licznik prędkości
• Strona 1 z 1
licznik prędkości
Witam, mam tu dość nietypowy temat, i dokładnie nie wiem czy pisze w dobrym temacie. Więc mam motocykl fanti caballero 80(2t,orginalny) z silnikiem Loncin 150(4t). Od dawna mam zepsuty licznik prędkości. A o części do tego motocykla trudno. Wiem że są jakby jakieś zamienniki i powiązania (aprilis i derbi gilera). I pytanie brzmi czy mogę kupić pierwszy lepszy licznik? Za wszystkie odpowiedzi z góry dzięki.
- olokaska
- Świeżak
generalnie to musisz zdiagnozować czemu licznik nie działa, czy to kwestia ślimaka, czy linki czy samego licznika. jak licznika to bedzie ciezko kupic cos w oryginale. jak linka to nie problem bo na pewno cos się dobierze, jak slimak to moooooże cos dopasujesz ale nikt ci z głowy nie powie z czego dopasujesz
jak to nie linka, to bym pomyslał nad jakims dodatkowym licznikiem, nawet jakis lepszy rowerowy, 15 min fajnie zamontowac i masz problem z głowy
jak to nie linka, to bym pomyslał nad jakims dodatkowym licznikiem, nawet jakis lepszy rowerowy, 15 min fajnie zamontowac i masz problem z głowy
KTM 300 EXC
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Częsci do motocykli, serwis, tuning.. PW
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Częsci do motocykli, serwis, tuning.. PW
-
henio12323 - Moderator
Niew wiem dlaczego zostałem przeniesiony do motorowerów skoro mój motocykl to 150. Ale mniejsza, ten "licznik" to go już nie ma, zostały tylko same cyferki (nie ma nawet już szkiełka. I chce kupić jakiś inny, tylko żeby nie pokazywał błędnej prędkości.
- olokaska
- Świeżak
Albo zamow oryginal:
http://www.fantic.de/xm50-80/htm/16.htm
Albo znajdz cokolwiek innego z tym samym przelozeniem.
http://www.fantic.de/xm50-80/htm/16.htm
Albo znajdz cokolwiek innego z tym samym przelozeniem.
-
Fugu - Mieszkaniec forum
• Strona 1 z 1
Powrót do Mechanika motocyklowa