Zobacz wątek - Rekawice Tschul 212 podróbki?
NAS Analytics TAG

Rekawice Tschul 212 podróbki?

Jakie rękawice, kask, gmole?
_________

Rekawice Tschul 212 podróbki?

Postprzez Domizio » 1/4/2015, 22:57

Witam 2 tygodnie temu zakupiłem rękawice motocyklowe na allegro http://allegro.pl/rekawice-tschul-212-c ... 93651.html i po około 200km w niektórych miejscach wychodzą nitki a na wewnętrznej części dłoni (na wysokości małego palca) skóra zmieniła kolor z niebieskiego na fioletowy.Stąd moje pytanie do tych którzy mieli do czynienia tymi rękawicami, czy to normalne, czy po prostu słono przepłaciłem za podróbki. Pozdr
Domizio
Świeżak

Postprzez Tristello » 2/4/2015, 08:21

w sumie to nw, nie miałem stycznoscni z nimi. Ale w moich (całe czarne OZONE) jak ręka się spoci to też troche ciemny nalot na palcach się pojawia (palcach u dłoni xD)

Na innych aukcjach widziałem że chwalą się wytłoczeniem "Tschul" przy nadgarstku, a na tej nie ma na zdjęciach, pytanie czy w rzeczywistości ono jest.
Sprawdź metki itp. Nic innego nie przychodzi mi do głowy
Tristello
Świeżak

Postprzez Domizio » 2/4/2015, 10:15

Tristello napisał(a):w sumie to nw, nie miałem stycznoscni z nimi. Ale w moich (całe czarne OZONE) jak ręka się spoci to też troche ciemny nalot na palcach się pojawia (palcach u dłoni xD)

Na innych aukcjach widziałem że chwalą się wytłoczeniem "Tschul" przy nadgarstku, a na tej nie ma na zdjęciach, pytanie czy w rzeczywistości ono jest.
Sprawdź metki itp. Nic innego nie przychodzi mi do głowy

W mojej to nie na palcach tylko na zewnętrznej części rękawicy skóra zmieniła barwę z niebieskiego na fioletowy (mały kawałek, ale się powiększa :( ) Logo mam takie: http://spplthumb.blob.core.windows.net/ ... 219487.jpg nie wiem czy tak powinno być w oryginale.
Z metek jedynie było coś takiego https://img2.sprzedajemy.pl/140x105c_re ... 972742.jpg
Fugu napisał(a): Tschul jest budzetowa marka produkcji tureckiej. Nie spodziewaj sie ze:

a.) bedzie to jakosc Helda, Alpine, Berika etc.
b.) bedzie sie oplacalo to podrabiac.

You got what you have payed for.

Nie spodziewam się takiej jakości aczkolwiek uważam, że powinny wytrzymać chociaż 2 tys km bez jakichś przykrych niespodzianek. :/
Ostatnio edytowano 2/4/2015, 10:47 przez Domizio, łącznie edytowano 2 razy
Domizio
Świeżak

Postprzez Fugu » 2/4/2015, 10:23

Tschul jest budzetowa marka produkcji tureckiej. Nie spodziewaj sie ze:

a.) bedzie to jakosc Helda, Alpine, Berika etc.
b.) bedzie sie oplacalo to podrabiac.

You got what you have payed for.
Fugu
Mieszkaniec forum

Postprzez SEPKOSKY » 2/4/2015, 16:07

Faktycznie grubo zapłaciłeś :). Był by powód do płaczu gdybyś za rękawice dał 700 PLNów, a i takie potrafią się odbarwić i puścić na szwie.
SEPKOSKY
Świeżak

Postprzez Domizio » 2/4/2015, 16:21

Śmigam 50-tką więc jak na taką moc w porównaniu z znajomymi którzy też śmigają na podobnym sprzęcie to dość drogo. :oops: W każdym bądź razie dzięki wszystkim za odpowiedzi. Pozdrawiam. :D
Domizio
Świeżak

Postprzez Invi » 2/4/2015, 19:22

Tshule lekko farbują i są średnio wygodne, ale wątpię żeby jakiekolwiek rękawice za nie wiem ile dorównały im wytrzymałością ;) Przynajmniej 230, nie wiem, może faktycznie 212 są gorsze. Wychodzącymi nitkami bym się nie przejmował, podobnie miałem w Utokach, a jako tako się trzymały.
Invi
VIP Åšcigacz.pl

Postprzez Domizio » 2/4/2015, 19:33

Invi napisał(a):Tshule lekko farbują i są średnio wygodne, ale wątpię żeby jakiekolwiek rękawice za nie wiem ile dorównały im wytrzymałością ;) Przynajmniej 230, nie wiem, może faktycznie 212 są gorsze. Wychodzącymi nitkami bym się nie przejmował, podobnie miałem w Utokach, a jako tako się trzymały.

No właśnie na forum przed zakupem czytałem że ktoś nawet 40k km zrobił w tych rękawicach i jeszcze się trzymają a u mnie już w ściągaczu nadgarstka (rzepie) puściły szwy i musiałem sobie normalnie przeszyć bo zaczęło się odrywać. :(
Domizio
Świeżak

Postprzez SlowMotion » 2/4/2015, 20:13

No ale nie bardzo rozumiem, przecież kupowałeś nowe rękawice, prawda? Z tej aukcji co podałeś? Jak byk tam pisze, że podlegają gwarancji producenta. Trzeba odesłać, zgłosić że wadliwa sztuka i powinni je wymienić.
SlowMotion
Świeżak

Postprzez Domizio » 2/4/2015, 20:50

SlowMotion napisał(a):No ale nie bardzo rozumiem, przecież kupowałeś nowe rękawice, prawda? Z tej aukcji co podałeś? Jak byk tam pisze, że podlegają gwarancji producenta. Trzeba odesłać, zgłosić że wadliwa sztuka i powinni je wymienić.

Tak z tej i właśnie taki miałem zamiar, ale najpierw chciałem się upewnić czy to tylko moje mają taki defekt czy po prostu za tą cenę nie ma co więcej oczekiwać i większość ma takie małe "niedoróbki".
Domizio
Świeżak

Postprzez SlowMotion » 2/4/2015, 21:17

Nawet jeśli wszystkie tak mają to nie znaczy że nie powinieneś ich reklamować. Znajomy kurtke rebelhorna 3x dostawał nową z gwarancji bo się pruła i w końcu sprzedał to na allegro, zastanawiając się jak ciuch który ciągle pruje się po miesiącu normalnego użytkowania ma go uchronić w razie szlifa. Stwierdzanie że może tak ma być i nie warto nic z tym robić jest dość głupie, chyba że rzucasz kasą na lewo i prawo i żal Ci czasu na takie pierdoły. Lepiej odesłać teraz niż jak sezon będzie w pełni.
SlowMotion
Świeżak

Postprzez Domizio » 2/4/2015, 21:23

Oki wielki dzięki za odpowiedź boje się jedynie, że może koleś mi nie odesłać, ale po świętach spróbuje i mu wyśle na reklamacje.
Domizio
Świeżak

Postprzez SkoQ » 3/4/2015, 05:58

Ja chyba w tych samych ciulach zrobiłem jakieś 20 tys. kilometrów i nic się z nimi nie dzieje, reklamuj.
Motocykle sportowe sÄ… do jazdy sportowej, a nie do nauki.
SkoQ
VIP Åšcigacz.pl

Postprzez Domizio » 22/4/2015, 10:11

Sprawa załatwiona :) Dostałem nowe 212 które również miały słabe nitki i w ramach rekompensaty otrzymałem tschule 230. :D
Domizio
Świeżak

Postprzez SpeedyGonzales » 22/4/2015, 21:43

Zdaj relację z nowych rękawic. Sam mam Tshule (inny model) i po ponad 2000km żaden szew nie uszkodzony.(jedną rękawicę przyprułem sam gdy raz złapałem nie za miejsce do trzymania lecz elastyczny "rękaw", ubieraj się powoli :-) ). A co do odbarwiania, to gdy w nich mnie pierwszy deszcz złapał to palce przyłapało, potem już bez problemu.
SpeedyGonzales
Mieszkaniec forum

Postprzez Domizio » 22/4/2015, 23:00

SpeedyGonzales napisał(a):Zdaj relację z nowych rękawic. Sam mam Tshule (inny model) i po ponad 2000km żaden szew nie uszkodzony.(jedną rękawicę przyprułem sam gdy raz złapałem nie za miejsce do trzymania lecz elastyczny "rękaw", ubieraj się powoli :-) ). A co do odbarwiania, to gdy w nich mnie pierwszy deszcz złapał to palce przyłapało, potem już bez problemu.

Oki jak na razie są dość ciasne (M) a rozmiar łapki 20,5 cm ale mam nadzieje że się rozejdą.
Po kilku kilometrach cierpnie mi ręka, i piłuje troche w nadgarstku, ale długość palców idealna. :) :roll:
Domizio
Świeżak

Powrót do Akcesoria motocyklowe

Kto przeglÄ…da forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 2 gości

na górê