Odpalanie z rozrusznika
• Strona 1 z 1
Odpalanie z rozrusznika
Witam!
Mam pytanie ponieważ mój motor nie odpala z rozrusznika a z popychu chwila i pali . Ssanie jest dobre ponieważ jak długo się kreci to zalewa świece . Świeca jest nowa taką jak w instrukcji polecali (BR9ES). gaźnik był czyszczony . Rozrusznik bardzo dobrze kreci wiec odpada to że siadł rozrusznik lub akumulator . Jak przejadę już 1 km lub motor pochodzi z 1minute to już normalnie pali z rozrusznika . Mój motor to Aprilia 50 extrema z silnikiem d50b1 .
Ps.
Próbowałem na dwóch świecach .
Mam pytanie ponieważ mój motor nie odpala z rozrusznika a z popychu chwila i pali . Ssanie jest dobre ponieważ jak długo się kreci to zalewa świece . Świeca jest nowa taką jak w instrukcji polecali (BR9ES). gaźnik był czyszczony . Rozrusznik bardzo dobrze kreci wiec odpada to że siadł rozrusznik lub akumulator . Jak przejadę już 1 km lub motor pochodzi z 1minute to już normalnie pali z rozrusznika . Mój motor to Aprilia 50 extrema z silnikiem d50b1 .
Ps.
Próbowałem na dwóch świecach .
- Graben
- Świeżak
-
SpeedyGonzales - Mieszkaniec forum
Aku było podłączone na krótko pod akumulator z samochodu (który chodził) i to samo było wystarczy że motor odpali z popychu zgasze i odrazu nawet 1 minuty nie trzeba czekać . A jak kompresje sprawdzić garażowym sposobem (manometra nie mam ;/ )
- Graben
- Świeżak
-
SpeedyGonzales - Mieszkaniec forum
Może masz podobny problem do mnie, mam RS 50 '04 i też nie chcę palić na rozrusznik, a na pycha po kilku metrach pali, podładowałem aku i okazało się że po chwili ucieka z niego prąd
Aprilia RS 50
i jakieś 2 chińczyki
i jakieś 2 chińczyki
- MarcinMalinaPL
- Świeżak
• Strona 1 z 1
Powrót do Motorowery do 50 ccm
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 18 gości