Ścigacz 125cc...POMOCY W WYBORZE!
• Strona 1 z 2 • 1, 2
Ścigacz 125cc...POMOCY W WYBORZE!
Witam...właśnie jestem na etapie kupna 125cc i nie wiem co mam wybrać.
W grę wchodzą:
-HONDA NSR 125
-HONDA CBR 125
-CAGIVA MITO 125 (skośne światła przód)
-APRILIA RS 125
-Nowa APRILIA RS 125 (być może, zależy od ceny, mało prawdopodobne).
Podawajcie coś innego i jak możecie powody, dlaczego akurat ten. Specyfikacja techniczna mile widziana.
Przede wszystkim zależy mi na awaryjności, ale musi być też mocny silnik i rasowy wygląd.
W grę wchodzą:
-HONDA NSR 125
-HONDA CBR 125
-CAGIVA MITO 125 (skośne światła przód)
-APRILIA RS 125
-Nowa APRILIA RS 125 (być może, zależy od ceny, mało prawdopodobne).
Podawajcie coś innego i jak możecie powody, dlaczego akurat ten. Specyfikacja techniczna mile widziana.
Przede wszystkim zależy mi na awaryjności, ale musi być też mocny silnik i rasowy wygląd.
- Hanni
- Świeżak
a poza tym co Japonia to Japonia, nie jakieś tam psujące się italiańce......
1. Romet ogar 200 (1989r.)
2. Kawasaki gpz 500s (1994r.)
3. Honda cbr600 F4i sport (2001r.)
4. Suzuki GSX-650F - nówka sztuka na dotarciu
...FJR1300 - my dream (może jak się zestarzeję...)
Nie Jedź Szybciej Niż Twój Anioł Stróż Potrafi Latać
2. Kawasaki gpz 500s (1994r.)
3. Honda cbr600 F4i sport (2001r.)
4. Suzuki GSX-650F - nówka sztuka na dotarciu
...FJR1300 - my dream (może jak się zestarzeję...)
Nie Jedź Szybciej Niż Twój Anioł Stróż Potrafi Latać

-
xatt - Świeżak
A pozatym CBR niepasuje ani trochę do reszty
-czterosów
-mniejsza moc
-mniejsze osiągi
-mniejsze spalanie
-brzydsza (przynajmniej dla mnie)
-itp. itd.
Cagiva Mito- moje zadnie, najlepsza z tych wszystkich motongów.

-czterosów
-mniejsza moc
-mniejsze osiągi
-mniejsze spalanie
-brzydsza (przynajmniej dla mnie)
-itp. itd.
Cagiva Mito- moje zadnie, najlepsza z tych wszystkich motongów.
"Hope is when we feel the pain that makes us try again"
-
Manhatan - VIP Ścigacz.pl
nie radzie brac cagivy to sa motory które sie szybko psuja a pozatym czesci do nich sa drogie i ciezko je sprowadzic
osobiscie uwarzam ze cagiva nie jest tak dobrym i efektownie wygladajacym motorem jak honda ale nie jest tez najgorszym
xatt
ja jechałam na cbr ponad 200km/h hiih co prawda jako pasarzer ale swoje odczułam powiem tylko tyle ze nie chciałabym sie przy takiej predkosci puscic i pofrunac hihiih:)
Szczarze mówiąc to przejechałabym sie jeszcze raz:)
i podoba mi sie wyglad Aprilli z tego co widziałam ale o awaryjnosci i silniku nic nie moge powiedziec bo nie jezdziłam
ale z tego co słysze to sa to tez bardzo dobre motory
Moderator:
5 postów połączyłem w 1.
Wiewiór81
osobiscie uwarzam ze cagiva nie jest tak dobrym i efektownie wygladajacym motorem jak honda ale nie jest tez najgorszym
xatt
ja jechałam na cbr ponad 200km/h hiih co prawda jako pasarzer ale swoje odczułam powiem tylko tyle ze nie chciałabym sie przy takiej predkosci puscic i pofrunac hihiih:)
Szczarze mówiąc to przejechałabym sie jeszcze raz:)
i podoba mi sie wyglad Aprilli z tego co widziałam ale o awaryjnosci i silniku nic nie moge powiedziec bo nie jezdziłam

Moderator:
5 postów połączyłem w 1.
Wiewiór81
- motoracerka
- Świeżak
...
Znacie może specyfikacje tecnhniczne tych motocykli?
Głównie chodzi mi o Vmax i przyspieszenie. Spalanie także.
Co myślicie o kontrowersyjnym wyglądzie MITO?
Czy wersja EVO ma 7 biegów? Posiadacze NSR mówią że osiągami nie dorasta do pięt MITO.
Głównie chodzi mi o Vmax i przyspieszenie. Spalanie także.
Co myślicie o kontrowersyjnym wyglądzie MITO?
Czy wersja EVO ma 7 biegów? Posiadacze NSR mówią że osiągami nie dorasta do pięt MITO.
- Hanni
- Świeżak
ja bym wybral honde lecz cagiva jest niczego sobie ale to ty kupujesz nie my!!!
hehehehe zyj chwilo puki jest czas!!!!!
- Jonathan_Lomza
- Świeżak
No więc... Nie jestem jeszcze taki doświadczony, ale oglądam się za tym motorkiem i dużo o nim się dowiedziałem... JEGO PLUSY to na pewno zarąbiasty wygląd, reszta może się według mnie schować.... Te kocie oczy (światła) są super. Bo Cbr to wygląda jak komar
No a co do italieńców (Aprillia rs i Mito) no to honda jest dużo mniej awaryjna, a jeśli już coś się stanie to części są dużo tańsze.... A z tego co słyszałem, to przeglądy robi się rzadziej niż na Aprilli.... Jej minus to chyba tylko wyższe spalanie (ok5,5l benzyny no i w cholerę oleju - w końcu to dwusów) CBR ma niższe bo jest czterosuwowy, RS ma podobne, a mito mnie nigdy nie interesowało więc nie wiem... No a co do osiągów to RS jest nie wiele lepsza, a o mito nie wiem, ale piszą że jest najlepsza w klasie 125 mówimy oczywiście o osiągach... Tylko że gorzej z częściami, ale coś za coś:) Jeśli coś nie tak, to proszę poprawiać, każdy uczy się na błędach. 

- msmajerczak
- Świeżak
Dobra po pierwsze nie ważne,że mam nową RS 125'07 .... ale hmm miałem wybrać NSR nie wybrałem a to z kilku względów
- Brzydka
- mała
-stara konstrukcja(nie mówię,że zła)
- Wolna tylko albo aż 150km/h w porywach z górki do 160
Wybrałem RS(nowa buda) ze względu na
-fajny dźwięk
-nowy wygląd
-nowe zastosowania w budowie
- euro 2 ;]
-moto zaprojektowany idealnie na tor
- w MotoGP są na 1 i 2 miejscu w klasyfikacji a tam się testuje moto przed wprowadzenie do produkcji:P (mało ważne ale jednak)
-przyspieszenie 100km/h-5s
-mocy po odblokowaniu osiąga 170km/h a po lekkiej zmianie przełożeń i coś porobienia z cylkiem(taki mini tuning kosztuje to 800zł w serwisie) osiąga szybko w porywach do 190km/h
Jedynym minusem Apki to
-spalanie 6l/100
- 2 suw remont co ok 15-20tyś km.
Mito w ogóle odpadło mimo,że mocne to brak części i tyłek mi się nie podobał
CBR(nowa buda):
V-max 120km/h
przyspieszenie 10s-100
moc 11kw
to jest opis producenta a w rzeczywistości to leci 130km/h no,ale to 4 suw więc mało awaryjny, zbiera się już od 1tyś obrotów ... ale moto strasznie chude ... opony jak w rowerze , ale fajny dźwięk ;]
RS(stara buda)
Osiągi spoko,na pewno lepsze od NSR,ale wygląd i konstrukcja mi się nie podobała dla mnie za stara no i te brzydkie światła w kształcie motyla
jeśli RS to tylko w nowej budzie a jeśli nie stać Cię na nową to bierz NSR też fajny sprzęcik miałem okazje nim śmigać;)
- Brzydka
- mała
-stara konstrukcja(nie mówię,że zła)
- Wolna tylko albo aż 150km/h w porywach z górki do 160

Wybrałem RS(nowa buda) ze względu na
-fajny dźwięk
-nowy wygląd
-nowe zastosowania w budowie
- euro 2 ;]
-moto zaprojektowany idealnie na tor
- w MotoGP są na 1 i 2 miejscu w klasyfikacji a tam się testuje moto przed wprowadzenie do produkcji:P (mało ważne ale jednak)
-przyspieszenie 100km/h-5s
-mocy po odblokowaniu osiąga 170km/h a po lekkiej zmianie przełożeń i coś porobienia z cylkiem(taki mini tuning kosztuje to 800zł w serwisie) osiąga szybko w porywach do 190km/h
Jedynym minusem Apki to
-spalanie 6l/100
- 2 suw remont co ok 15-20tyś km.
Mito w ogóle odpadło mimo,że mocne to brak części i tyłek mi się nie podobał
CBR(nowa buda):
V-max 120km/h
przyspieszenie 10s-100
moc 11kw
to jest opis producenta a w rzeczywistości to leci 130km/h no,ale to 4 suw więc mało awaryjny, zbiera się już od 1tyś obrotów ... ale moto strasznie chude ... opony jak w rowerze , ale fajny dźwięk ;]
RS(stara buda)
Osiągi spoko,na pewno lepsze od NSR,ale wygląd i konstrukcja mi się nie podobała dla mnie za stara no i te brzydkie światła w kształcie motyla
jeśli RS to tylko w nowej budzie a jeśli nie stać Cię na nową to bierz NSR też fajny sprzęcik miałem okazje nim śmigać;)
- WhiteArmy00
- Świeżak
Mówisz ze Nowa RS ma ina konstrukcje, tylko teraz moje pytanie w czym ta inna konstrukcja nielicząc Rotaxa 123, przecierz rama jest dokladnie ta sama, moduły te same, zawieszenie to samo. to w koncu w czym ta różnica konstrukcyjna
inne owiewki?

<b>Aprilia RS 125 Racing</b>
pamiętaj używaj funkcji <b>szukaj</b>, traktuj ją jak przyjaciela
pamiętaj używaj funkcji <b>szukaj</b>, traktuj ją jak przyjaciela

-
pabll0 - Świeżak
• Strona 1 z 2 • 1, 2
Powrót do Motorowery do 50 ccm