail1: "Zdecydowanie polecam wydech Leo Vince - jest tańszy, ładniejszy, ładnie brzmi i ma bardzo dobre parametry. Koszt 1500 zł model Evo II lub 1800 zł model GP Style."
mail2: "Jesteśmy dystrybutorem Leo i Akrapa i mimo, że na Akrapie mamy więcej prowizji, bo jest droższy, to i tak zdecydowanie polecam Leosia :)"

Szkoda, ze tak mało mamy tu uzytkowników DUKEa, moze przy kilku sztukach szło by zrobić dobre rabaty :)

A jeszcze troche z innej beczki: Mój DUKE ma niekompletne oklejenie, tzn, ktos ponaklejał zamiat ori naklejek na baku jakies chińskie znaczki.. Wygladaja tragicznie - przynajmniej jak dla mnie - wiec na dniach je sciagam i musze nakleić cos KTMowskiego. I tu tez pytanie: mamy do dyspozycji na chwile obecną 4 rodzaje oklein na DUKE, oryginalne oraz trzy z powerparts (FACTORY, FUNKY, RACE):

1. DUKE 125 ORANGE
Obrazek (otwórz link)

2. FACTORY
Obrazek (otwórz link)

3. FUNKY
Obrazek (otwórz link)

2. RACE
Obrazek (otwórz link)

Mi najbardziej podoba sie FACTORY jednak z uwagi na kolor mojego DUKA (pomaranczowy) raczej słabo bedzie wygladał bak w połowie pomarańczowy a w połowie pokryty biała okleina.. Wiec tak na prawde na pomarańczowa baze zostaje wybór olbo oryginału ew. okleiny RACE, ktora mi jednak nie bardzio przypadła do gustu.

Natomiast przewalajac google b.czesto mozna trafić jeszcze na taki wzór okleiny:

Obrazek (otwórz link)

I jak dla mnie jest on b.fajny i mysle, ze fajnie wygladał by na pomaranczowej bazie, tylko jest jedno ale: nie mozna tego dostac w salonie KTM - przynajmniej tam gdzie ja byłem :(
Wydaje, mi sie ze to powinno być oklejenie tez z pakietu powerparts choc faktycznie w katalogu na ten rok jak i na rok 2014 nigdzie go nie ma.. Patrzac na to na ilu egzemplarzach sie pojawia, ze chwile na tak oklejonym DUKU stuntował Rok Bagoros, a wiec oficjalny zawodnik KTMa oraz tez to ze w gazetkach promocyjnych lezacych w salonie KTM na stoliku sa tak oklejone DUKEi to na pewne nie jest jakies pojedyncze oklejenie tylko seryjny produkt. Tylko jak tego szukać skoro salon/serwis twierdzi, ze nie ma czegos takiego?
jarek-malopolska
Świeżak

Postprzez PH7 » 5/4/2015, 10:39

Myślę, że w założeniu okleiny akcesoryjne są głównie dla osób, które w jakiś sposób chcą swoje moto wyróżnić. I dlatego są to krótkie serie oklein, dość często wymieniane przez KTM-a na inne, aby zachować różnorodność.
Co do wydechu to chyba "uderzam" w GP Style.
PH7
Świeżak

Postprzez jarek-malopolska » 5/4/2015, 18:47

Z założenia może tak tak jak mówisz, ale ja ostatnio znalazłem w necie katalog powerparts z 2012r i tam już jest okleina race oraz funky... Wiec to chyba nie do końca to :) z drugiej strony dziwie się ze salon ktm nie potrafi powiedzieć co to za okleina, czy taka była? Czy jest? Czy wogole nie była dostępna.. Trochę z tym słabo.. Może jeśli macie gdzieś jakiś salon KTMa u siebie w mieście lub pobliżu ktoś spróbowalby to ustalić W jakimś innym.. :)
A gdzie kupujesz tego LeoVinca? W jakimś salonie ktm? U nich będziesz montowal i robił mape?
jarek-malopolska
Świeżak

Postprzez PH7 » 5/4/2015, 21:13

Kupię i założę u dilera. Cena ta sama, a moto na gwarancji. I mapę od Akrapy może wgrać chyba tylko diler, bo tłumik Akrapy jest tłumikiem akcesoryjnym z katalogu powerparts KTM-a
PH7
Świeżak

Postprzez jarek-malopolska » 6/4/2015, 10:06

Aa no to jak gwarancja jest to jasne :) a powiedz, nie masz przypadkiem instrukcji obsługi DUKEa w jakimś pdf czy czymś podobnym? Szukam ale coś nie mogę znaleźć :(
jarek-malopolska
Świeżak

Postprzez andrev80 » 6/4/2015, 10:46

Hej
podaj maila to Ci wyślę.
andrev80
Świeżak

Postprzez jarek-malopolska » 6/4/2015, 15:53

Poszedł w wiadomosci prywatnej ;) z góry dziekuje bardzo :)

Tamat wydechu poruszony, okleina tez przedstawiona na jaka mozna zmienic w powerpartsa - w moim przypadku jeszcze jedna kwestia została do obgadania, ktora mnie strasznie kuje w oczy jak patrze na swojego KTMa a dokładnie tylni błotnik.. no sorry, być moze jest praktyczny, po plecach sie nie leje jak nas złapie ulewa, ale dla mnie rujnuje cała stylistyke tyłu motocykla:
Obrazek (otwórz link)

I z tego co mi sie udąło ustalić, to znowu cos z Powerpartsa-cena 780zł:
Obrazek (otwórz link)

Lub cos innych producentów:
Obrazek (otwórz link)

Obrazek (otwórz link)

Ma ktoÅ› cos z powyzszych u siebie? Gdzie zakupione? Za ile?
jarek-malopolska
Świeżak

Postprzez jarek-malopolska » 26/4/2015, 13:20

Pytanko:Jaki sportowy filtr powietrza: BMC czy K&N? Czy to bez różnicy? Która firma ma lepszą opini? I czy po zamontowaniu sportowego filtra coś trzeba grzebać przy elektronice?
jarek-malopolska
Świeżak

Postprzez piotrekov » 30/4/2015, 19:54

Mój pierwszy post na forum- jestem laikiem jeżeli chodzi o sprzęt, lubię jeździć:D Tutaj macie linka do mojego filmiku, krótki bo obcięty tylko po to aby zaprezentować dźwięk LeoVince GP-Style.
https://www.youtube.com/watch?v=v4JaB8whAMM
Jeżeli chodzi o dźwięk, jest on bardzo przyjemny dla ucha:P

A tak poza tym to witam wszystkich:)
KTM Duke 125 / KTM LC4 400
piotrekov
Świeżak

Poprzednia strona

Powrót do Motocykle od 51 do 125 ccm - kategoria A1/B

Kto przeglÄ…da forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 6 gości

na górê