Przerejestrowanie motocykla.
• Strona 1 z 1
Przerejestrowanie motocykla.
Witam,
stałem się posiadaczem motocykla Yamaha Fazer 600. Mam pytanie dotyczące rejestracji i płacenia składki OC. Motocykl został zarejestrowany na pewną osobę. Osoba ta sprzedała motocykl do komisu. Z komisu motocykl został kupiony przez drugą osobę. Teraz ja kupiłem ten motocykl od drugiej osoby. Jest on zarejestrowany na pierwszego właściciela oraz ma opłaconą składkę OC i ważmy przegląd techniczny. Pytanie moje, jak zarejestrować ten motor na siebie? Ponieważ motocykl kupiłem 1 marca 2015, OC jest ważne do Maja a przegląd do Lipca, to nie wiem czy lepiej jeździć nim na tamtego właściciela a tylko opłacać składkę OC czy w ogóle tak można? Wszystkie dokumenty umowy kupno-sprzedaż mam, ciekawi mnie czy przy przerejestrowaniu motocykla na siebie nie będę zmuszony kontaktować się z tym pierwszym właścicielem?
stałem się posiadaczem motocykla Yamaha Fazer 600. Mam pytanie dotyczące rejestracji i płacenia składki OC. Motocykl został zarejestrowany na pewną osobę. Osoba ta sprzedała motocykl do komisu. Z komisu motocykl został kupiony przez drugą osobę. Teraz ja kupiłem ten motocykl od drugiej osoby. Jest on zarejestrowany na pierwszego właściciela oraz ma opłaconą składkę OC i ważmy przegląd techniczny. Pytanie moje, jak zarejestrować ten motor na siebie? Ponieważ motocykl kupiłem 1 marca 2015, OC jest ważne do Maja a przegląd do Lipca, to nie wiem czy lepiej jeździć nim na tamtego właściciela a tylko opłacać składkę OC czy w ogóle tak można? Wszystkie dokumenty umowy kupno-sprzedaż mam, ciekawi mnie czy przy przerejestrowaniu motocykla na siebie nie będę zmuszony kontaktować się z tym pierwszym właścicielem?
- komputerab
- Świeżak
Ok, wszystko jasne dzięki. Chodziło mi głównie o to czy pierwszy właściciel musi wyrejestrować motor żebym ja mógł go zarejestrować ale okazuje się że nie. Dzięki.
- komputerab
- Świeżak
Niestety, jest zarejestrowany:
Podsumowanie zdarzeń:
Właściciele (od rejestracji do wygenerowania raportu): 2
Współwłaściciele (od rejestracji do wygenerowania raportu): 0
Stan aktualny:
Województwo, w którym pojazd zarejestrowano: opolskie
Polisa OC: aktualna
Badanie techniczne: aktualne
Liczba właścicieli: brak-informacji-o-stanie-wlasnosci
Liczba współwłaścicieli: 0
YAMAHA, FZS 600
MOTOCYKL, OSOBOWY
599 cm³, benzyna
Rok produkcji: 2001
Ostatni zarejestrowany stan licznika: 57 402 km
Status rejestracji: zarejestrowany
I co dalej z tym problemem?
Podsumowanie zdarzeń:
Właściciele (od rejestracji do wygenerowania raportu): 2
Współwłaściciele (od rejestracji do wygenerowania raportu): 0
Stan aktualny:
Województwo, w którym pojazd zarejestrowano: opolskie
Liczba właścicieli: brak-informacji-o-stanie-wlasnosci
Liczba współwłaścicieli: 0
YAMAHA, FZS 600
MOTOCYKL, OSOBOWY
599 cm³, benzyna
Rok produkcji: 2001
Ostatni zarejestrowany stan licznika: 57 402 km
Status rejestracji: zarejestrowany
I co dalej z tym problemem?
- komputerab
- Świeżak
• Strona 1 z 1
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 15 gości