Zobacz wątek - Kupujący chce zwrócić pojazd !
NAS Analytics TAG

Kupujący chce zwrócić pojazd !

Przepisy, prawo
_________

Kupujący chce zwrócić pojazd !

Postprzez xkalita » 1/3/2015, 08:48

Witam , 2 dni temu sprzedałem motocykl Honda cbr 125 , kupiec przyjechał oglądał motocykl godzinę czasu , sprawdzał dużą ilość rzeczy , dzwonił po wydziałach komunikacji czy papiery sie zgadzają w tym czasie dalej oglądając motocykl . Motocykl wizualnie do poprawek co było uwzględnione w uwagach w umowie , lecz silnikowo nie było żadnych zarzutów . Dzisiaj dzwonił do mnie kupiec że chce oddać motocykl bo słychać napinacz i że trzeba go wymienić .
Nie miałem pojęcia że jest taka usterka w motocyklu , też nie sprzedałem go za 5 tysięcy żeby był w nie wiadomo jakim stanie . Kupujący popisując umowę oświadczył że stan techniczny jest mu znany , co mam teraz z tym zrobić , nie chce żeby ktoś mi oddał motocykl który był wcześniej silnikowo idealny a teraz ma wadę ?
xkalita
Świeżak

Postprzez Rolnik62 » 1/3/2015, 10:50

Jak jesteś osobą prywatną, nie firmą, i na umowie masz napisane, że "kupujący zapoznał się ze stanem technicznym i nie będzie wnosił z tego powodu roszczeń do sprzedającego" to może ci naskoczyć :) Nie daj się zrobić w bambuko, nie przyjmuj tej hondy, jak będzie dzwonił to powiedz mu, że ją katował na zimnym to teraz ma ;) Albo wogóle z nim nie rozmawiaj, nic nie rób, on ma honde, ty masz pieniądze i umowę i koniec.
Jeżdżenie "ścigaczem" po mieście to jak bieganie po lesie w garniturze.
Rolnik62
Bywalec

Postprzez andy7 » 1/3/2015, 11:04

Nie przejmuj sie, powiedz mu aby zapoznal sie z umoiwa jaka podpisal, a jezeli nie rozumie, to niech wytoczy sprawe sadowa. :mrgreen:

Podczas ktorej sedzia wyjasni mu jak dziadek krowie na granicy, ze moze sobie ten napinacz w e wlasnym zakresie naprawic.

:wink:
kuluem123 napisał(a):...Nie da się zrobić przekrętu w urzędzie ?
| | https://www.youtube.com/channel/UCIhJl1 ... TGw/videos
andy7
Moderator

Postprzez xkalita » 1/3/2015, 21:49

Oki dziÄ™ki 😊
xkalita
Świeżak

Powrót do Prawo

Kto przeglÄ…da forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 9 gości

na górê