kolor świecy
• Strona 1 z 2 • 1, 2
kolor świecy
Co wy sÄ…dzicie o tym kolorze?
http://zapodaj.net/4d5cb5014bc08.jpg.html
I pytanie jak jest za duzo benzyny to jak dodac powietrzab a jak na odwrót? / Strasznie słaby mam ten skuter na takiej świecy
http://zapodaj.net/4d5cb5014bc08.jpg.html
I pytanie jak jest za duzo benzyny to jak dodac powietrzab a jak na odwrót? / Strasznie słaby mam ten skuter na takiej świecy
-
Kojczyk - Świeżak
Działa chyba ciągnął lewe na kruccu ssący uszczelnilem silikonem I jakiś pomysł by był trochę mocniejszy bo jedzie z 50km/h a jechał koło 60
I jak to jest wkrece śrubkę mieszanki dostanie mniej paliwa a wykrece więcej? A jak dać więcej powietrza?
I jak to jest wkrece śrubkę mieszanki dostanie mniej paliwa a wykrece więcej? A jak dać więcej powietrza?
-
Kojczyk - Świeżak
Więcej powietrza dasz jak zmienisz filtr. Jak masz oryginalny to najlepiej zostaw o ile nie zmieniasz pojemności. Po prostu przykręć śrubkę mieszanki o pół obrotu i pojeździj z kilometr, dwa i zobacz jaki kolor ma wtedy świeca.
Nie wystarczy benzyna we krwi, trzeba mieć też olej w głowie.
-
MarSen - Moderator
Odświeżam.
A więc dziś bede kombinował z tym gaźnikiem skoro ma za dużo powietrza a ja mam filtr gąbkowy to jak owine go izolacjią to będzie miał mniej powietrza co wy o tym sądzicie?(nie cały, kawałek)
A więc dziś bede kombinował z tym gaźnikiem skoro ma za dużo powietrza a ja mam filtr gąbkowy to jak owine go izolacjią to będzie miał mniej powietrza co wy o tym sądzicie?(nie cały, kawałek)
-
Kojczyk - Świeżak
ale on ma za mało powietrza, zadną tasma sie filtra nie owija tylko sie reguluje gaźnik. jak sie na tym nie znasz oddaj do mechanika
KTM 300 EXC
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Częsci do motocykli, serwis, tuning.. PW
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Częsci do motocykli, serwis, tuning.. PW
-
henio12323 - Moderator
Mam sprawę doda ktoś zdjęcie tej idealnej świecy kawy z mlekiem? Bo na każdym zdjęciu jest inny odcień i już nie wiem teraz p wyczyszczeniu filtra i zmniejszeniu mieszanki kolor
http://zapodaj.net/55307dc5580f6.jpg.html
Robiłem dalej przy nim skończyłem to myślę że się przejdę jechałem koło 4 km wróciłem zgasł nie chciał odpalić a wcześniej szedł jak burza aż byłem zdziwiony ale wdomu spadł mi filtr powietrza a tam prawie ciurkiem leci paliwo. DZIEKI za pomoc ale w następnym tygodniu zawioze go do mechanika mam nadzieję że nie zedrze ze mnie skóry za tą regulacje
http://zapodaj.net/55307dc5580f6.jpg.html
Robiłem dalej przy nim skończyłem to myślę że się przejdę jechałem koło 4 km wróciłem zgasł nie chciał odpalić a wcześniej szedł jak burza aż byłem zdziwiony ale wdomu spadł mi filtr powietrza a tam prawie ciurkiem leci paliwo. DZIEKI za pomoc ale w następnym tygodniu zawioze go do mechanika mam nadzieję że nie zedrze ze mnie skóry za tą regulacje
-
Kojczyk - Świeżak
Cierpliwości? Już mam go dość już 4 dni grzebalem a teraz ciurkiem leci paliwo przez filtr powietrza próbowałem jeszcze regulować ale paliwo dalej leci już od tego kopania i prób kopka zaczęła mi slizgac..
Zapytaj mnie a ci odpowiem.
-
Kojczyk - Świeżak
Kojczyk napisał(a):Odświeżam.
Kupujesz filtr żeby dawał więcej powietrza, potem owijasz go taśmą żeby miał mniej powietrza?
No comment.
-
SpeedyGonzales - Mieszkaniec forum
Kojczyk napisał(a):Odświeżam.

Za profesjonalną regulację wraz z czyszczeniem w profesjonalnym serwisie zapłacisz 50 zł.
Zrób później zdjęcie, albo zaznacz sobie, jak te śrubki mają być wkręcone, będziesz miał na przyszłość.
Jeżdżenie "ścigaczem" po mieście to jak bieganie po lesie w garniturze.
-
Rolnik62 - Bywalec
Hehe widzę że trochu j##em z tą taśma =D gaźnik wyregulowany udało się jeździ sam go wyregulowalem =D
nowe pytanko bez nowego tematua pytanie na co zwracać uwage kupując używany wydech? Ponieważ z tym jest coś nie tak miał dziurę zaspawalem ale dalej pachne spalinami po jeździe 2-3 km
nowe pytanko bez nowego tematua pytanie na co zwracać uwage kupując używany wydech? Ponieważ z tym jest coś nie tak miał dziurę zaspawalem ale dalej pachne spalinami po jeździe 2-3 km
-
Kojczyk - Świeżak
Co może być oprócz wydechu że pachne spalinami? Mają coś do tego uszczelniacze, membranki lub rysy w komorze korbowej? Bo pamiętam jak miałem inny wydech to też było czuć spalinami zmieniłem na ten żeby chodził ciszej na 2 by było coś nie tak?
Czytałem trochę o tych zużytych membrankach i jest tak trochę jak u mnie wrzuca mi paliwa filtrem powietrza pachne spalinami Jakie są jeszcze skutki Zużytych membranek?
Czytałem trochę o tych zużytych membrankach i jest tak trochę jak u mnie wrzuca mi paliwa filtrem powietrza pachne spalinami Jakie są jeszcze skutki Zużytych membranek?
-
Kojczyk - Świeżak
Odpowiedz sam sobie do czego służy wydech i spróbuj wydedukować sobie czemu pachnie spalinami... Ewentualnie sprawdź sobie uszczelkę Cylinder-> Wydech.
-
Makhartris - Świeżak
witam prosze o ocene koloru świecy Xr400 96r
(otwórz link)
Nie ten dział. Jeśli potrzebujesz pomocy to załóż temat w dziale "Mechanika motocyklowa". - MarSen

Nie ten dział. Jeśli potrzebujesz pomocy to załóż temat w dziale "Mechanika motocyklowa". - MarSen
CBR600F XR400R
- bolej1
- Świeżak
• Strona 1 z 2 • 1, 2
Powrót do Motorowery do 50 ccm
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 4 gości